17 mei 2019 | Leestijd: 3 Minuten

De zon schijnt en het is flink warm. Op zo’n moment is er niets fijner dan een verfrissende duik in het zwembad of de zee te nemen! Toch doen veel vrouwen dit niet, omdat ze zich met weinig stof om het lijf niet lekker voelen. Want geef toe: we kijken altijd heel kritisch naar onzelf en worden ongemakkelijk van elk dingetje. Maar eigenlijk is het toch zonde dat deze onnodige onzekerheid ons aan de kant houdt? Daarom is stap één: badkleding vinden waarin u zich 100% zeker en dus uzelf voelt. Want zoals Coco Chanel al zei: schoonheid begint op het moment dat je besluit jezelf te zijn.

Buik, benen, billen: geen angst voor rondingen of sinaasappelhuid

Brede heupen en ronde billen zijn het schoonheidsideaal van dit moment. Denk maar aan Kim Kardashian of Beyoncé. Toch willen sommige dames die gezegend zijn met deze vrouwelijke rondingen ze liever verbergen. Dan kan de 3-in-1-strandrok u verder helpen! Hij is op verschillende manier te dragen: als cape, als rok (zo worden de heupen en die paar putjes meteen bedekt), of als strapless jurk die om u heenwaait. In het water moet het kledingstuk uit, dus kiezen we voor nog een ander trucje: draag gedessineerde stoffen op het bovenlichaam. Door de opvallende prints gaan alle blikken meteen naar boven. Bij het badpak van » Sunflair zijn de plooitjes aan de hals de grote aandachtstrekkers. De soft cups en de band onder de buste zorgen daarbij voor steun en comfort.

Wisseling van perspectief: maak brede bovenbenen langer

De High Waist kennen we al van jeans, maar de hoge band heeft ondertussen ook de badmodewereld veroverd. Dat is goed nieuws voor vrouwen die hun bovenbenen te breed vinden. Door een eenvoudige perspectiefwisseling lopen ook zij zelfverzekerd het strand op. De hoog uitgesneden pijpjes laten de bovenbenen langer én slanker lijken. Een fijne bijkomstigheid is, dat de buik door de hoge band meteen gecamoufleerd wordt.

Grote stijliconen als Marilyn Monroe en Audrey Hepburn waren al groot fan van de High Waist bikini. Met de gestippelde bikini van » Maritim bent u net zo’n beauty als deze vrouwen. Houdt u van wat meer kleur? Dan is de chique variant met tropische print echt iets voor u.

Altijd de zon op uw huid: een egale zomerteint

Naast een frisse duik in zee nemen, is zonnebaden ook een van onze favoriete bezigheden in de zomer. We zien er met een zongebruinde huid gezonder uit en kleine vlekjes vallen niet meer op. Onvermijdelijk zijn de ‘afdrukken’ van bikinibandjes of een badpak. Dat dachten wij tenminste, want zelfs hier is een oplossing voor: badmode waar de zon gewoon doorheen schijnt. Onze twee modellen van » Schwab zien er zonnig uit door de kleurrijke bloemen en u wordt er egaal bruin in. Let wel op dat u zich goed insmeert voordat u het badpak aantrekt!

Een zandloperfiguur in het zand

Een slankere taille? Ja graag! Met twee eenvoudige trucjes komt u een heel eind. De eerste: ga voor de juiste kleur. Klassiek zwart laat u altijd slanker lijken. De tweede truc: kies een badpak met een bloezend bovengedeelte. Het zwart/wit gedessineerde model van » Maritim is een goed voorbeeld. Alle oneffenheden bij de buik verdwijnen als sneeuw voor de zon, zonder dat u dat lekkere ijsje heeft laten liggen.

Een flatterend alternatief voor een badpak is de tankini. De zwarte variant is ideaal en dat niet alleen vanwege de kleur. De chique metalen applicatie bij het decolleté is ook een goede afleidingsmanoeuvre. Niemand kijkt meer naar de heupen! Het kleine rokje en de corrigerende slip spelen ook een grote rol. Zij camoufleren de buik. Alles bij elkaar maakt dat deze tankini onmisbaar voor een dagje zon, zee en strand.

Het is helemaal niet nodig om u onzeker te voelen in badkleding. Wij weten dat dat  soms makkelijker gezegd dan gedaan is. Maar zoals u heeft kunnen zien is elk ‘probleempje’ weg te toveren en kan elk pluspunt benadrukt worden. Het belangrijkst is dat u zich goed voelt in uw badpak of bikini. Dan zult u snel merken dat Coco Chanel gelijk had!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *