24 juni 2019 | Leestijd: 3 Minuten

Als het kwik de 30 graden raakt, willen we vaak maar één ding: verkoeling! En waar vinden we die beter dan bij een lekker fris, zomers drankje? Met verse ingrediënten en veel water maakt u de meest verrassende mixjes waar u lekker van kunt genieten in de tuin. Maar ook als aperitiefje bij een barbecue zullen gezonde cocktails het goed doen. Wij hebben drie fruitig-prikkelende recepten voor u uitgezocht die zeker de nodige verfrissing zullen brengen!

Zuur geeft energie: verkwikkend citruswater

Citrusvruchten zijn niet alleen perfecte dorstlessers, ze zitten ook boordevol vitamine C. Dit helpt het lichaam zich aan te passen aan de hitte. Het is dus niet zo vreemd dat wij deze vruchten hebben gekozen voor ons eerste drankje. Om het extra speciaal te maken, geven wij het een beetje pit door een snufje peper toe te voegen. Deze specerij activeert onze stofwisseling en kan zelfs helpen om af te vallen. Het citruswater wordt in stijl geserveerd in glazen van Van Well met een kleurrijk rietje. Proost!

Ingrediënten:
1 citroen

1 limoen

1 sinaasappel

1 liter water

1 snufje peper

Bereiding:

Snijd de vruchten in dunne plakjes of in stukjes en doe alles in een grote kan. Giet water met of zonder prik over het fruit, voeg een snufje peper toe en laat het geheel een half uur staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken. Schenk de lekkernij in chique glazen en het feestje kan beginnen!

Verfrissende blikvanger: komkommer-munt-sensatie

Het frisse van komkommer, het aromatische van munt en het zuurtje van citroen: dat klinkt als een smaakexplosie! Na deze cocktail kunt u er weer tegenaan.

Ingrediënten:

200 ml water

½ komkommer

Een paar takjes verse munt

3 citroenen

6 el agavesiroop

700 ml water met prik

IJsblokjes

Bereiding:

Was de komkommer en snijd deze in stukjes. Snijd een halve citroen in plakjes en pers de rest uit. Doe de plakjes citroen, een paar stukjes komkommer en wat munt in een grote karaf. Pureer de rest van de komkommer en de munt samen met het citroensap, het water en de agavesiroop in een blender of met de staafmixer. Giet dit mengsel door een zeef in de karaf, voeg een paar ijsblokjes toe en klaar! Met de munt, de komkommerstukjes en de plakjes citroen ontstaat een zomers geel/groen kleurenspel. Dit ziet er extra mooi uit in gestructureerde glazen, zoals de glazen met karaf van LAV. Een lekker tussendoortje, elk moment van de dag!

Fris & fruitig: aardbei met sinaasappel

Welk fruit past er meer bij de zomer dan zoete aardbeien? Ze zijn niet alleen heel lekker, maar de kleur ziet er ook uitnodigend uit in een glas. Bijvoorbeeld in de rodewijnglazen van Villeroy & Boch. Ideaal voor een warme zomeravond!

Ingrediënten:

½ sinaasappel
Een handjevol aardbeien
100 ml vruchtenthee (afhankelijk van de smaak van de aardbeien gezoet of ongezoet)

Crushed ice

Bereiding:

Schil de sinaasappel en verdeel deze in partjes. Was de aardbeien. Doe het vruchtvlees van de sinaasappel, de aardbeien en het crushed ice in de staafmixer en pureer samen met de vruchtenthee tot een heerlijke smoothie. Serveer het drankje in een chic cocktailglas en geniet van de smaak van de zomer!

Wij zijn weer lekker afgekoeld! Heeft u de drankjes ook uitgeprobeerd? Laat ons weten wat uw favoriet is!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *