Iedere vrouw die graag een rok of jurk aan heeft, draagt waarschijnlijk ook wel eens een panty. Niets is immers vrouwelijker dan een rok of jurk met een paar mooie benen eronder. En benen met panty zijn vaak mooier dan blote benen. In de winter zijn blote benen sowieso geen optie vanwege de kou, maar ook in de zomer heeft een panty verschillende voordelen: hij laat de benen er strakker uitzien, zorgt ervoor dat ze zacht en glad aanvoelen en camoufleert kleine oneffenheden op de huid. Een elegante, goed passende panty draagt bij aan een verzorgde uitstraling en geeft een vrouw zelfvertrouwen. Het is niet voor niets dat vrouwen uit bepaalde beroepsgroepen, denk bijvoorbeeld aan stewardessen, altijd een panty dragen. Ook op de meeste grote kantoren zijn panty’s verplicht. Wanneer een vrouw bijvoorbeeld bij een bepaalde Zwitserse bank gaat werken, krijgt zij een 44 pagina’s tellend boekje met kledingvoorschriften, en een groot accountants- en adviesbureau heeft instructievideo’s voor nieuwe werkneemsters op YouTube staan. Wil een vrouw gaan solliciteren, dan kan ze gewoon niet om het dragen van een panty heen. Typ de woorden panty en sollicitatie maar eens in google in: u krijgt tienduizenden hits! Hebt u binnenkort een sollicitatie en wilt u een mooie panty kopen? Kijk dan eens in de webshop van KLINGEL. U bestelt er heel gemakkelijk een panty online.
Er zijn verschillende soorten panty’s. Allereerst is er natuurlijk de gewone panty: een paar kousen met een broekje eraan. De meest gangbare kleuren voor een panty zijn huidkleur, grafiet en zwart. Verder zijn er glanzende en matte panty’s en kunt u kiezen uit verschillende diktes. De dikte van een panty wordt uitgedrukt in denier. 15 denier is ragfijn, 100 denier is zeer dik en ondoorzichtig. Een panty van 100 denier wordt ook wel een thermopanty genoemd. Een thermopanty houdt de benen zelfs op een ijzig koude winterdag lekker warm. Een corrigerende panty heeft verstevigde zones bij de buik en de billen. Een corrigerende panty heeft dezelfde functie als een corrigerende onderbroek: hij maakt de buik platter, lift de billen en geeft u een mooi silhouet. De band zit meestal wat hoger in de taille, zodat het ondergoed niet aftekent. Leggings zijn dikke panty’s zonder voeten. Een legging staat goed onder een korte rok, maar wordt ook wel in plaats van een broek gedragen. Leggings zijn er in alle kleuren van de regenboog, effen of met patroon, in leerlook of in jeanslook (dan heet de legging een jegging). Korte panty’s komen maar tot aan de knieën. Ze zijn ideaal voor dames die in de zomer graag een rok dragen, maar last hebben van tegen elkaar wrijvende bovenbenen. Dat probleem wordt verholpen met een paar korte panty’s. Naast panty’s zijn er ook kousen. In tegenstelling tot panty’s hebben kousen geen broekje. Ze worden opgehouden met behulp van een jarretellengordel of met een verstevigde, extra elastische band: de zogenaamde stay-upkousen. Vaak zit er aan de binnenkant van de band een laagje siliconen, waardoor de kousen goed op hun plek blijven zitten. Veel vrouwen (en mannen!) vinden kousen aantrekkelijk en vooral sexy. Welke soort u ook zoekt, een panty online kopen is heel gemakkelijk in de webshop van KLINGEL.
Ongeveer 80 jaar geleden, in 1935 om precies te zijn, slaagden de wetenschappers van het Amerikaanse chemiebedrijf DuPont er in een stof te ontwikkelen die de wereld voorgoed zou veranderen: nylon. Volgens DuPont had het nieuwe materiaal ongeveer dezelfde eigenschappen als zijde, en was het ‘zo sterk als staal en zo dun als spinrag’. Een jaar later verscheen het eerste product op de markt waarin nylon gebruikt werden: een tandenborstel. DuPont bouwde in 1939 de eerste grote nylonfabriek in Seaford, Delaware, waar het bedrijf begon met de productie van nylon voor commerciële doeleinden. In datzelfde jaar werden de eerste nylonkousen aan het Amerikaanse publiek voorgesteld tijdens de Wereldtentoonstelling in New York. In mei 1940 werden de kousen op de markt gebracht. Ze vormden een goed en goedkoop alternatief voor de dure en kwetsbare zijden kousen die in die tijd gedragen werden en waren dan ook meteen een enorm succes. Op de eerste dag dat de nylonkousen in de winkel lagen werden er 72.000 paar van verkocht; in het eerste jaar verkocht DuPont er 64 miljoen paar. De Tweede Wereldoorlog maakte tijdelijk een eind aan de opmars van de nylonkous. De productie werd vrijwel helemaal stopgezet omdat nylon nodig was om parachutes en tenten te maken. Maar zodra de oorlog ten einde was kwam de productie weer op gang. Al heel snel was er zoveel vraag naar nylonkousen dat ze de eerste drie jaar bijna voortdurend uitverkocht waren.
Vrouwen die mooie benen willen, zullen altijd panty’s blijven dragen. Daarom zullen ze wel nooit meer uit het modebeeld verdwijnen. Ze vormen dan ook een vast onderdeel van de online shop van KLINGEL.
Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴
Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴