14 januari 2020 | Leestijd: 3 Minuten

De jaren 20 van de twintigste eeuw waren heel belangrijk voor de mode. Zal dat deze eeuw ook het geval zijn? De nieuwste trends beloven in ieder geval al veel goeds. Klassieke patronen zijn in een nieuw jasje gestoken, de flowerpower is net even anders dan anders en de kleur groen geeft een fris accent aan de mode. Wij stellen de highlights graag aan u voor!

Happy Stripes: strepen en geeltinten

Horizontaal of verticaal, breed of smal: strepen zijn nooit hetzelfde. Daarom vervelen ze ook niet en komen we ze dit seizoen weer veel tegen in de mode. Daar zijn wij heel blij mee, want naast modieus zijn strepen ook heel flatterend. Vooral lengtestrepen, zoals u ziet bij de lange blouse van Laura Kent. Het verticale patroon laat u langer én slanker lijken. Vindt u de trend mooi, maar mag het van u wel wat subtieler? Dan is er de zonnige trui met blauw/witte contraststreep op de zijnaad. De streep heeft een flatterend effect en maakt de trui lekker sportief. Combineer het kledingstuk met een smalle jeans en sneakers voor een complete look. Houdt u wel van deze sportieve stijl, maar mag het voor u toch iets vrouwelijker? De jurk van Laura Kent is u dan op het lijf geschreven. Met de strepenmix kunt u verschillende schoenen en accessoires in bijpassende kleuren matchen. Zo creëert u een trendy outfit.

Ook horizontale strepen hebben dubbel en dwars een plekje in de collectie verdiend. De gele strepen zetten de zachte zwart/wit gestreepte trui van Dress In heel mooi in het zonnetje.

Zeg het met bloemen: Flower Power

Met bloemenprints is het altijd lente. Hoe grijs het buiten ook is. Als de bloemen gecombineerd worden met wit stralen ze nog veel meer. Daarom is het een goed idee om de chique blazer van Paola te combineren met een basic wit shirt en een effen broek. Ook het witte shirt met grijs/zwarte bloemenprint rondom staat garant voor een elegante voorjaarsoutfit, vooral als u het met een zwarte broek draagt.

Ook in kleur doen bloemen het heel goed. De shirts van Paola in marine of roze staan het mooist op een effen broek of rok. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat de print de show steelt!

Fris en fruitig: trendkleur groen

Wij hebben zojuist de verfpot met dé kleur van het voorjaar geopend. En wat zat erin? Groen! Als trui of als blazer, de opvallende kleur is heel stijlvol en zelfs een tikje extravagant. Of vindt u het sweatshirt met sportieve contraststrepen geen eyecatcher? De diepgroene kleur past het best bij subtiele kleuren zoals wit, zwart, beige, grijs of donkerblauw. De groene sweatblazer van Laura Kent staat bijvoorbeeld perfect op een jeans en een zwart shirt. Met een witte blouse en pantalon gaat u meer op chic.

’Nice’ is het shirt met opschrift zeker. Daarbij valt het ook meteen op. Mocht u dat niet willen, is er een tegenpool voor u: het sportieve geribde shirt van Dress In. Het klassieke model is heel vrouwelijk en het split aan de achterkant zorgt voor een kleine verrassing.

U ziet het, de nieuwe damesmode is vrolijk, fris en kleurrijk. Welke trend van 2020 is uw favoriet?

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *