21 januari 2015 | Leestijd: 3 Minuten

De nieuwe KLiNGEL-catalogus is uit! Twee keer per jaar presenteren we u de laatste modetrends en onze blijvende succesartikelen. Al tijdens de planning stellen we ons voor hoe u door de pagina’s bladert en de nieuwe mode ontdekt. Maar hebt u zich eigenlijk wel eens afgevraagd hoe zo’n catalogus gemaakt wordt? Vandaag nemen we u mee voor een kijkje achter de schermen.

Met de modemobiel door Lissabon

Voor de productie van een catalogus komt heel wat kijken. Voordat we beginnen, komen we bij elkaar voor een zogenaamde briefing, een bespreking waarin onder andere het format, het aantal en de lay-out van de pagina’s en ook de structuur van de catalogus vastgelegd worden. Zodra het ontwerp klaar is en de outfits gekozen zijn, gaan we op zoek naar modellen en locaties. Want het is natuurlijk belangrijk om voor elke catalogus de juiste gezichten en achtergrond te vinden. Voor de fotoshoot van dit jaar viel de keuze op Portugal. De hoofdstad Lissabon zit vol schitterende plekjes die de perfecte omgeving vormen voor de nieuwe zomercollectie. Voor de mooie plaatjes zorgt het fotografenteam en dankzij onze styliste en make-up artist komen mode en modellen prachtig tot hun recht.

Tussen Pforzheim en Portugal
Met ons volgepakte bestelbusje crossen we door Lissabon en stoppen in nauwe straatjes, groene parken en bij de kust. Uitladen, foto’s maken, inpakken en op naar het volgende thema. Zo zien onze dagen onder de Portugese zon eruit. Gelukkig hebben we zo nu en dan tijd om ons even te ontspannen en te genieten van de sfeer van de stad.

Van losse foto’s tot catalogus

Per onderwerp worden een kleine 100 foto’s gemaakt die binnen 24 uur naar onze graficus worden gestuurd. Hij kiest uit het enorme aantal foto’s de mooiste en bepaalt samen met de collega’s van inkoop hoe de cataloguspagina’s worden opgebouwd. Zodra ook de bijbehorende teksten zijn geplaatst, zijn de pagina’s in digitale vorm klaar en kan er een proefdruk gemaakt worden. Indien nodig, worden de foto’s nog geretoucheerd. Als iedereen tevreden is, wordt alles naar de drukkerij gestuurd, waar de catalogus wordt gedrukt en gebonden.

Losse foto's op het strand van Portugal

De voorjaar- en zomertrends 2015

Wanneer u de catalogus dan eindelijk in handen hebt, begint voor u de pret! Voor het komende seizoen staat u een bonte mix aan modieuze highlights te wachten. Bont, inderdaad, want 2015 staat bol van de kleuren. Van effen tot uitbundige bloemen- en animalprints: met kleur zit u altijd goed. Ook de maritieme look vaart dit seizoen weer vrolijk mee met frisse accenten in marine, rood en blauw. U vindt ze bijvoorbeeld op lichte zomerblouses en tunieken. Zelfs op schoenen lopen de trendy kleuren en patronen door zodat van top tot teen alles bij elkaar past.

Pagina’s in digitale vorm klaarmaken
Wij hopen dat onze reis door de wereld van KLiNGEL u goed bevallen is en dat u niet alleen een eerste indruk hebt gekregen van de inhoud van de nieuwe catalogus, maar zich ook een beetje kunt voorstellen met hoeveel zorg en liefde deze gemaakt wordt. Heeft u geen catalogus ontvangen? U vraagt hem gemakkelijk aan in onze » online shop. Wanneer u ons assortiment nu alvast wilt bekijken, dan vindt u de hele collectie natuurlijk ook op » internet. Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van onze mode!

Het team

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties
 1. Goede morgen.
  Jullie catalogus ziet er altijd bijzonder smaakvol uit. En de kleding zit mij altijd perfect. Ik ben een echte Klingel fan en moet me beheersen, als ik weer een nieuwe catalogus ontvang. Dat lukt niet altijd getuige het feit, dat ik al zo lang klant ben, ik ga nooit meer winkelen..
  Het lijkt me fantastisch om ook eens een fotosessie mee te maken. Ik zie eigenlijk weinig modellen met maat 48 of 50, dat vind ik wel eens jammer. Maar verder: ik ben zeer tevreden over de catalogi, en zeker over de kleding. Mijn kasten hangen vol en wat ik niet meer pas, gaat naar iemand binnen de familie, die het goed gebruiken kan…
  Vriendelijke groet,
  Marian Bouwman klant 8907260/76

  1. Beste Marian,

   Allereerst bedankt voor alle complimentjes. En wat leuk te lezen dat je een echte KLiNGEL-fan bent! Zoals je waarschijnlijk wel gelezen hebt is het maken van een catalogus erg hard werken, maar ook wij zijn iedere keer weer blij met het resultaat. Wat betreft modellen met maat 48 of 50, daar komt langzaam verandering in. Zo ook bij het merk MIAMODE (http://www.klingel.nl/damesmode-merken-miamoda-maat-44-62/).

   Verder willen wij u veel leesplezier wensen op KLiNGEL Blog en wij hopen dat u nog lang en met veel plezier een KLiNGEL-fan blijft.

 2. Zou graag van u de winter kataloges willen ontvangen.

  Mijn adres ,

  M.Rillema
  Noorderstraat 178 A
  9611 AP
  Sappemeer.

  Alvast mijn vriendelijke dank.

  1. Beste mevrouw Rillema,

   Wij hebben een catalogus voor u aangevraagd. Deze zal spoedig bij u op de mat vallen. Wij wensen u een fijne start van de week!

   Met vriendelijke groet,

   Het KLiNGEL team

 3. Mij is 2mnd. Geleden denieuwe katalogus beloofd die ik per tel. Heb aangevraagd echter nog steeds niet ontvangen,waarom niet?

  Vr.gr.mevr. . A. M Vermeulen Mouton

  Jachthoornlaan 20
  3721br Bilthoven

  1. Beste mevrouw A. Vermeulen Mouton,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Waarschijnlijk is er iets niet goed gegaan. Zou u ons uw adresgegevens en E-mailadres toe willen sturen. Dan doen wij de aanvraag opnieuw.

   Alvast bedankt.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLiNGEL team

  1. Beste mevrouw Jaarsveld,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie. De aanvraag wordt verwerkt en uw oma ontvangt spoedig een catalogus van ons.
   Wij wensen uw oma veel shopplezier!

   Met vriendelijke groet,

   Het KLINGEL team

 4. Goedemiddag,
  Ook mijn moeder heeft geen internet en wil graag de catalogus ontvangen.

  1. Beste mevrouw Snoek,

   Hartelijk dank voor uw reactie.

   Uw moeder zal de catalogus binnen enkele weken ontvangen.

   Wij wensen u alvast een prettige avond.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLINGEL Team

 5. Mijn moeder heeft de laatste catalogus per ongeluk bij het oud papier gedaan. Graag zou ze hem nog een keer ontvangen. Zou dat kunnen?
  Alvast bedankt.
  Vr gr Bianca Tonkes

  1. Beste mevrouw Tonkes,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie.

   Wij nemen via e-mail even contact met u op en maken het in orde!

   Met vriendelijke groet,

   Het KLINGEL Team

  1. Beste mevrouw Riet van den Heuvel,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie.

   Wij sturen de nieuwe catalogus naar u toe! Dit kan circa 2 weken duren.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLINGEL Team

  1. Goedemorgen L. Vorstenbos,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie.

   Wij sturen de catalogus naar u toe! Dit kan circa 2 weken duren.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLINGEL Team