De computer - een medium voor gevarieerd gebruik

In ons dagelijks leven werkt haast niets meer zonder de computer. Hij maakt vele dingen makkelijker; van de belastingaangifte, via spellingscorrecties, tot het oplossen van serieus rekenwerk - de pc is een trouwe metgezel. In het e-book "Computerhandleiding voor jong en oud" kunnen zowel jongeren als ouderen alles leren over het gebruik van een computer. Lees hier hoe u een e-mail schrijft, uw favoriete tv-serie kunt kijken op internet of hoe u een aankoop in een online shop doet. Al deze activiteiten kunnen alleen worden gedaan met de benodigde kennis. In het e-book worden waardevolle computertips gegeven voor jong en oud die u op weg helpen in het gebruik van een computer.

Computerhulp voor nieuwkomers in de wereld van de computertechnologie

Een computer is per definitie niet meer dan een elektronische rekenmachine. Hij is in staat om een enorme hoeveelheid informatie op te slaan en te verwerken. Mensen die veel met de computer werken, gebruiken vaak talloze technische termen die een leek nauwelijks begrijpt. Zelfs schoolboeken vooronderstellen bepaalde begrippen. Echter, veel mensen, en vooral ouderen, die niet zijn opgegroeid met deze technologie, moeten deze grondbeginselen nog leren. Wat betekent hardware en software eigenlijk? Wat is een processor en waarvoor heeft men dat geheugen nodig? Dit zijn typische vragen die personen stellen die blanco in de materie stappen. Het e-book behandelt daarom computerhulp voor beginners die ook de basisprincipes uitlegt. Tot die computertips voor beginners behoren onder andere basisinformatie over de computer zelf, de opbouw van een computer en de werking ervan. Vooral op de werking van de computer zal dieper worden ingegaan, want om te leren hoe u de computer kunt gebruiken, is het goed om te weten hoe een computer werkt.

Daarnaast worden invoerapparaten beschreven, waaronder bijvoorbeeld het toetsenbord en de muis. Beiden vormen het belangrijkste gereedschap bij het werken met een pc. Omdat ze onmisbaar zijn, wordt in het e-book ingegaan op de correcte werking van het toetsenbord en de muis en hun functies in het bijzonder. Zo helpen de oefeningen met de muis om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen. Om het toetsenbord te kunnen gebruiken, wordt de werking toegelicht en nuttige snelkoppelingen gedeeld. Met een goed begrip van de echte acties van de muis en het toetsenbord kan men namelijk nog beter leren om te gaan met computers. Zo is dit e-book een praktische gids met tips die u direct kunt implementeren

Het leren omgaan met computers - geen gesloten boek

Wat gebeurt er precies wanneer u de computer aanzet? Waarom heeft u een besturingssysteem nodig en hoe kan het worden gestart? In het e-book ontvangen leken stap voor stap antwoorden op deze en vele andere vragen. In eerste instantie worden daarbij de gemakkelijkste handgrepen, zoals het juist opstarten van de computer of aanmelden bij Windows, toegelicht. Tot in de kleinste details wordt de oppervlaktestructuur van het besturingssysteem beschreven. Het Windows-bureaublad is tenslotte de basis voor alle werkzaamheden op de pc.

Het e-book is een gedetailleerde computerhulp voor alle leeftijden, waarmee zowel jongeren als ouderen leren hoe ze bijvoorbeeld het Startmenu weergeven en gebruiken, hoe ze de computer afsluiten en uitschakelen en hoe ze programma's gebruiken.
De lezer leert ook welke applicaties vooral nuttig zijn. Zo bevat het e-book een tabel die een overzicht geeft van de functies en voordelen van programma's zoals Word en Excel.
Het e-book bevat daarnaast waardevolle informatie over bestandsbeheer met Windows Explorer, zodat zelfs onervaren mensen leren hoe ze bestanden beheren op de computer en bijvoorbeeld foto's opslaan. Zo wordt er beschreven hoe men bibliotheken indeelt en hoe men een nieuwe map aanmaakt of een oude wist.
Tot slot wordt er ingegaan op bepaalde programma's voor het weergeven van media. Zo kunt u niet alleen beelden van uw telefoon overzetten op de pc, maar ze ook in een geschikte applicatie bekijken.

Surf zorgeloos op het internet - internetveiligheid

Het internet biedt ons een schat aan interessante informatiemogelijkheden. Daarnaast kunt u online shoppen of gezellig met vrienden chatten of bellen. Vooral als u op leeftijd bent, kan u op deze manier, ook als u minder beweeglijk bent, gemakkelijk sociale contacten onderhouden. Wie niet bekend is met de computer, schuwt vaak het gebruik van internet. Steeds vaker hoort men over het gebrek aan veiligheid op het internet en de daarmee verband houdende criminele activiteiten. Met de computertips voor beginners uit het e-book zullen ook onwetende pc-gebruikers een manier leren om veilig gebruik te maken van internet.

Om een volledig begrip van het onbekende World Wide Web te krijgen, krijgen lezers een overzicht van de fundamentele basisprincipes. Wat is een browser en hoe kan ik deze gebruiken? Hoe kan ik naar een site en daar zorgeloos winkelen? Deze vragen worden in detail beantwoord doordat elke kleine stap wordt ondersteund met foto's. Ook worden de functies van Google, de opbouw van Gmail en de gebruikersinterface beschreven.

Zelfs ongeschoolden of ouderen leren met deze computerhulp voor beginners hoe veilig winkelen op het internet mogelijk is. Zo wordt er op betrouwbare veiligheidsmaatregelen ingegaan. Uitgelegd wordt niet alleen het gebruik van een virusscanner of firewall, maar ook de instelling van de WLAN-router. Hoe gaat u veilig om met wachtwoorden en hoe kan u reageren op dubieuze e-mails? Het zijn deze en vele andere onderwerpen over internetbeveiliging die worden uitgelegd aan pc-beginners. Veilig winkelen op het internet en zelfs surfen zijn tenslotte geen gesloten boek, als men een paar factoren in overweging neemt. Welke betalingsmogelijkheden aanbevolen worden en op basis van welk internet-label men gerenommeerde webshops kan herkennen, u leest het allemaal in het e-book "Computerhandleiding voor jong en oud".