14 december 2018 | Leestijd: 3 Minuten

Zodra de dagen korter worden en het eerste laagje ijs op de sloten ligt, trekken wij ons graag terug in ons warme en gezellige huis. In de keuken brengen we vele uurtjes door met het uitproberen van nieuwe recepten en het bakken van heerlijke taarten en koekjes. Heeft u ook zo’n zin om iets lekkers te maken? Wij hebben twee winterse bakrecepten vol specerijen voor u uitgezocht!

Kostelijke verleiding: cupcakes met kaneel en pecannotenEen cupcake

Met welke specerijen bakt u het liefst? Kaneel is voor ons een onmisbaar ingrediënt, daarom speelt het bij dit eerste recept een hoofdrol. Deze cupcakes zijn dankzij de heerlijk mix van kaneel, pecannoten en ahornsiroop een onvergetelijke smaakbelevenis! Het water loopt ons al in de mond bij de gedachte aan de smeuïge en luchtige traktatie. Bij u ook? Dan is het tijd om te beginnen!

Voor het beslag:
350 gram bloem
160 gram suiker
¾ theelepel zout
1½ theelepel bakpoeder
1½ theelepel kaneel
375 ml karnemelk
1 ei
½ theelepel vanille-extract
70 gram boter
240 gram pecannoten, in stukjes gehakt
200 ml ahornsiroop

Voor de topping:
150 gram boter
150 gram poedersuiker
150 gram roomkaas
1/2 theelepel vanille-extract
50 g pecannoten, in stukjes gehakt
Een klein beetje ahornsiroop

Zo maakt u de cupcakes:
Verwarm de oven voor op 170°C boven-/onderwarmte. Meng de bloem, de suiker, het zout, het bakpoeder en de kaneel in een kom. In een andere kom roert u het ei, de karnemelk en het vanille-extract door elkaar. Giet dit mengsel nu bij de droge ingrediënten en roer alles tot een mooi beslag. Nu voegt u de boter aan het beslag toe. Wij raden aan om de boter van tevoren in een pan te smelten, dat maakt het mengen een stuk makkelijker. Als laatste roert u de ahornsiroop en de gehakte pecannoten door het beslag. Vul 12 cupcakevormpjes of een cupcake bakblik met het beslag en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Terwijl de cupcakes in de oven staan kunt u aan de topping beginnen. Roer de boter met de poedersuiker en het vanille-extract tot een crème. Voeg hier de roomkaas aan toe en meng het geheel met een mixer op de laagste stand. Tip: laat het verse gebak een beetje afkoelen voor u de topping met behulp van een spuitzak op de cupcakes aanbrengt. Garneer als laatste de cupcakes met wat gehakte pecannoten en een paar druppels ahornsiroop.

 

Winters genot: kruidkoekEen kruidencake

Natuurlijk hoort een lekkere, versgebakken cake er tijdens de koude winter bij! Wij houden van de heerlijke, kruidige geur die bij het bakken van deze kruidkoek het huis vult. Dit recept is daarom perfect voor als er bezoek komt.

Voor de kruidkoek:
220 gram bloem
1 eetlepel baking soda (natriumbicarbonaat)
1 eetlepel cacao
1 eetlepel speculaaskruiden
150 gram suiker
3 eieren
Het merg van één vanillestokje
120 gram pruimenmoes
120 ml raapzaadolie
200 ml melk

Zo maakt u de kruidkoek:
Verwarm de oven voor op 160°C boven-/onderwarmte. Meng de bloem, de baking soda en de speculaaskruiden in een kom. Klop in een andere kom de eieren met de suiker schuimig. Voeg hier vervolgens het merg van het vanillestokje, de pruimenmoes en de raapzaadolie aan toe. Voeg nu de inhoud van de twee kommen bijelkaar en roer hier daarna de melk door. Schrik niet, het beslag is zeer vloeibaar! Giet het beslag voorzichtig in een bakvorm en bak de kruidkoek in 50-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Als u wilt kunt u de kruidkoek nog glazuren of met fruit, noten of chocolade garneren.

Heeft u een van de recepten geprobeerd of heeft u een eigen favoriet winterrecept? Laat het ons weten!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie