30 april 2018 | Leestijd: 3 Minuten

Corina is sinds drie jaar werkzaam als manager van de Dress for Success winkel in Amsterdam. Tijdens een banenbeurs maakte ze kennis met deze organisatie en werd ze gevraagd voor de functie. Ze was direct enthousiast!

De functie van Corina is Algemeen Manager. Zij houdt zich voornamelijk bezig met fondsenwerving en contacten onderhouden met verwijzers en donateurs. Zelf geeft Corina geen advies aan klanten. Wel is zij iedere dag in de winkel aanwezig en weet dan ook goed wat zich op de werkvloer afspeelt. Corina haalt zelf veel voldoening uit het zien van mensen die helemaal opnieuw gestyled worden. Het doet haar goed als ze de blijdschap en emoties bij de mensen ziet. Zelf zegt ze hierover: de meeste mensen hebben niet voldoende middelen om te winkelen. Het is dan ook geweldig om te zien als de klanten met een opgeheven hoofd en een dosis zelfvertrouwen de winkel verlaten.

corina-wordt-opgemaakt

De juiste kleding vergroot de kans op werk

Het blijft een uitdaging om de juiste kleding te vinden passend bij de baan. De winkels worden namelijk deels gefinancierd, maar grotendeels gesponsord. Zo is de kleding afkomstig uit donaties van zowel Retail bedrijven als van particulieren. Daardoor heeft Dress for Success veel enkele stuks in de winkel hangen. Soms hebben mensen een outfit in gedachte die niet direct geschikt is om in te solliciteren. Het is de taak van de vrijwilligers om de mensen goed te stylen, passend bij de functie en de organisatie waar men gaat solliciteren.
Erg belangrijk is dat mensen dichtbij zichzelf blijven. Er wordt dan ook tijd genomen om de mensen te leren kennen en op hun gemak te stellen. Er wordt gevraagd naar wat de klant zelf in gedachten heeft, maar ook om het vertrouwde eens los te laten en juist wel een geheel nieuwe kleur of kledingstuk te proberen. Het advies dat gegeven wordt is altijd eerlijk, aangezien er geen commercieel belang is.
De reacties zijn overwegend positief. Zo zijn er vrouwen die nooit gedacht hadden er op en top vrouwelijk uit te kunnen zien en mannen die nog nooit een pak gedragen hebben en blij verrast zijn met het eindresultaat.

De reactie van Corina

Styliste Patty Zomer heeft voor Corina een » stretchjurk met print uitgekozen. Corina is vrouwelijk en een beetje stoer en hier hoort een dito jurk bij. De sportieve stretchstof maakt het een stoer geheel, maar wel met de nadruk op de vrouwelijke vormen en print.
Corina: Ik vond de dag helemaal geweldig, echt een cadeautje! Het is een grote eer om hiervoor uitgekozen te worden en ik zou zo weer meedoen!

Wat brengt de toekomst voor Dress for Success?

corina-tijdens-de-fotoshoot

Dress for Success is een wereldwijde professionele vrijwilligersorganisatie die mensen met een minimuminkomen voorziet van gratis kleding waarmee zij kunnen solliciteren, of als zelfstandige een acquisitiegesprek kunnen voeren. De vrijwilligers geven naast kleding ook advies over presentatie en uitstraling. Zo komen de mensen verzorgd en goed voorbereid op hun gesprek en vergroten zij de kans op het krijgen van een baan.

Corina’s toekomstdroom voor Dress for Success, is dat alle winkels voldoende inkomsten hebben om open te kunnen blijven. We hebben momenteel genoeg vrijwilligers, maar het blijft lastig om voldoende geld in te zamelen om de begroting te dichten. De winkels worden namelijk deels gefinancierd, maar grotendeels gesponsord. Zo is de kleding afkomstig uit donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren.

U kunt ook een bijdrage leveren aan het succes van Dress for Success. Benieuwd hoe?
Neem snel een kijkje op » Dress for Success.

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties