31 augustus 2018 | Leestijd: 2 Minuten

In onze kantine gaat er tussen de middag heel veel lekkers over de toonbank. Soep, salades, broodjes, wraps en omeletten: alles is met veel zorg en aandacht klaargemaakt door onze kantinedame Despina. Het is elke dag weer een verrassing wat er op het menu staat. Wat het ook is, het is altijd heerlijk. Daar zijn we het allemaal over eens!

Wij waren benieuwd welk lunchgerecht nu de absolute favoriet van onze collega’s is en gingen daarom op onderzoek uit. Tonijnsalade en gevulde broodjes met gehakt bleken erg in de smaak te vallen. Toch was er een gerecht dat nóg vaker als favoriet genoemd werd: Mexicaanse burrito’s!

Wij hebben Despina gevraagd of ze haar recept prijs wilde geven. En gelukkig deed ze dat met plezier! Graag delen wij het recept van ons favoriete lunchgerecht met u.

Eet smakelijk!

Mexicaanse burrito’s

Ingrediënten:
6 grote tortilla’s
500 gram rundergehakt
3 halve paprika’s, in stukjes gesneden
1 doosje champignons, in plakjes gesneden
1 blik maïs
1 blik kidneybonen
1 blikje ananasstukjes
1 of 2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
crème fraîche
geraspte kaas
olijfolie
peper
zout
chilipoeder
paprikapoeder
chilisaus

Bereiding
De burrito vullen met lekkere groenten en vlees

Vulling:
– Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan of wok
– Rul het gehakt
– Voeg de ui en de knoflook toe
– Kruid het mengsel met zout, peper, chilipoeder en paprikapoeder
– Bak de paprika en de champignons mee tot ze gaar zijn
– Roer de maïs, de kidneybonen, de ananas en een scheutje chilisaus erdoor

Bold de burrito met de vulling

Burrito:
– Verwarm de oven voor op 200°C
– Bestrijk de tortilla’s met een laagje crème fraîche
– Leg het gehaktmengsel erop
– Strooi geraspte kaas over het mengsel
– Vouw de tortilla dicht, bestrijk de bovenkant met wat crème fraîche en strooi er een beetje kaas overheen
– Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze tot de kaas gesmolten is.

Despina met het favoriete lunchgerecht van de medewerkers

Tot slot nog wat tips van Despina:
– proef voor u de tortilla’s vult even of de smaak van de vulling goed is, zodat u altijd nog even wat extra kruiden toe kunt voegen voordat de tortilla’s in de oven gaan.
– geen fan van gehakt? Gebruik dan gekruide kipstukjes of vegetarisch gehakt in plaats van rundergehakt.
– de ananasstukjes maken het gerecht wat zoeter. Houdt u juist van lekker pittig? Laat de ananas dan weg en voeg een rood pepertje toe.
– serveer een frisse salade bij de burrito’s en u heeft een complete maaltijd!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *