25 maart 2020 | Leestijd: 3 Minuten

Onverwacht zitten we massaal binnen. Veel mensen werken thuis, en sociale contacten worden tot het minimum beperkt. Hoe zorgen we ervoor dat we bezig blijven en niet in een dip raken?
Overal om ons heen gaan mensen creatief met de situatie om en zien we grote en kleine initiatieven ontstaan. Wij raken er door geïnspireerd en delen graag een aantal van de mooiste en leukste ideeën met u.

Wees de helpende hand

Er is heel veel behoefte aan helpende handen. Bij de voedselbanken bijvoorbeeld, want deze zijn gesloten omdat mensen er teveel met elkaar in aanraking komen. Er wordt nu gezocht naar manieren om het voedsel bij de mensen thuis te brengen. Bent u in het bezit van een auto? Wie weet is er een voedselbank bij u in de buurt die uw hulp goed kan gebruiken.
Ook in de zorg is hulp zeer welkom. Er is een website ingericht waar mensen met een zorgachtergrond zich kunnen melden: https://www.extrahandenvoordezorg.nl/. Op deze website kunt u ook terecht voor scholing.

Door het Rode Kruis is het burgernetwerk Ready2Help opgericht om vrijwilligers te mobiliseren. Wilt u uw steentje bijdragen, bijvoorbeeld door boodschappen te halen voor iemand die dat niet zelf kan, dan kunt u terecht op https://ready2help.rodekruis.nl/.

Maak het beste van binnen zitten

De meesten van ons hebben nogal wat meer vrije tijd dan anders. We kunnen immers niet meer naar de sportvereniging, naar de fotografieclub, naar de kroeg of naar het theater. Maar met een beetje creativiteit kunnen we ons ook thuis goed vermaken.

Blijf bewegen

In een tijd waarin we meer binnen zitten dan ons lief is, is het heel belangrijk om te blijven bewegen. Yoga- en sportleraren zetten momenteel massaal filmpjes online om ons daarbij te helpen. Hebt u wat extra wc-rollen gehaald? Ze zijn ook perfect te gebruiken in een workout.

Leer een instrument spelen:

Hebt u altijd al een instrument willen leren bespelen maar er nooit de tijd voor gehad? Dan is dit uw kans. Misschien ligt er nog wel ergens een gitaar op zolder, of een blokfluit. Ook muzieklessen zijn online te vinden.

Creatief koken:

Eet u veel kant en klare maaltijden omdat u het vaak te druk hebt om zelf eten klaar te maken? Dan hebt u nu de tijd om te gaan koken. Veel werk? Met onze keukenapparaten zet u in een mum van tijd een gezonde maaltijd op tafel. Is er weinig in de supermarkten te vinden, kijk dan eens wat u nog aan voorraad in uw kast hebt staan. Met een beetje creativiteit zet u een heerlijke maaltijd op tafel.

Opruimen zorgt voor een opgeruimd gevoel.

Wist u dat schoonmaken goed is tegen neerslachtigheid? En dat opruimen ook vanbinnen voor een opgeruimd gevoel zorgt? Een voorjaarsschoonmaak doet dus op alle vlakken wonderen. En de schoonmaakhulpjes van Klingel helpen u er graag bij.

Ga shoppen

Uiteraard is ook nog de mogelijkheid om te gaan shoppen. Het is nu extra fijn dat dat thuis kan, want veel winkels hebben hun deuren gesloten. Bij Klingel bent u nog steeds van harte welkom. Wij bieden dezelfde service als u van ons gewend bent en onze logistieke afdeling zorgt er gewoon voor dat uw pakket bezorgd wordt. Wat dacht u bijvoorbeeld van dit heerlijk zachte huispak? Ideaal toch, nu u niet de deur uit kunt?

Hoe komt u de tijd door? Hebt u leuke ideeën? Deel ze met ons in de commentaren hieronder. Wij zijn benieuwd!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *