1 april 2016 | Leestijd: 3 Minuten

Kent u Ter Meulen Post nog? Misschien herinnert u zich de bestelwagens of het warenhuis in Rotterdam wel? Ter Meulen Post was een Nederlands familiebedrijf dat in 1993 door KLiNGEL werd overgenomen. Behalve een postorderbedrijf omvatte Ter Meulen ook een groot warenhuis. Dit laatste onderdeel werd niet overgenomen.

KLiNGEL is nu al ruim 23 jaar bekend als postorderbedrijf waar je terecht kunt voor eigentijdse mode en meer. Momenteel werken er zo’n 80 mensen bij KLiNGEL. Een flink deel van de medewerkers werkt er al heel wat jaartjes; er zijn zelfs medewerkers die al bij Ter Meulen Post werkten en in 1993 mee ‘over’ zijn gegaan naar KLiNGEL.

Wij spreken met Janneke, Julia, Marianne en Ingrid, die hun loopbaan lang geleden begonnen bij Ter Meulen Post. Hoe kijken zij terug op het werk dat zij toen deden en wat zijn de grootste verschillen tussen hun werk toen en hun werk nu?collage_janneke

Als de dames terugblikken, herinneren ze zich vooral dat het werk destijds een stuk fysieker was. Marianne stond destijds aan de lopende band. Het was haar taak om facturen bij bestellingen te voegen, bestellingen in te pakken en ingepakt en wel op de lopende band te zetten. Julia hield zich bezig met retour gestuurde pakketten. Zij pakte deze retourzendingen uit, haalde de retourbon eruit en pakte de artikelen vervolgens opnieuw in zodat de artikelen weer het magazijn in konden. Het was Janneke’ s taak om de kaarten waarop de bestellingen genoteerd stonden handmatig in de computer te zetten en Ingrid voerde adressen in met behulp van ponskaarten.

collage_juliaHoe anders is de gang van zaken nu! Het werk is steeds verder geautomatiseerd en alle werkzaamheden worden met behulp van de computer gedaan. De bestellingen worden in het centrale magazijn van KLiNGEL in Duitsland volledig automatisch ingepakt, van een factuur voorzien en verzonden. Geen van de medewerkers van KLiNGEL in Nederland houdt zich nog met de fysieke kant van de pakketten bezig.

Een ander opvallend verschil is de verschuiving in het assortiment. Verkocht Ter Meulen destijds vooral huishoudelijke artikelen, KLiNGEL verkoopt nu in de eerste plaats mode. Ter Meulen beschikte over het bekende warenhuis. KLiNGEL heeft weliswaar geen fysieke winkel maar wel een webshop waar 24 uur per dag gewinkeld kan worden!

Op de vraag of ze zich nog een grappig voorval kunnen herinneren uit het Ter Meulen- tijdperk vertellen de dames dat Hans Kazan ooit op t.v. reclame maakte voor Ter Meulen. Omdat men een stortvloed aan bestellingen verwachtte na deze reclame, werden alle medewerkers opgeroepen om (extra) te komen werken. Helaas bleef de stortvloed aan bestellingen uit en kon het gros van de medewerkers onverrichter zake weer naar huis…collage_ingrid_marianneEr is veel veranderd qua werk, maar zijn er ook dingen die niet veranderd zijn? Na enig denken komt naar voren dat de samenwerking met collega’s eigenlijk niet is veranderd. Julia: het werk is inhoudelijk niet meer te vergelijken met vroeger, maar je werkt nog steeds samen met collega’s en dat is wat het zo leuk maakt. Natuurlijk helemaal als je elkaar al zolang kent als wij! Hierover zijn de dames het roerend met elkaar eens.

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties
 1. Wat leuk is dit misschien heb ik jullie toen ook wel eens aan de telefoon gehad.
  Ik was toen ook al klant en vond het heerlijk als ik jullie brochure weer in de bus kreeg was toen nog van dat dunne papier leuk hoor .
  Hoop nog heel lang van jullie diensten gebruik te mogen maken vriendelijke groeten n tevreden klant.

  1. Beste mevrouw Groenendijk,

   Bedankt voor uw leuke reactie en wat leuk dat u al zo lang klant bij ons bent!

   Wij wensen u een fijne start van de week en hopen dat u nog lang een tevreden klant bij ons blijft.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLiNGEL team

 2. was al klant bij ter meulen post enig voordeel je had altijd de zelfde vriendelijke chauffeur,hadden toen al goede spullen en vooral leuke, veel kinder cadeautjes om te trakteren besteld, maar nu al zo lang klingel bestaat daar klant, en zeer te vreden over de artikele, kleding blijft mooi.

  1. Beste mevrouw Bentum,

   Bedankt voor uw positieve reactie. Wat leuk dat u al zo lang klant bij ons bent!

   Wij wensen u een fijne start van de week en hopen dat u nog lang klant bij ons blijft.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLiNGEL team

  1. Beste mevrouw Husson,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie. Wij zijn blij dat u het stuk over KLiNGEL toe en nu interessant vond om te lezen.

   Wij wensen u een fijne start van de week!

   Met vriendelijke groet,

   Het KLiNGEL team

 3. vroeger kwam Ter Meulen Post altijd aan de huisdeur afleveren wat er werd besteld. altijd goede kwaliteit en leuke artikelen. heb zelf verschillende tafellakens geborduurd waar de patronen al op aangebracht waren. Heb ze gebruikt tot ze uit elkaar vielen van ouderdom. De laatste heb ik vorig jaar weg moeten doen (helemaal op) na ruim 45 jaar mag dat dan ook wel. Iedereen vond het jammer dat dit bedrijf op hield te bestaan.

  1. Beste Marianne,

   Hartelijk dank voor uw positieve reactie!

   Wij wensen u een fijne week.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLiNGEL Team

  1. Beste Hanno Lans,

   Bedankt voor uw bericht en interesse in Ter Meulen Post. Het antwoord laat nog even op zich wachten. Zodra wij meer weten, hoort u van ons.

   Nog een fijne dag voor nu!

   Met vriendelijke groet,

   Het KLiNGEL Team

  1. Beste mevrouw Postma-Staal,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie!

   Wat leuk te lezen dat u al zo lang klant bij ons bent. Wij hopen natuurlijk dat u nog lang tevreden klant bij ons blijft. En nogmaals hartelijk gefeliciteerd met de gewonnen tuniek.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLiNGEL team

 4. Vorden, 26-11-16. Geachte medewerkers van Klingel. Ook ik ken nog de oude brochures van Ter Meulen, ( dun enigszins bruin papier) . Mijn schoonmoeder heeft Klingel en daar kijken wij vaak in de folder. Via haar kopen wij dan eventueel wat. Bij het nazien van de kastjes trof ik nog een oud Ter Meulen lepeltje aan. Op het lepeltje staat de afbeelding van het grote gebouw met op de gevel nog leesbaar “Ter Meulen” . Rondom mooie randversiering. Achterop de tekens Paardenhoofd-Sola- 90. Heeft U of iemand die U kent interesse in het oude lepeltje? Laat het mij weten. Het is te koop. Groet van Martin.

  1. Beste Martin,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie!
   Wat leuk dat u de oude brochures van KLINGEL nog kent. Wij zelf hebben geen interesse in het lepeltje maar wellicht lezers van ons magazine wel!

   Wij wensen u nog een fijne dag toe.

   Met vriendelijke groet,

   Het KLINGEL team

 5. wat leuk,ik bestelde altijd bij een chauffeur met heel dikke brillenglazen,hij is toen als chauffeur bij een ziekenhuis gaan werken,voor de was te bezorgen en op te halen,vroeger ging ik met mij n vader bij Termeulen post boven iets gebruiken,het was er altijd druk.
  Ik kom uit Schiedam woon nu al geruime tijd in Tilburg,en daar kwam die meneer altijd mijn bestelling brengen.

  Ik vond het heel naar dat het ophield te bestaan,maar wist niet dAT HET BIJ JULLIE WAS ONDERGEBRACHT.

  vR.gR. JEANNE HOFMAN SCHUITMAN

  1. Beste mevrouw Hofman,

   bedankt voor uw leuke reactie! U kunt nog altijd via de catalogus bij KLINGEL bestellen, deze kunt u hier aanvragen of bekijk de collectie in onze webshop: http://www.klingel.nl

   Wij wensen u een heel fijn weekend!

   Met vriendelijke groet,
   Het KLINGEL team

 6. OSS
  ook ik ken dat nog ben nu ook blij met KLINGEL
  modern en goed materiaal ook mooie truien en broeken die ik in OSS niet kan kopen
  en nog betaalbaar ook

 7. Yeh, had het er vorige week nog over met iemand dat ik praktisch a!les bij Ter Meulen kocht vroeger toen de kinderen nog klein waren (’79, ’81 en ’83) en dat ik dat altijd gemist heb en nOg! Ik heb nog steeds de telescopische steel van de ramenlapper staan, maar het opzetstuk was helaas helemaal verroest en onbruikbaar geworden. Het is daarna altijd behelpen geweest met andere sets. De steel bewaar ik meer als aandenken, maar misschien is hij ook nog wel een keer handig bij ’n sausklus voor muur of p!afond? Heel Jammer dat het bedrijf opgeheven is, hoor! Alsnog mijn complimenten voor alle oud-medewerkers…………….
  Groet, Willianne

 8. Wat leuk zeg ik herinner me nog dat mijn moeder toen al bij jullie bestelde, klopt het dat je ook in jullie winkel in Rotterdam kon winkelen. volgens mij ben ik daar ook een paar keer geweest!
  Nu is mijn moeder Klingel klant, dit zal ze leuk vinden om te horen.

  1. Beste Anita,
   Hartelijk bedankt voor uw reactie.
   Wat leuk dat u zich Ter Meulen Post nog kunt herinneren! In 1993 is Ter Meulen Post overgenomen door KLINGEL en toen is de winkel gesloten.
   Wij wensen u en uw moeder een fijn week!
   Met vriendelijke groet,
   Het KLINGEL team

 9. ik kocht ook altijd bij ter meulen post,leuk is dat dat het nu van klingel is,het enigste waar ik aan stoor is de verzendkosten sommigen hebben aanbiedingen geen kosten te betalen dan bestel ik sneller
  met vriendelijke groet carla

  1. Beste mevrouw Scherpenisse,
   Hartelijk bedankt voor uw reactie.
   Wat leuk te lezen dat u bij Ter Meulen Post kocht!
   KLINGEL heeft elke vrijdag een leuke actie waardoor soms de verzendkosten komen te vervallen of u krijgt bijvoorbeeld een extra artikel gratis. Houd onze website dus goed in de gaten.
   Wij wensen u een fijne week.
   Met vriendelijke groet,
   Het KLINGEL team

 10. Wat leuk, ik heb dit nooit geweten. Ook ik kocht zowel via de post, als in in de winkel bij Ter Meulen, regelmatig van alles. Want ze verkochten er ook echt van alles, van badkamer tot baby spullen.

  Groet Joke

 11. hallo wat leuk was aan het surfen voor termeulen post order bedrijf spaanse polder daar heb ik wat jaartjes gewerkt eerts met pons kaarten uit de bakken halen voor bestellingen en toen later via de computer ,de chef was toen nog dhr van de waal ,heb het daar altijd wel naar me zin gehad altijd leuk en gezellie gr lia

 12. Inderdaad herinner ik me Ter Meulen nog heel goed. Toentertijd veel daar besteld. Wist echter niet dat jullie Ter Meulen overgenomen hadden. Was altijd heel tevreden en ben het nog. Alles wat ik bij jullie bestel is goed en mooi. Ben er altijd heel blij mee. Lieve groet Eva

 13. Wat was ik blij met Ter Meulen Post. We hadden een bedrijf waardoor ik niet in de gelegenheid was om te winkelen. Ik heb dus alles bij jullie gekocht indertijd. Voor mijn kinderen en voor mijzelf.
  Ik vond het heel erg dat Ter Meulen Post uiteindelijk ophield te bestaan.
  Het is pas sinds zeer kort, dat ik nu weet dat de huidige klingel de overname was van de Ter meulen Post.
  Ik kreeg laatst een brief met de mededeling dat ik dus al 25 jaar klant ben.
  Altijd erg tevreden.

 14. Hey lieve ex collega’s,

  Leuk stukje over jullie, 9 1/2 jaar met jullie samen mogen werken, was een leuke tijd.
  Groetjes aan jullie allemaal daar xxx