Makeover Hennie

Even voorstellen: Hennie, halverwege de zestig, 1.64 lang, kledingmaat 40. Hennie is in haar vrije tijd veel achter de computer te vinden, maakt graag films en houdt van een gezellig dagje winkelen.                                                                                  

Het  grijze haar staat Hennie prachtig, dus hier wordt niets aan veranderd. Haar coupe wordt wel in een iets ander model geknipt, zodat het mooi valt.

Hennie is klein van stuk maar heeft een goed figuur! Hennie schat zichzelf forser in dan ze is en bestelt haar kleding vaak te groot. Zonde! Onze styliste Mirjam laat Hennie zien dat ze zich niet moet verstoppen in kleding maar haar figuur hiermee juist moet benadrukken. De zwarte broek zit Hennie perfect en in het modieuze shirt komt haar figuur extra mooi uit!        

Hennie is een wintertype en daarom staan de sprekende en intense kleuren van dit seizoen haar goed. Om langer te lijken geeft Mirjam Hennie de tip om shirts op te trekken en asymmetrisch te dragen: de ene kant hoger dan de andere kant. Hierdoor komt het accent op de taille te liggen en worden de benen optisch langer. Een ceintuur kan hierbij een handje helpen. Als je de gesp niet in het midden draagt benadruk je de asymmetrische lijn nog meer. Opvallend: de broek heeft leuke strasssteentjes bij de zakken, helemaal van nu! Deze mag je laten zien, want ook details als deze helpen je langer te lijken.   

Mirjam geeft Hennie verder het advies om blazers en jassen altijd met de kraag op te dragen. Zo verleng je optisch het silhouet en geef je bovendien extra pit aan het gezicht. Dit komt krachtig over en straalt zelfvertrouwen uit. De outfit van Klingel haalt zowel qua kleur als qua stijl bij Hennie het beste naar boven!

 

Hennie’s reactie:

Van te voren was ik echt nerveus, maar ik heb genoten vandaag! Iedereen was erg behulpzaam en ik vind het fijn dat ik nu weet welke stijl bij mij past én in welke maat ik nieuwe kleding moet bestellen! Ik ben super blij met mijn nieuwe look en mijn man is er ook enthousiast over.  
De klapper van de dag is wel dat ik die leuke kleding van Klingel mag houden!