6 mei 2021 | Leestijd: 6 Minuten

Naar buiten. Het kan weer! We voelen ons als koeien die de wei in dartelen na een lange winter op stal en plannen meteen een garden party. In kleine kring, natuurlijk. Maar omdat we zo lang opgehokt zijn geweest, vieren we ons tuinfeestje uitbundig. Vol kleur en fleur. Daarom hebben we vier vrolijke DIY-feestversieringen uitgekozen die we graag met u delen. Leuke knutsels om op te hangen of neer te zetten. Makkelijk en mooi. Knutselt u mee?

Bloemen in ijshoorntjes: smullen met de ogen!

Superleuk en ook heel trendy zijn “Flower Cones“, oftewel “Bloemen in ijshoorntjes“. Het is echt heel makkelijk: u stopt gewoon een klein ruikertje bloemen of één grote bloem in een ijshoorntje. Hier ziet u bijvoorbeeld roze pioenrozen, een violette hyacint en witte margrieten, maar alle wat grotere bloemen zijn te gebruiken. U kunt uw fantasie de vrije loop laten maar u kunt ook Flower Cones maken die bij een bepaald kleurenthema of bij uw serviesgoed passen. U zet de met bloemen gevulde cones in een vaasje of legt ze hier en daar tussen de hapjes die u serveert. Succes verzekerd.

Wat u nodig hebt:

 • Hoge glazen of smalle hoge vaasjes
 • IJshoorntjes
 • Bloemen naar keuze
 • Schaar

Zo maakt u het:

Zet in elk glas of vaasje een ijshoorntje. Knip de bloemen af op de juiste lengte: de bloemen moeten als bolletjes ijs uit de hoorntjes steken, maar de steeltjes mogen niet zichtbaar zijn. Dat is alles! Nog makkelijker is het om de glazen of vaasjes weg te laten en de met bloemen gevulde ijshoorntjes gewoon hier en daar neer leggen. Om op te eten zo mooi!

Tip: wilt u hapjes maken die bij de ijswafeltjes passen? Maak dan eens wafelcupjes met »de wafelcupmaker uit onze online shop en vul ze met iets lekkers.

Flessenlampen in fantastische kleuren

Wanneer het ’s avonds donker wordt, zorgen gekleurde lichtjes voor sfeer en gezelligheid. Wij hebben de perfecte lampen voor tuin of terras. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook duurzaam, want ze zijn gemaakt van oude flessen. Lees maar hoe u deze flessenlampen zelf maakt.

Wat u nodig hebt:

 • Gekleurde glazen flessen
 • Handschoenen
 • Een flessensnijder
 • Een platbektang
 • Heet en koud water
 • Schuurpapier (waterproof)
 • Diamant-slijpblok
 • Twee grote schalen (bij voorkeur onbreekbaar)
 • Lampenfittingen met lampen en elektrisch snoer of theelichthouders met waxinelichtjes en vuurvast draad

Zo maakt u het:

Snijd met de flessensnijder één keer rond het onderste gedeelte van de flessenhals. Trek een paar handschoenen aan en giet heet water in de ene en koud water in de andere onbreekbare schaal. Dompel de fles eerst onder in de ene en dan in de andere schaal. Door het hoge temperatuurverschil breekt de fles in twee stukken. De flessenhals is uw lampenkap.

Vervolgens slijpt u de flessenhals met het diamant-slijpblok en daarna polijst u hem met het schuurpapier glad. Zo zorgt u ervoor dat de flessenhals geen scherpe randen heeft en voorkomt u dat u zich eraan snijdt.

Bevestig de lampenfitting aan het elektrische snoer of de theelichthouder aan de vuurvaste draad. Draai een lamp in de lampenfitting of plaats een waxinelichtje in de theelichthouder. Daarna rijgt u het snoer of de draad door de flessenhals en u doet uw vrolijk gekleurde, zelfgemaakte lampen aan.

Tip: in onze online shop vindt nog veel meer originele » woonaccessoires en smaakvolle » tuinaccessoires.

Schatkistje van bloemen en glas

Onze bloemendecoratie met een weckpot of een oude fles is wat klassieker dan die met de ijshoorntjes. Hij is handig om mee te nemen, bijvoorbeeld als klein cadeautje of wanneer u een feestje organiseert in een park. U kunt allerlei soorten bloemen gebruiken. De rozenbottels, het gipskruid en de kamille die u hier ziet, vormen samen bijvoorbeeld een prachtige kleurencombinatie. Wanneer het knutselwerk af is, kunt u het als windlicht, kaarsenstander of vaas op een buffet of tafel in uw tuin zetten.

Wat u nodig hebt:

 • Decoratieve weckpotten of flessen
 • Bloemen naar keuze
 • Schaar
 • Decoratiemateriaal zoals steentjes of strikken

Zo maakt u het:

Snijd de bloemen af op de gewenste lengte. Versier de weckpot of fles zoals u dat mooi vindt. U kunt de bloemen bijvoorbeeld uit de flessen laten steken of in de potten strooien, maar u kunt de potten of flessen ook leeg laten en de bloemen er omheen schikken. Plaats tussen de bloemen kleurige kralen of sierstenen of bind strikken van bijvoorbeeld kant of satijn om de buitenkant van het glas. Van de versierde flessen maakt u ook heel gemakkelijk een kaarsenstander door er lange kaarsen in te steken. Zo creëert u kleine schatkistjes die ook van een simpele picknick een bijzonder feestmaal maken. 

Tip: »met bijpassend tafellinnen vormt deze tuinversiering een mooi geheel.

Vrolijk wapperende vlaggetjes

Van het vierde knutselidee krijgen we echt een vakantiegevoel. Want als we bontgekleurde vlaggetjes zien, komen er herinneringen naar boven aan kleurrijke schepen in kleine havenstadjes of knusse steegjes in de charmante dorpjes van Zuid-Europa. Dus wat is er leuker dan zo’n vrolijke ambiance in uw eigen tuin te creëren? Wij laten u zien hoe makkelijk het is om vlaggetjesslingers te maken.

Wat u nodig hebt:

 • Vierkant pakpapier (effen of met dessin en zo stevig mogelijk)
 • Schaar
 • Touw
 • Plakstift

Zo maakt u het:

Om uw eigen vlaggetjesslinger te maken, kiest u eerst papier uit. Misschien heeft uw tuinfeest wel een bepaald thema of moet de slinger bij andere kleuren passen. Anders kiest u gewoon wat u mooi vindt. Wanneer u het papier gekozen hebt, vouwt u de vierkante vellen papier diagonaal dubbel en knipt ze langs de vouw door. Zo krijgt u twee op elkaar liggende vlaggetjes.

Vouw beide vlaggetjes dubbel en plak beide kanten op elkaar maar laat aan de rechte bovenkant een kleine opening vrij. Door deze openingen rijgt u vervolgens het touw. U kunt er ook voor kiezen om de vlaggetjes opengeklapt neer te leggen, het touw op de vlaggetjes te leggen en ze vervolgens dicht te vouwen en vast te plakken.

Tip: hang bij de vlaggetjesslinger een »lichtsnoer uit onze online shop op. Zo krijgt u een mooi geheel.

Welke van onze knutselideeën vindt u het leukst? Of misschien hebt u een tip voor een zelfgemaakte tuindecoratie voor ons? Wij zijn benieuwd!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *