18 maart 2019 | Leestijd: 4 Minuten

Het is officieel lente! We genieten elk jaar weer van de eerste warme zonnestralen en de kleurrijke krokussen en narcissen die volop in bloei staan. Laat u inspireren door de ontwaakte natuur en haal de voorjaarskleuren in huis. Wij laten u zien hoe u zelf prachtige woondecoraties kunt maken. Laat uw creativiteit de vrije loop en creëer unieke blikvangers. Veel knutselplezier!

De lente hangt in de lucht: zwevende bloemenvaasjes

Het voorjaar is het seizoen van vrolijke kleuren in de natuur én in uw interieur. Met kleine vaasjes met pastelkleurige bloemen, die als een schilderij voor het raam of tegen de muur hangen, haalt u buiten naar binnen. Benieuwd hoe u deze bijzondere creatie maakt? U leest het hieronder.

Wat heeft u nodig:

– Doorzichtige vaasjes (verschillende formaten of allemaal dezelfde)

– Stevig touw

– Spijkers

– Een hamer

– Verse bloemen

Wat moet u doen:

Zoek een aantal lichte vaasjes bij elkaar die mooi passen in uw interieur. U kunt gaan voor verschillende vormen en groottes, maar ook kiezen voor identieke vaasjes. Sla de spijkers in de muur of boven het raam waar u uw lentekunstwerkje wilt hangen. Wikkel een touw om de hals van de vaasjes en knoop deze stevig vast. Het is mooi om de vaasjes op verschillende hoogtes te hangen, dus houdt hier rekening mee bij het afknippen van de touwen. Vul de vaasjes met een laagje water (let op: gebruik niet te veel water, anders kunnen de vaasjes te zwaar worden). Nu hoeft u alleen nog maar te beslissen welke voorjaarsbloemen u er in wilt zetten. Gaat u voor een bonte mix van verschillende bloemen of zet u in elk vaasje uw favoriete bloem? De keuze is aan u!

Klein, maar fijn: paasprikkers van vilt

Net zoals hyacinten en narcissen de natuur in de lente volop kleur geven, fleuren deze zelfgemaakte paasprikkers uw interieur helemaal op. Ze zijn perfect als decoratie op tafel tijdens het paasontbijt, maar u kunt ze ook in een bloempot of paasstukje steken. De vilten figuurtjes kunt u elke vorm geven die u maar wilt.

Wat heeft u nodig:

– Vilt in verschillende kleuren

– Een dunne viltstift

– Een schaar

– Satéprikkers of lollystokjes

– Lijm of naald en draad

Wat moet u doen:

Koop vilt in vrolijke kleurtjes. Teken er met viltstift eenvoudige lentefiguurtjes, zoals bloemen, paashaasjes of kuikentjes op en knip ze vervolgens voorzichtig uit. Om ervoor te zorgen dat beide helften identiek zijn, is het handig om twee lagen vilt op elkaar te leggen en dan de vorm uit te knippen. Een andere manier is om vooraf een sjabloon te maken van karton. Heeft u de vormen uitgeknipt? Plak dan de randen van de helften op elkaar of naai ze aan elkaar vast. Let op: zorg dat er een klein stukje aan de onderkant openblijft. Steek vervolgens een satéprikker of lollystokje in de opening en voilà, uw voorjaarsdecoratie is klaar! Tip: zonder stokjes kunt u de vilten figuurtjes gebruiken als schattige cadeaulabels.

Welkom lente: deurkrans van bloemen

Verwelkom de lente bij uw voordeur! Een zelfgemaakte bloemenkrans tovert een glimlach op het gezicht van de mensen die bij u op bezoek komen, de postbezorger en natuurlijk van uzelf. En het beste: u hoeft geen bloemist te zijn om zo’n fleurige krans te maken. Wij leggen uit hoe u hem in een paar eenvoudige stappen zelf maakt.

Wat heeft u nodig:

– Verse bloemen naar keuze

– Stevig koperdraad of een kant-en-klare metalen krans

– Dun bloemendraad

– Een snoeischaar

Wat moet u doen:

Haal bij de bloemist een aantal mooie voorjaarsbloeiers. Bloemen met lange stelen en eucalyptus takjes zijn heel geschikt voor deze DIY-decoratie. Een bonte mix van kleuren of alle bloemen in dezelfde tint, klassiek of modern: de deurkrans kunt u precies zo maken als u mooi vindt! Buig om te beginnen het koperdraad in de juiste vorm of pak de kant-en-klare krans erbij. Knip de bloemen in de gewenste lengte en wikkel de stelen voorzichtig om de krans. Maak ze vast met het dunne bloemendraad. Vindt u het niet mooi als er hier en daar nog wat draad zichtbaar is? Wikkel om die plekken dan een mooi lintje. Tevreden met het eindresultaat? Dan hoeft u de krans alleen nog maar op te hangen aan de voordeur!

Tijd om aan de slag te gaan en het voorjaar in huis te halen! Heeft u nog andere creatieve DIY-ideeën? Deel ze dan met ons!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *