28 februari 2020 | Leestijd: 5 Minuten

Ze liggen al volop in de winkel: paaseieren, paascakejes, paastoetjes, noem maar op. Maar wat is er leuker dan zelf paaslekkernijen te maken? Ze staan extra feestelijk op tafel en smaken bovendien extra goed. En het is natuurlijk ook gewoon heel gezellig om met elkaar in de keuken te staan. Daarom hebben wij drie zoete paasrecepten uitgezocht. Ze zijn heel geschikt voor bij de paasbrunch, maar doen het ook heel goed als dessert. Hoog tijd om uw schort om te doen!

Paasnestjes van kwarktaart

Tafeldecoratie of lekkernij? Allebei! Deze paasnestjes zien er heel feestelijk uit en smaken verrukkelijk bij een kopje koffie. Omdat ze zo klein zijn happen ze makkelijk weg. Pas daarom op, want voor u het weet heeft u er een heleboel opgegeten.

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stuks):

Korstdeeg: 125 g zachte boter, 90 g suiker, 1 ei, 225 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 snufje zout

Kwarkcrème: 60 g suiker, 1 ei, 110 g gesmolten boter, 350 g kwark, 1 zakje vanillepuddingpoeder, 1 theelepel geraspte citroenschil

Decoratie: 36 gekleurde suikereitjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC (boven- en onderwarmte).

Mix in een kom de zachte boter en de suiker met een handmixer tot een schuimige massa. Roer het ei erdoor. Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en het zout toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

Vet een muffinvorm in of bekleed de vorm met bakpapier. Maak ongeveer 12 kleine balletjes van het deeg en leg ze in de vorm. Druk ze vervolgens plat als bodem voor de kwarktaartjes.

Laat voor de kwarkcrème de boter smelten. Meng de suiker en het ei door elkaar en roer er een voor een de vloeibare boter, de kwark, het puddingpoeder en de geraspte citroenschil door. Verdeel de crème over de muffinvorm.

Zet de vorm op een bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de taartjes ca. 35 minuten bakken en daarna goed afkoelen. Zet ze nog ongeveer 30 minuten in de koelkast. Zo wordt de kwarkvulling stevig.

Versier voor het serveren de paasgebakjes met de suikereitjes en uw vrolijke paasnestjes zijn klaar om opgegeten te worden.

Romige haasjespudding

De paashaas is langs geweest en heeft een onweerstaanbare verrassing verstopt. Dit dessert is niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen zullen het glaasje tot op de bodem uitlepelen.

Ingrediënten (voor ongeveer 4 porties):

Pudding: 1 liter melk, 80 g dessertrijst, 80 g vanillepuddingpoeder, 2 eetlepels suiker, 2 eieren, 6 eetlepels koude melk, 1 snufje zout, 1 vanillestokje

Decoratie: 8 lange vingers, 4 roze mini-marshmallows, suikerglazuur, een beetje ongekookte spaghetti

Bereiding:

Breng de melk met een snufje zout aan de kook. Voeg het merg uit het vanillestokje hieraan toe. Doe er ook de rijst bij en laat op laag vuur wellen.

Meng ondertussen het puddingpoeder en de suiker met 6 eetlepels koude melk. Giet dit papje bij de rijst en breng het geheel aan de kook.

Scheid de eieren en roer de eidooiers door de rijstpudding. Klop het eiwit stijf en spatel dit heel voorzichtig door de pudding.

Vul kleine dessertglaasjes met de licht afgekoelde pudding en zet het dessert koud.

Nu is het tijd om haasjes van de glazen te maken. Steek een aantal stukken spaghetti diagonaal door een mini-marshmallow, zodat er een klein roze hazenneusje met snorharen ontstaat. Plak de neusjes met een beetje suikerglazuur in het midden aan de buitenkant van het glas.

Steek voor het serveren twee lange vingers als hanzenoren in de pudding.

Tip: heeft u geen dessertglaasjes bij de hand? Gebruik dan gewoon sap- of waterglazen met een licht bolle vorm.

Fruitige spiegelei-taartjes

Een ei hoort erbij! Deze taartjes lijken op een spiegelei, maar smaken heel anders en zijn dus heel verrassend. De compositie van sappige perzik, zoete crème en brosse koek is om van te smullen. En ze zijn klaar in een handomdraai!

Ingrediënten (voor ongeveer 8 stuks):

Korstdeeg: 250 g bloem, 125 g boter, 1 ei, 1 snufje zout, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels suiker, bloem voor het uitrollen van het deeg, boter voor het invetten van de vormpjes

Glazuur & crème: 50 g witte chocolade, 200 g slagroom, 250 g mascarpone, 100 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker

Decoratie: 8 halve perziken uit blik

Bakplaat

Taartvormpjes (10 centimeter doorsnede)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC (boven- en onderwarmte). Vet de taartvormpjes goed in met de boter.

Kneed de bloem, de boter, het ei, het zout en de vanillesuiker tot een deeg. Dit gaat het makkelijkst met een handmixer of een keukenmachine.

Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap. Steek rondjes uit het deeg, die iets groter zijn dan de taartvormpjes, dus ongeveer 12 centimeter. Bekleed de vormpjes, ook de randen, met het deeg en prik met een vork meerdere gaatjes in de bodem. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartjes ca. 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de taartjes even afkoelen voordat u ze uit de vormpjes haalt.

Maak nu het glazuur. Breek daarvoor de witte chocolade in stukjes en laat deze au-bain-marie smelten. Bestrijk met een kwastje de binnenkant van de taartjes met de vloeibare chocolade. Zet ze vervolgens ongeveer 10 tot 15 minuten in de koelkast tot de chocolade weer hard geworden is.

Klop voor de crème de slagroom met een handmixer stijf. Meng in een andere kom de mascarpone, poedersuiker en vanillesuiker. Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarponecrème.

Doe de crème in een spuitzak en verdeel deze over de taartjes. Eventueel kunt u de crème ook met een grote lepel over de taartjes verdelen en gladstrijken.

Leg in het midden van elk taartje een halve perzik, zodat ze op spiegeleieren lijken. Klaar!

 

Welk paasgerechtje gaat u dit jaar serveren? Probeer onze recepten uit en verras familie en collega’s met iets bijzonders. Eet smakelijk!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *