Online marketeer m/v - Fulltime

Mail Order Finance GmbH - Capelle aan den IJssel


Functieomschrijving

 

Wij zijn op zoek naar een online marketeer die het huidige marketingteam kan ondersteunen en aanvullen, zodat we de huidige groei vast kunnen houden en de komende jaren verder kunnen groeien.

In deze allround functie ga je aan de slag met alle aspecten van online marketing inclusief social media. Alles met betrekking tot de webshop valt binnen het takenpakket. Het opzetten van een SEA campagne, beheren van de product feed en het analyseren van de cijfers om zo het maximale uit de campagnes te halen.

Als online marketeer draag je bij aan de organisatie-doelstellingen, waarbij jouw focus ligt op het vergroten van de omzet. Ook hou je je bezig met het vergroten van de merkbekendheid. De doelen en plannen stellen we samen op met onze Duitse collega’s van het hoofdkantoor in Pforzheim. De uitvoering en rapportage hiervan wordt door ons gedaan. We werken nauw samen met onze Duitse collega's. Daarom is het belangrijk dat je de Duitse taal zowel in woord als geschrift redelijk tot goed beheerst.

Naast de online marketing zal een gedeelte van de werkzaamheden bestaan uit het beheren, onderhouden en analyseren van de websites. Bijvoorbeeld problemen oplossen, verbeteringen aandragen en marketingacties uitzetten om de conversie van de websites te verhogen. Verder zal je ook teksten schrijven voor de blogs en verschillende social media, daarom is het belangrijk dat je het een uitdaging vindt om leuke, vlotte teksten te schrijven.

De functie omvat vele aspecten van online marketing. We zijn daarom op zoek naar iemand die gemakkelijk kan schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Nauwkeurigheid en cijfermatig inzicht zijn belangrijk. Kennis van Excel is een vereiste. Zelfstandigheid wordt gewaardeerd maar wel binnen teamverband.


Functie-eisen
Kandidaten dienen te voldoen aan de volgende eisen:
  • HBO werk- en denkniveau
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  • Goede beheersing van de Duitse taal
  • Zowel cijfermatig/analytisch als taalkundig sterk
  • Nauwkeurig, zelfstandig en proactief
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Affiniteit met online marketing en social media
  • Kennis van SEA en SEO
  • Kennis van HTML is een pre
  • Kennis van Microsoft Office (Word, Excel)

Bedrijfsprofiel

Klingel is een thuiswinkelorganisatie dat naast de vertrouwde catalogus ook online actief is om haar klanten te voorzien van mode, schoenen, sieraden maar ook huis, tuin en keukenartikelen. Het kantoor van Klingel is gevestigd op het bedrijvenpark 'Rivium' in Capelle aan den IJssel (naast de Van Brienenoordbrug). In Capelle a/d IJssel wordt door zo'n 90 medewerkers gewerkt aan het optimaal verwerken van schriftelijke, telefonische en internetbestellingen en het verlenen van klantenservice op professionele wijze. Klingel kenmerkt zich dan ook door flexibiliteit, dynamiek en een optimale inzet van het personeel.


Klingel biedt
De juiste kandidaat kan rekenen op een prima functie binnen een klein team in een gezonde organisatie. Inzet, initiatief, zelfstandigheid en resultaat worden gewaardeerd en gehonoreerd. Wij bieden een concurrerend pakket arbeidsvoorwaarden en uitstekende studiefaciliteiten.


Solliciteren
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief met uitgebreid CV. Je kunt je sollicitatie mailen naar sollicitatie@klingel.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.