21 december 2018 | Leestijd: 3 Minuten

In onze nieuwe sieradenhoroscoop wordt de avontuurlijke Boogschutter opgevolgd door de doelgerichte Steenbok. De overgang van de zon van Boogschutter naar Steenbok is ieder jaar weer een heel bijzonder moment. Het is de dag van de winterzonnewende op het noordelijk halfrond en dus de kortste dag en de langste nacht van het jaar. De winterzonnewende geeft mensen altijd moed, hoop en kracht want vanaf dit moment worden de dagen heel langzamerhand weer langer. Dat klinkt goed, vindt u ook niet? Laten we dus snel het karakter en de sieradensmaak van de Steenbok-dame nader bekijken.

Deze sieraden passen bij de Steenbok-vrouw

De ambitieuze en hardwerkende Steenbok-vrouw heeft een vrij ingetogen karakter. Ze houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan. Toch is ze in haar werk heel succesvol, want Steenbokken zijn zeer oplossingsgericht. Ze gaan regelmatig uitdagingen aan die anderen als onmogelijk zien. De Steenbok bijt zich stevig in de materie vast en vecht geduldig door tot ze haar doel bereikt heeft. Daarnaast neemt ze graag de verantwoordelijkheid op zich. Succes en sociale status zijn belangrijk voor haar en ook een verzorgd, elegant uiterlijk is een echte must. Ze houdt van goede en dure kleding in gedekte tinten en combineert deze graag met antieke sieraden. Over het algemeen geeft de Steenbok-dame de voorkeur aan subtiele en klassieke bijous boven opvallende statementjuwelen.

Goud, zilver of roodgoud: dit draagt de Steenbok-dame

De Steenbok is een aardeteken. Voor de Steenbok-vrouw houdt dat in dat ze van duidelijkheid en zekerheid houdt. Dit komt ook naar voren in haar sieradenkeuze. Ze draagt het liefs platina en witgoud. Niet protserig maar elegant. In de liefde staat de Steenbok-vrouw bekend om haar loyaliteit en haar onvoorwaardelijke trouw. Het is dus geen wonder dat een stabiele relatie en een liefdevol gezin heel belangrijk voor haar zijn. Hier voelt ze zich gesteund en vindt ze warmte. Dit biedt het nodige tegengewicht aan haar veeleisende professionele leven. Met haar warme, liefdevolle hart en plichtgetrouwe natuur zorgt ze er op haar beurt voor dat het haar geliefden aan niets ontbreekt.

De Steenbok-vrouw en haar edelstenen

De paarse amethist staat voor de zuivering van lichaam en ziel en voor innerlijke vrede. Hij is de ideale metgezel op het pad van de doelgerichte Steenbok, omdat hij de creativiteit, de verbeelding en de concentratie stimuleert. Bovendien helpt de amethist de vrouw die hem draagt om objectieve beslissingen te nemen en (denk)blokkades uit de weg te ruimen. Dit zorgt voor rust.

De bergkristal is de geboortesteen van het sterrenbeeld Steenbok. Hij verbetert de zelfperceptie en het empathisch vermogen en helpt de Steenbok-dame haar behoeftes niet te laten bepalen door externe omstandigheden. Deze eigenschappen maken de bergkristal een goede match voor de ambitieuze Steenbok, wiens eigenwaarde nauw verbonden is met datgene wat ze doet. De bergkristal helpt haar bovendien met het definiëren van haar levensmissie en bij het overwinnen van door zichzelf opgelegde grenzen.

Bij het sterrenbeeld Steenbok horen ook verschillende zwarte stenen.

De onyx is een belangrijke steen voor de Steenbok. Hij versterkt het toch al grote verantwoordelijkheidsgevoel van de Steenbok-vrouw en zorgt voor rust, stabiliteit en levensvreugde. Hij helpt de Steenbok-dame haar eigen capaciteiten en sterke punten te zien en zorgt ervoor dat ze zelfverzekerder en assertiever haar standpunten durft verdedigen.

De obsidiaan maakt de Steenbok-vrouw vastberadener en kan haar helpen ongebruikt potentieel te benutten.

De zwarte diamant verbetert de concentratie en de helderheid van geest en helpt de Steenbok-vrouw meer van het leven te genieten.

Bent u een Steenbok? Wij zijn benieuwd of u zich herkent in deze horoscoop en welke sieraden u het liefst draagt!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie