24 april 2020 | Leestijd: 4 Minuten

Het vinden van een goed passende bh is vaak een hele klus. Als u een grote maat nodig heeft, is het nog een stukje lastiger. Maar juist als u grote borsten heeft, is een goede bh van groot belang om klachten aan de nek en rug te voorkomen. Daarbij komt er nog al eens een ander ‘probleem’ om de hoek kijken: heeft u eindelijk een goed passende bh gevonden, ziet hij er heel saai uit. Gelukkig hoeft dat helemaal niet. Ook bh’s in grote maten kunnen chic zijn. Wij helpen u een weg te vinden in de wereld van alle cupmaten en designs, zodat u straks precies weet waar u op moet letten tijdens het shoppen.

De ideale cupvorm

Bij bh’s met een grote cupmaat adviseren wij stevige stoffen en cups die zich naar de buste vormen. Niet alleen de maat, maar ook de vorm van de cup is heel belangrijk. Daarom hebben wij gekozen voor de bh van Glamorise. De genaaide full cups (tot maat K) omsluiten grote borsten volledig. Dat zorgt niet alleen voor optimale steun, maar voorkomt ook dat de borsten boven de rand van de cups uitkomen. Een probleem dat u vast wel kent. Bij deze bh bent u in ieder geval verzekerd van een mooi silhouet. Ook het tweede model van Glamorise heeft dit effect, maar deze bh heeft nog wat extra’s. Hij lift de buste!

Vanaf cup D kunt u ook heel goed voor een minimizer-bh gaan. Door de speciale pasvorm liggen de borsten dichter tegen het lichaam dan bij een klassiek model. Het nut hiervan? Het lijkt nu alsof u een cupmaat kleiner heeft. Vooral onder blouses is zo’n model fijn, omdat u dan meteen van het probleem van een wijkende knoopsluiting af bent. Wij zijn fan van de minimizer-bh van Triumph. Stevige gevormde beugels en het hoge middenstukje geven de nodige steun en het kant zorgt voor een chique touch.

Kleine en grote maten: cup A met grote onderborstwijdte

Kleine cup, grote onderborstwijdte: heel veel vrouwen hebben dit. Toch zijn bh’s in deze maatcombinatie moeilijk te vinden. In onze shop hebben wij keuze genoeg. Wat dacht u bijvoorbeeld van de vrouwelijke bh van Glamorise? Deze is alleen maar leverbaar in cup A en gaat tot maat 135. Het design is heel romantisch door het lichtblauwe kant en de voorgevormde cups zorgen voor een prachtig decolleté.

Is de band onder de buste een beetje te strak? Dan kunt u de zogenaamde sister size nemen. Hierbij gaat u voor een grotere cupmaat en een kleinere onderborstmaat of juist andersom. Zijn de cups van 65B bijvoorbeeld goed, maar de band is te strak? Probeer dan eens 70A. De cups blijven even groot, maar de onderborstwijdte is anders. Een overzicht met sister sizes vindt u bij ons bh-advies in de maattabellen.

Comfort gaat voor

Moet u ook altijd rekken en strekken om uw bh achter dicht te krijgen? Zo begint u al vermoeid aan de dag. Wij zijn daarom blij dat er bh’s met voorsluiting bestaan! Onze favoriet is het witte model van Speidel dat door de kanten inzetten en het brede design sportief en elegant tegelijk is. De genaaide cups liften de buste licht, terwijl de band optimale steun geeft. De bh van Miss Mary heeft dezelfde positieve eigenschappen. Een extra voordeel is hier de neutrale kleur, waardoor het model niet te zien is onder lichte kleding.

Voor extra steun aan de rug en schouders adviseren wij de lange bh van Susa. Deze lijkt wel een beetje op een korset van vroeger. Maar geen zorgen, deze bh zit wel heel lekker en knelt nergens. Toch is het corrigerende effect hetzelfde. Als u strak aansluitende bovenkleding draagt is deze bh dus een goede keuze. U zult trots op uw silhouet zijn!

Perfecte pasvorm & optimale steun

Onze laatste tip voor een bh in grote maten: kies een model met extra brede bandjes. Smalle bandjes kunnen insnijden, wat een pijnlijke bedoening wordt. De antracietkleurige bh van Miss Mary heeft extra brede comfortbandjes. Die zitten bijzonder lekker! Bovendien geven de full cups veel steun en het bloemenpatroon maakt de bh ook heel aantrekkelijk om te zien. Ook bij het witte model met elegant kant kunt u op veel steun rekenen. Dit is bovendien bijzonder comfortabel doordat de brede, ontlastende bandjes gewatteerd zijn.

Is u bij deze bh’s de brede band onder de buste opgevallen? Deze neemt voor het grootste gedeelte de steunfunctie op zich. Niet de bandjes, zoals u misschien zult denken. Bij grote maten speelt deze band een belangrijke rol voor een goede pasvorm. Is de band te los, dan moeten de bandjes de steun overnemen, wat tot schouderklachten kan leiden.

Hopelijk hebben wij u met deze tips op weg kunnen helpen en draagt u binnenkort een bh die écht past. Veel plezier met shoppen!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *