17 juni 2019 | Leestijd: 5 Minuten

Appel, peer of banaan? Nee, we gaan het niet hebben over zomerse fruitsalades, maar over figuurtypes! Iedere vrouw heeft een ander figuur. Wij delen graag met u welke verschillende types er zijn en welke shirts daarbij mooi staan. Het hangt af van de lengte, de pasvorm en de print of een shirt flatterend staat. Wij hopen dat u met onze adviezen het perfecte shirt vindt waarin uw figuur het best tot zijn recht komt, maar vooral waarin u zich op uw mooist voelt.

Het peerfiguur: shirts voor vrouwen met volle heupen

Hoe ziet het peerfiguur eruit? Vrouwen met een peerfiguur hebben een kleine buste, een smalle, duidelijke taille, slanke armen en slanke polsen. De heupen zijn zichtbaar breder dan de schouders. Het meeste volume zit rond de heupen en de bovenbenen. Heeft u een peerfiguur en wilt u het accent liever niet op uw heupen leggen, kies dan voor bovenkleding die net boven of over de heupen valt. Met een kraagje en een V-hals, zoals bij een poloshirt, gaat de aandacht naar uw schouders.

Wat staat mooi bij het peerfiguur? Heeft u een peerfiguur, dan kunt u uw schouders benadrukken met een gekleurd of gedessineerd poloshirt. Het sportief-elegante poloshirt met maritiem streepdessin van » Dress In en het poloshirt in zonnig geel zijn flatterende keuzes voor dit figuurtype. Ze passen allebei mooi op een casual broek.

Het banaanfiguur: shirts voor vrouwen met een rechte lichaamsbouw

Hoe ziet het banaanfiguur eruit? Vrouwen met een banaanfiguur hebben lange, slanke benen, smalle heupen, smalle schouders en een kleine buste. Ze hebben een recht silhouet. Heeft u dit figuur en droomt u van een duidelijke taille en vrouwelijke rondingen? Die creëert u met een brede riem in de taille en een uitlopende rok of smalle broek. Rechte, smalle blouses en shirts met een V-hals staan prachtig bij het sportieve en slanke banaanfiguur.

Wat staat mooi bij het banaanfiguur? Shirts of lange blouses met een eenvoudig design zijn erg flatterend en geven uw look een vrouwelijke touch. De witte blouse met zijsplitten van » Dress In is bijvoorbeeld een goede keuze voor het banaanfiguur. Hij staat prachtig op een smalle broek met daaronder platte schoenen. Ook de gestreepte blouse is een goede keuze voor dit figuurtype. Gecombineerd met een klassieke blue jeans ontstaat een stijlvol geheel.

Het appelfiguur: shirts voor vrouwen met een volle buste

Hoe ziet het appelfiguur eruit? Vrouwen met een appelfiguur hebben meestal slanke benen, een volle buste, smalle heupen en een voller bovenlichaam. Vaak is hun bovenkleding dan ook een maatje groter dan die van de broek of rok ze eronder dragen. Vrouwen met een appelfiguur hebben meestal smalle armen. Die komen het mooist tot hun recht in een shirt of blouse met ¾-mouwen.

Wat staat mooi bij het appelfiguur? Rechte, lange shirts en blouses in effen tinten staan prachtig bij een appelfiguur. Hiermee verhult u een buikje en leidt u de aandacht naar uw slanke benen. Het zwarte longshirt van » Laura Kent is wat ons betreft qua model perfect voor vrouwen met een appelfiguur. Door het basic design kunt u het longshirt op veel manieren stylen. De roze blouse in flatterend recht model staat ook erg goed bij het appelfiguur. De elegante kleur en de chique inzet van chiffon maken de blouse perfect voor elke gelegenheid.

Het zandloperfiguur: shirts voor vrouwen met ronde vormen

Hoe ziet het zandloperfiguur eruit? Vrouwen met een zandloperfiguur hebben een volle buste, een slanke taille en brede heupen. De verhoudingen zijn gelijk aan 90-60-90. Met licht getailleerde of aansluitende shirts en blouses benadrukt u uw ronde vormen. Uw slanke benen komen het mooist tot hun recht in een smalle broek of kokerrok.

Wat staat mooi bij het zandloperfiguur? Heeft u een zandloperfiguur, ga dan voor elegante basics die uw vrouwelijke rondingen benadrukken. Effen, getailleerde shirts kunt u op veel manieren combineren, zowel casual als elegant. Het roze shirt van gemêleerd materiaal van » Dress In past goed bij het zandloperfiguur. Het basic model staat bovendien zowel mooi op een licht uitlopende jeans als op een zwierige rok. Draagt u liever een printje? Ook in een licht getailleerd, gedessineerd shirt komt uw zandloperfiguur prachtig tot zijn recht. Het basic witte model met tropisch dessin is de blikvanger in elke outfit.

Het ronde figuur: shirts voor vrouwen met een curvy figuur

Hoe ziet het ronde figuur eruit? Vrouwen met een rond figuur hebben een volle buste, een vol bovenlichaam, slanke benen, weinig taille en smalle heupen. Uw vrouwelijke vormen accentueert u met blouses of shirts die op de heupen vallen. Met een licht oversized model of een exemplaar met een elastische band in de zoom verhult u een buikje, maar verliest u niet uw vrouwelijke silhouet.

Wat staat mooi bij het ronde figuur? Shirts met wijde, lange mouwen en lange blouses tot net over de heupen benadrukken uw vrouwelijke rondingen. Een flatterende keuze voor het ronde figuur is de zomerse tuniek van » Laura Kent. Hij geeft uw outfit een vrouwelijke touch en zit superlekker door het soepele materiaal. Ook de tuniek met ronde hals en wijde vleermuismouwen staat mooi bij een rond figuur. De mix van verschillende dessins maakt van dit exemplaar bovendien een trendy highlight.

Welk figuurtype u ook bent en wat uw kledingstijl ook is, het gaat erom dat u zich mooi voelt in wat u draagt. In ons ruime aanbod shirts in allerlei stijlen en pasvormen vindt u vast en zeker uw nieuwe favoriet!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *