23 april 2018 | Leestijd: 3 Minuten

Leeuwarden in the picture

Ter ere van het 25-jarig jubileum van KLiNGEL Nederland is een samenwerking aangegaan met Dress for Success. Deze organisatie helpt mensen weer economisch zelfstandig te worden door ze ondersteuning te bieden bij een sollicitatiegesprek. In de komende blogs zult u kennismaken met vijf vrijwilligsters van de organisatie. Ook zullen wij u meer vertellen over de organisatie zelf. Styliste Patty Zomer is ambassadeur van Dress for Success en zij heeft uit de collectie van KLiNGEL vijf outfits geselecteerd waarmee zij deze vrijwilligsters van stijladvies mocht voorzien. De resultaten zijn prachtig!

Maak kennis met Simone

Sinds september 2017 is Simone een enthousiaste vrijwilligster bij Dress for Success. Zij is bij de organisatie terechtgekomen, omdat ze graag wat meer wilde bijdragen aan de maatschappij. In het dagelijkse leven is Simone werkzaam binnen Human Resources, oftewel het personeelsbeleid binnen een organisatie. Zo heeft zij dus al veel met sollicitanten te maken en weet dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor de dag te komen. Door haar werk en het vrijwilligerswerk bij Dress for Succes weet zij precies waar op gelet wordt tijdens een sollicitatiegesprek.
De mensen met wie Simone te maken heeft bij Dress for Success zijn heel divers. Zelf vindt ze het erg leuk om mensen te kunnen helpen en ze het juiste duwtje in de rug te geven om meer zelfverzekerd naar een sollicitatie te gaan. De mensen zijn vaak heel erg blij met de kleding en je ziet dat dit direct wat doet met hun zelfvertrouwen, aldus Simone.

Mantelpak blauw

Tips & tricks

Het dragen van de juiste kleding is erg belangrijk voor het maken van een goede eerste indruk. Dit naast een verzorgd uiterlijk en een goede persoonlijke hygiëne. Simone voorziet de klanten van Dress for Success naast kledingadvies ook van tips voor een perfecte sollicitatie. Hoe presenteer ik mijzelf en wat kan ik doen ter voorbereiding op het gesprek? Uiteindelijk kun je maar één keer een eerste indruk maken en deze telt!
De tip van Simone to ‘dress for success’ is om gebruik te maken van de zogenaamde vijf S-en:
stijl, stoffen van natuurlijke materialen, sieraden beperkt houden, soberheid en subtiele kleuren dragen.

Het fotomoment

Simone heeft zelf nog nooit een professionele fotoshoot meegemaakt, maar dit zou je zo op het eerste oog niet zeggen. Als een volleerd model volgt ze de aanwijzingen van de fotograaf en Patty Zomer op.
Het viel dan ook niet mee om de uiteindelijke foto’s te selecteren, want ze staat overal prachtig op.

Simone in mantelpak

De broek die Simone draagt is er eentje in een Marlene Dietrich stijl. Door de hoge taille en de wijdere pijpen lijken haar benen nog langer. Het uniformjasje straalt kracht uit en geeft haar hele uitstraling nog eens een extra boost.

Simone’s reactie

Simone: Ik heb een ontzettend leuke dag gehad! Het pak zou ik zelf nooit uitgekozen hebben, maar ik vind het zeker goed staan. Het is erg leuk eens iets anders te dragen. Ik ben blij verrast door het resultaat! De combinatie met de felgekleurde hakken vind ik geweldig!
Simone draagt niet alleen Dress for Succes, maar ook de stad Leeuwarden een warm hart toe. Deze stad heeft een rijke historie en vele leuke bezienswaardigheden. Niet voor niets is Leeuwarden in 2018 uitgeroepen tot Europese Culturele hoofdstad van het jaar!

Benieuwd naar de rest van de collectie? Kijk dan snel op » Dress for Success.

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *