30 september 2019 | Leestijd: 3 Minuten

Het dragen van een sjaaltje heeft twee grote voordelen: het houdt uw hals lekker warm én het geeft uw outfit een trendy twist. Heeft u het perfecte sjaaltje gevonden? Dan is het tijd om het helemaal volgens de laatste trends te knopen. Dit kan op drie manieren: in stewardess-stijl, casual als waterval of chic gevlochten. Wij leren u graag de kunst van het knopen en laten u alle drie de varianten zien!

Stewardess-stijl: chic & elegant

Onze favoriet: dit klassieke blauw-witte sjaaltje van Paola is bijzonder geschikt voor deze manier van knopen. De prachtige print en de chic glanzende stof  komen heel goed tot hun recht in de stewardessenstijl. Doordat de print vrij opvallend is, past het sjaaltje het best bij eenvoudige, lichte kledingstukken, zoals een witte blouse, een effen trui met V-hals of een T-shirt in een zachte tint. Het sjaaltje zorgt voor een chique twist en is zo een opwaardering voor elke basic outfit!

Zo werkt het: voor deze manier van knopen geldt dat het er moeilijker uitziet dan het is. Vouw het sjaaltje in een driehoek en rol het op vanaf de langste kant naar de punt toe. Doe het opgerolde sjaaltje som uw hals en maak het vast met twee platte knopen. Vouw nu de uiteinden mooi open en klaar is uw stewardessensjaal!

Als waterval: vlot & casual

Onze favoriet: kan uw outfit wel wat kleur gebruiken? Dan is dit roze sjaaltje van voile met bloemenprint precies wat u nodig heeft! De soepele, zachte stof en het royale formaat maken de  sjaal ideaal voor deze knooptechniek. Een watervalsjaaltje heeft een nonchalante, speelse uitstraling en past daardoor perfect bij een casual outfit. De bloemenprint in warme kleuren past zowel bij pastel- als bij aardetinten en geeft elke look een vleugje zomer!

Zo werkt het: de watervaltechniek kan toegepast worden op alle grote sjaals van lichte, soepele stoffen. Vouw de sjaal asymmetrisch dubbel en zorg ervoor dat er een driehoek met de punt naar beneden ontstaat. Leg de sjaal nu losjes om uw hals, bind hem links of rechts van het midden vast en breng hem mooi in model. De watervalsjaal is een mooie aanvulling op een trui met een V-hals of een diepe ronde hals en op een open gedragen (leren) herfstjasje.

Gevlochten: charmant & stijlvol

Onze favoriet: voor onze derde knooptechniek gaan we voor een marineblauwe sjaal met structuur en speelse franjes. Dankzij de klassieke kleur en de effen uitvoering past deze sjaal nagenoeg overal bij. Gevlochten krijgt hij een chique uitstraling die net zo goed staat bij een klassieke businesslook als bij een vlotte vrijetijdsoutfit. Doordat de sjaal effen is, kan hij net zo goed bij outfits met print als bij effen kleding gedragen worden. Ook bij krachtige kleuren als oranje en rood doet de blauwe sjaal het uitstekend. Een echte alleskunner dus!

Zo werkt het: onze derde draagvariant is een chique vlecht! Vouw de sjaal eerst in een lus en leg hem losjes om uw hals. Haal beide uiteindes door de lus en draai de lus nu zo dat er een nieuwe lus ontstaat. Trek de uiteindes nu opnieuw door de lus en zorg ervoor dat de knoop mooi in het midden blijft. Voor deze techniek geldt: oefening baart kunst!

Welke van de drie varianten spreekt u het meest aan? Of gaat u ze gewoon allemaal proberen? Wij horen het graag en wensen u veel plezier met knopen!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *