Betaalwijze

Bij Klingel kunt u kiezen hoe u wilt betalen. U kunt contant en dus alles in één keer betalen. Maar u kunt ook kiezen voor gespreide betaling en iedere maand een bepaald bedrag overmaken. U kunt online ook veilig per creditcard betalen.

Betalen met creditcard


Klingel biedt u de mogelijkheid om online gemakkelijk en veilig met uw creditcard te betalen. Bij facturatie zal uw creditcardrekening worden belast met het bedrag van de bestelling. Uw persoonlijke gegevens worden bij ons uit alle formulieren door middel van de zogenaamde SSL-techniek (Secure Locket Layer) gecodeerd overgedragen. Daarmee zijn de gegevens beveiligd tegen toegang van onbevoegden. Meer informatie over ons SSL-certificaat vindt u onder "Gegevensbeveiliging". Wanneer u uw online bestelling met uw creditcard wilt betalen, kiest u tijdens het bestelproces voor "Betalen met creditcard" en de gewenste creditcard. Wij accepteren VISA en MasterCard. Aan het eind van het bestelproces hebben wij de volgende informatie nodig:
- Kaartsoort
- Kaarthouder
- Creditcardnummer
- Het uit drie cijfers bestaande controlegetal dat u op de achterkant van de creditcard vindt
- De vervaldatum van de creditcard 

Gespreid betalen: hoe gaat dat?

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om in termijnen te betalen, zijn er specifieke richtlijnen van toepassing. Voor betalen in termijnen heeft de overheid namelijk regels opgesteld die als doel hebben om te voorkomen dat consumenten zich binden aan te zware financiële maandlasten. Bedrijven mogen klanten alleen betaling in termijnen aanbieden als vastgesteld is dat dit in financieel opzicht voor de  klant verantwoord is. Om dit te kunnen bepalen, is inzicht nodig in de zogenaamde vrije bestedingsruimte van de klant. Dit inzicht verkrijgt Klingel door vragen te stellen over het gezinsinkomen, woonlasten en eventuele betalingsverplichtingen.

Deze vragen, ook wel de inkomens- en lastentoets genoemd, stellen wij als u voor de eerste keer in termijnen wilt betalen en voor meer dan € 250,- bestelt. Ook als u al eerder gespreid betaald heeft maar de kredietlimiet wilt verhogen, vragen wij u opnieuw naar uw financiële verplichtingen. Wanneer u voor minder dan € 250,- bestelt, hoeft u alleen via een opt-in te bevestigen dat u minimaal het termijnbedrag van € 10,- kunt betalen. 

Als uit de gegeven antwoorden blijkt dat uw vrije bestedingsruimte onvoldoende is, mogen wij u geen gespreide betaling aanbieden. U kunt dan uiteraard kiezen voor een andere manier van betalen, bijv. via acceptgiro of iDEAL. 

Als gebleken is dat uw vrije bestedingsruimte toereikend is en u in termijnen gaat betalen, schiet Klingel het aankoopbedrag als het ware voor. Vervolgens betaalt u elke maand een bepaald gedeelte van dit bedrag terug, inclusief rente en kosten. 

Betalen in termijnen

Voordat u start met betalen in termijnen, krijgt u precontractuele informatie en een kredietovereenkomst toegestuurd. Mocht u, na de levering van uw bestelling, toch alles in één keer willen betalen, dan kan dat natuurlijk altijd nog.

Ineens betalen kan natuurlijk ook.

U kunt dan kiezen voor betalen via iDEAL of per acceptgiro. Als u kiest voor het betalen via iDEAL wordt u tijdens het bestelproces doorgeleid naar uw eigen bank, waar de betaling voor u klaar staat. U kunt dan op de gebruikelijke wijze betalen. Wanneer u kiest voor betaling per acceptgiro dient u uw bestelling ineens, binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling te betalen.

Rekenvoorbeeld bij betaling in termijnen

(1) Andere limieten, ook tussenliggende zijn mogelijk. De termijnbedragen worden door Klingel bepaald.

(2) Looptijd als u niet bijbestelt, iedere maand het minimumbedrag betaalt en de debet rentevoet ofwel het jaarlijkse rentepercentage (JKP) niet wijzigt.