19 september 2018 | Leestijd: 3 Minuten

Heeft u ook zo genoten van de zonovergoten zomer? Helaas is het seizoen nu echt bijna ten einde. Gelukkig is er in de herfst ook genoeg leuks te doen! Weer of geen weer, het gouden jaargetijde heeft heel veel te bieden. Zonde om binnen bij de kachel te blijven dus! Wij hebben de drie leukste uitjes op een rijtje gezet. Er is vast iets voor u bij. 🙂

Miracle of Lights: magisch, betoverend en spectaculair!

mircale of lights slagharen

Zodra het begint te schemeren, gaan in Attractiepark Slagharen de lichtjes aan. En niet zomaar een paar, maar duizenden tegelijk! Het begint allemaal met een betoverende lichtjesparade en eindigt met een indrukwekkend avondspektakel. Voertuigen, dansers, acrobaten, fonteinen: echt alles is versierd met gekleurde lampjes. Een onvergetelijke belevenis voor de hele familie!
» https://www.slagharen.com/nl/evenementen/2/miracle-of-lights

Waar?
Attractiepark Slagharen
Zwarte Dijk 37
7776 PB Slagharen

Wanneer?
3 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019.

Voor wie?
Voor jong en oud! Eigenlijk voor iedereen die van lichtjes houdt.

Tip:
Attractiepark Slagharen is meer dan alleen een attractiepark. Er zijn ook een vakantiepark én een subtropisch waterpark bij! Een bezoekje aan Miracle of Lights kan dus perfect gecombineerd worden met een overnachting en een dagje zwemmen, glijden en bubbelen in het waterpark.

200 jaar Scheveningen: food, feest en strand!

Feest in Schweveningen

In 1818 werd het eerste badhuis geopend op Scheveningen. Daarom viert de wereldberoemde kustplaats nu een jaar lang feest aan zee! Mindful Beach Walks, tentoonstellingen, exposities, workshops en festivals: er is echt voor iedereen wel iets te beleven. Rondom de herfstvakantie worden er extra veel activiteiten georganiseerd voor kinderen. Bekijk online wat er allemaal precies te doen is!
» https://denhaag.com/nl/feestaanzee

Waar?
Op en om de boulevard van Scheveningen.

Wanneer?
Tot en met december 2018.

Voor wie?
Festivalgangers, geschiedenisliefhebbers, smulpapen, creatievelingen, rustzoekers, cultuursnuivers: Scheveningen heeft dit jaar voor elk wat wils.

Tip:
De pier van Scheveningen is een icoon aan de kust. De vele gezellige eettentjes vormen samen een heuse foodboulevard waar u heerlijk hoog boven de golven kunt slenteren. Een ritje in het gigantische reuzenrad is een echte aanrader. Voelt u liever iets meer adrenaline door uw lijf gieren? Waag dan een sprong van 60 meter bij de Bungy Jump Holland!

Fluweelengrot: grillige gangen vol geheimen

De fluweelengrot in Valkenburg

Onder de kasteelruïne van Valkenburg bevindt zich een gangenstelstel dat al vele eeuwen oud is. Geheime vluchtgangen, bijzondere sculpturen, indrukwekkende wandschilderingen en zelfs een romantische kapel: in de grotten is van alles te ontdekken. De gidsen nemen u graag mee terug in de tijd en brengen de geschiedenis tot leven!
» https://www.kasteelvalkenburg.nl/

Waar?
Kasteelruïne & Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Wanneer?
Tot en met 4 november dagelijks van 11 tot 16 uur.
Vanaf 16 november kerstmarkt.

Voor wie?
Avonturiers en romantici. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven.

Highlights:
In de herfstvakantie zijn er extra uitgebreide avondrondleidingen waarin u nóg meer te weten komt over de ondergrondse gangenstelsels. En vanaf 16 november kunnen kerstliefhebbers hun hart ophalen aan de ondergrondse kerstmarkt. Een supersfeervolle happening!

Kunt u ook niet wachten om er lekker op uit te gaan? Wij wensen u alvast heel veel plezier en horen graag of u zelf nog tips heeft voor leuke uitstapjes!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *