12 september 2016 | Leestijd: 5 Minuten

Veel dames voelen zich pas op en top vrouwelijk als ze een jurk dragen. Gelukkig zijn er zoveel verschillende soorten, dat er voor elke gelegenheid wel een mooie jurk te vinden is. Een klassiek kort model voor naar kantoor, een elegante robe voor naar de opera of een luchtig jurkje voor een avondje flaneren langs de boulevard: er is keus genoeg. Wij zijn gek op jurken en vinden ze allemaal even mooi. Maar wij vinden het ook heel lastig om uit dat enorme aanbod het perfecte exemplaar te kiezen. Al die verschillende lengtes, modellen, kleuren en patronen. Hoe moet een vrouw nu weten wat het best bij haar past? Wij weten dat er veel meer vrouwen zijn die dit lastig vinden. U misschien ook wel. Daarom hebben we een aantal tips die u kunnen helpen de jurk te vinden waarin uw figuur het mooist tot zijn recht komt.

Welk van de vier figuurtypes bent u?

» Bent u een A-, een H-, een V- of een X-type? Hieronder vindt u een plaatje en een korte omschrijving van de karakteristieken van elk figuurtype én twee bij dit type passende jurken. Zo vindt elke vrouw gegarandeerd een jurk die haar past!

Het A-type: smal bovenlichaam en vrouwelijke heupen

U bent een A-type wanneer u smalle schouders en een slanke taille hebt. Uw heupen zijn vrouwelijk rond. Als u een A-type bent, staan jurken die uw bovenlichaam benadrukken en die gemaakt zijn van soepelvallende stoffen u goed.
Mode voor figuurtype A

De eerste jurk die we voor de A-types hebben uitgezocht, is van het merk » Paola. Wat dit model zo bijzonder maakt is de laagjeslook. De onderste laag sluit mooi aan en benadrukt de vrouwelijkheid van uw figuur, terwijl de fijne, losjes vallende bovenlaag van chiffon uw brede heupen camoufleert. Tegelijkertijd vestigt de mooie bloemenprint de aandacht op uw smalle bovenlichaam. Welke maat u ook heeft, deze jurk laat figuurprobleempjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wanneer u meer van blauwe of abrikooskleurige bloemen houdt, kunt u deze jurk online ook in deze kleuren bestellen.

Dit klassieke zwarte jurkje van » Laura Kent is het tweede model dat heel geschikt is voor dames met figuurtype A. Dit komt doordat de royale versiering bij de hals de blikken naar het bovenlichaam trekt. Door de wijde pasvorm en de plooitjes valt de jurk soepel om de heupen. Dit jurkje ziet er niet alleen leuk uit maar zit ook heerlijk.

Het H-type: weinig taille, bovenlichaam en heupen ongeveer even breed

Zijn uw schouders, uw heupen en uw taille ongeveer even breed? Dan bent u een H-type. Wij raden u aan om jurken te dragen die uw figuur wat extra vorm geven.

Mode voor figuurtype H

Deze jurk van Paola is helemaal perfect voor vrouwen met figuurtype H. Door de licht uitlopende rok zorgt het model voor een mooi vrouwelijk silhouet, terwijl het tegelijkertijd de verticale lijnen in uw figuur wat afzwakt. De grafische print voor vormt op het klassieke zwart een spannend accent. Deze jurk is ook heel geschikt voor wat koelere dagen!

Het tweede jurkje dat wij voor H-types hebben uitgezocht, is dit exemplaar van het merk » Laura Kent. De hippe luipaardprint en het licht getailleerde model benadrukken precies de goede plekken van uw figuur. Daarnaast zorgt het elastische materiaal ervoor dat  de jurk elegant met elke beweging meegaat. Hier ziet u bovendien hoe ook een rug indruk kan maken: de goudkleurige rits achter geeft de jurk een luxe twist!

Het V-type: brede schouders, slanke taille, smalle heupen

Hebt u brede schouders, een volle buste, een slanke taille en smalle heupen? Dan bent u duidelijk een V-type. U kunt het best jurken dragen die de aandacht op uw slanke benen vestigen.
Mode voor figuur type V

Helemaal perfect voor vrouwen van het V-type is » deze rode wikkeljurk van Amy Vermont. De V-hals laat het bovenlichaam langer lijken, terwijl de rok zwierig om uw mooie slanke benen valt. Dit leidt de aandacht weg van uw schouders. Een wikkeljurk heeft als voordeel dat het de rondingen van het vrouwenfiguur en het decolleté mooi laat uitkomen. Het bindceintuurtje in de taille maakt het plaatje helemaal compleet.

Ook » deze jurk van Paola, met zijn heerlijk frisse kleuren en mooie patroon, is heel geschikt voor vrouwen van het V-type. De wikkellook en de V-hals zijn heel flatterend voor brede schouders en een volle boezem. Het jurkje is kort genoeg om uw slanke benen mooi uit te laten komen. Gewoon perfect voor vrouwen met dit figuur.

Het X-type: smalle taille, buste en heupen qua omvang ongeveer gelijk

Wanneer u een slanke taille hebt en uw schouders zijn ongeveer net zo breed als uw heupen, dan bent u een klassiek X-type. Uw figuur komt het mooist tot zijn recht in jurken die uw taille accentueren.
Mode voor figuurtype X

Onze eerste jurk voor vrouwen met een X-figuur is » deze trendy, koraalrode overhemdjurk van Paola. De taillenaad benadrukt uw slanke middel en de uitlopende rok geeft uw figuur de nodige vrouwelijkheid. Bovendien verhult de rok mogelijke probleemzones. Door het modieuze zig-zagpatroon is dit een van onze favoriete jurken voor de komende herfst.

Ook de tweede jurk voor vrouwen van het X-type is van ons merk Paola. Hij brengt op een elegante manier de voordelen van dit figuur naar voren. De modieuze hals zorgt voor een mooi decolleté en de wikkellook is zoals altijd charmant en vrouwelijk. De taille krijgt door de naad nog extra aandacht.

Wij hopen dat onze kennis van jurken u heeft geholpen het perfecte model te vinden. Welke jurk laat uw figuur van zijn beste kant zien?

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *