7 augustus 2019 | Leestijd: 4 Minuten


Wat is uw lievelingsijs? Waterijs op een stokje of Italiaans schepijs in een hoorntje? Wat uw favoriet ook is, ijs brengt aangename verkoeling op warme dagen. Heeft u een keer geen zin om naar de ijssalon te gaan, maar wel trek in een ijsje? Maak dan eens uw eigen creatie. Wij laten zien hoe u eenvoudig zelf romig hazelnoot-chocolade-ijs, exotisch ananas-kokosijs of fris yoghurtijs met bessen maakt. Eet smakelijk!

Zoete verleiding uit België: hazelnoot-chocolade-ijs

België staat bekend om zijn voortreffelijke chocolade. Met cacaobonen van de hoogste kwaliteit worden volgens geheim recept de meest lekkere bonbons en chocoladerepen gemaakt. Ons geheime recept voor hazelnoot-chocolade-ijs delen wij maar al te graag met u!

Ingrediënten:

  • Cakevorm
  • 300 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 150 g hazelnootpasta
  • 50 g fijngehakte hazelnoten
  • 50 g chocoladerasp (melk of puur)

Bereiding:

  1. Gebruik hazelnootpasta op kamertemperatuur. Meng de pasta met de gecondenseerde melk. Klop de slagroom stijf en schep deze door het mengsel. Schep er vervolgens voorzichtig de gehakte hazelnoten en de chocoladerasp doorheen.
  2. Doe het mengsel in een cakevorm en zet deze voor minstens 6 uur in de vriezer.
  3. Maak met een ijsschep bolletjes en verdeel ze over vrolijke schaaltjes of serveer ze in krokante wafelhoorntjes. Geniet ervan!

Onze tip: de tweedelige set bakvormen van Stoneline is perfect voor het invriezen van het hazelnoot-chocolade-ijs. Het formaat is heel handig en de vormen zijn makkelijk schoon te maken. Uw eigengemaakte ijs smaak nog lekkerder in vrolijke ijsbekers, zoals die van geglazuurd aardewerk in mooie pasteltinten.

Exotische verfrissing uit Thailand: ananas-kokosijs op een stokje

Kilometerslange zandstranden, azuurblauw water en culinaire hoogstandjes: dat is Thailand. De Thaise keuken is veelzijdig, spannend en verfijnd. Net zoals het volgende ijsrecept! De tropische combinatie van ananas en kokos smaakt naar de zomer.

Ingrediënten:

  • 300 ml kokosmelk uit blik
  • 170 ml vanillesaus
  • 5 el bruine suiker
  • 1 blik ananas in stukken
  • 3 el wittechocoladerasp
  • IJsvormpjes voor 8 ijsjes of 8 lege yoghurtbakjes met houten ijsstokjes

Bereiding:

  1. Meng de kokosmelk met 2 el bruine suiker. Voeg er vervolgens beetje bij beetje de vanillesaus en de wittechocoladerasp aan toe.
  2. Pureer de ananasstukken met wat sap uit het blik. Doe de puree samen met de rest van de suiker in een pannetje en laat het geheel 2 minuten zachtjes koken terwijl u blijft roeren. Meng de volledig afgekoelde ananaspuree met het kokosmengsel.
  3. Vul de ijsvormpjes of yoghurtbakjes met de kokos-ananasmix en zet ze in de vriezer. Gebruikt u yoghurtbakjes, steek de stokjes dan pas in het ijs als het stevig genoeg is zodat ze rechtop blijven staan. Zet de ijsjes voor minstens 6 uur in de vriezer. Daarna is het tijd om te smullen!

Onze tip: met de hoogwaardige roestvrijstalen blender met krachtige motor is het maken van de ananaspuree een fluitje van een cent. De glazen kan heeft een inhoud van 1,5 liter en is na gebruik makkelijk schoon te maken.

Fruitige smaakexplosie uit Amerika: yoghurtijs met bessen

Amerika is het land van onbegrensde mogelijkheden. Ook op toetjesgebied! Donuts, wafels met maple syrup en rijkelijk versierde frozen yogurt, hoe zoeter hoe beter. Met ons recept voor overheerlijk yoghurtijs met bessen beleeft u thuis de american (ice)dream.

Ingrediënten:

  • 300 g ingevroren bosvruchten
  • 500 g volle yoghurt
  • 4 el honing
  • Verse bessen voor de garnering

Bereiding:

  1. Haal de ingevroren bosvruchten ongeveer een half uur voordat u aan de slag gaat uit de vriezer.
  2. Meng de bosvruchten als ze nog koud zijn, maar niet meer stijfbevroren, met de yoghurt en de honing. Pureer deze ingrediënten kort met een staafmixer. Het hoeft geen gladde massa te worden. Schep de puree met een lepel nog even goed om zodat alles goed gemengd is.
  3. Verdeel het ijs over een paar leuke schaaltjes en garneer het met wat verse bessen. Eet smakelijk!

Onze tip: de praktische staafmixer van WMF is een must in de keuken. Door het 4-vleugelige roestvrijstalen mes maakt u binnen een mum van tijd puree van ingevroren bosvruchten, andere fruitsoorten en groente. Maakt u ons yoghurtijs, maar wilt u dit niet direct opeten, bewaar het dan in de praktische diepvriesbakjes van WMF. Liever meteen opeten? Serveer het ijs dan in een schaaltje uit de 5-delige set Malaga van van Well.

We hebben u laten zien hoe u eenvoudig uw eigen ijs maakt. Wilt u nog meer gemak? Maak dan gebruik van een ijsmachine, zoals die van WMF. Hiermee maakt u supersnel het lekkerste schepijs, sorbetijs en yoghurtijs!

Van welk ijsrecept loopt het water u in de mond? Laat ons weten wat uw favoriet is!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *