Besteloverzicht

In principe is dit deel onderverdeeld in twee delen: een overzicht van de bestellingen gericht op de boekingen en een detailoverzicht (bekijken), dat een overzicht geeft van uw bestellingen, leveringen en retourzendingen.

Overzicht van bestellingen/retourzendingen

In het overzicht zijn de bestellingen van de laatste 6 maanden opgenomen, waarbij de reeds opgestelde rekeningen en retouren ook aangegeven zijn. Retouren worden steeds apart en nooit bij de oorspronkelijke bestelling opgenomen. Rekeningen (behorend bij een levering) worden daarentegen onder de daarbijbehorende bestelling met het rekeningnummer en het bedrag aangegeven. Bij iedere positie vindt u ook een button met de beschrijving »Bekijken«. Klik hierop om een detailoverzicht van de gekozen positie op te vragen. Hier vindt u dan nadere informatie met betrekking tot bestellingen en retouren, zoals afzonderlijke artikelinformatie. Verder krijgt u een overzicht van de leveringen, retouren en de door u gegenereerde omzet, zowel voor het lopende als voor het afgelopen jaar. Hierdoor krijgt u een overzicht van al uw activiteiten.

Onder het overzicht van de bestellingen kunt u de volgende gegevens vinden

Openstaande bestellingen

Hierbij gaat het om een nieuwe bestelling waarvoor nog geen rekening is opgesteld en nog geen levering aan u toegestuurd is. In de kolom 'Bedrag' vindt u de waarde van de bestelling.

Deelleveringen bestellingen

Hiermee worden bestellingen aangegeven, waarbij een deel van de bestelde artikelen en een deel van de rekening verstuurd werden. Ten minste nog één artikel is nog niet geleverd. De opgestelde rekeningen zijn bij de rekeninginformatie weergegeven. Dit kunt u ook op het rekeningoverzicht terugvinden.

Afgehandelde bestellingen

Deze bestellingen zijn geleverd. Alle artikelen zijn al verstuurd of hebben de vermelding 'uitverkocht' gekregen. 
Ook hiervan worden de bijbehorende rekeningen weergegeven.

Afgehandelde retouren

Wanneer door u een levering of een deel hiervan aan ons wordt teruggestuurd dan vindt u dit telkens terug op één van de posities in het overzicht. Bij welke oorspronkelijke rekening deze retourzending hoort, ziet u aan het rekeningnummer. In het overzicht ziet u in het regel ook nog een tegoedregel met het bedrag dat op uw rekening gecrediteerd is. Dit vindt u dan ook op het rekeningoverzicht weer terug.

Gefilterde overzichten

Om de weergave zo overzichtelijk mogelijk te maken, zijn er de extra menuknoppen "Openstaande bestellingen", "Afgehandelde bestellingen" en "Retourzendingen". Hiermee kunt u de daarbijbehorende inhoud oproepen. In opbouw zijn deze overzichten gelijk aan de opbouw van het totaaloverzicht.