Goede nacht, beste zorgen: De Slaapgids helpt u op weg naar een gezonde en verkwikkende slaap

Een vrouw wordt uitgerust wakker en rekt zich uit

U wordt wakker en ziet met schrik dat het buiten nog donker is. Toch lukt het u niet om weer in slaap te vallen. Kent u dit probleem? Daarmee bent u niet alleen. Veel mensen lijden aan slaapstoornissen - ook wel insomnia genoemd. Hierbij gaat het niet alleen over het 's nachts wakker worden, want een onrustige slaap of moeilijkheden bij het inslapen kunnen ook tot verstoringen van de slaapgewoonten leiden. Maar hoe ziet een rustgevende slaap er eigenlijk uit en hoe lang zou u moeten slapen om de volgende dag uitgerust en fit aan de dag te beginnen? KLINGEL's Slaapgids beantwoordt al uw belangrijke vragen en helpt u met waardevolle tips zodat u eindelijk goed kunt (door-)slapen.

Behalve deze boeiende onderwerpen vindt u ook interessante rubrieken zoals:

Een basistip om problemen bij het inslapen tegen te gaan: zet en kwartiertje voordat naar bed gaat uw smartphone uit en pak een goed boek – misschien zelfs onze Slaapgids.

het klimaat in de slaapkamer, inrichting en bijzonderheden in andere landen: de perfecte slaapkamer

De ideale slaapkamerinrichting voor een goede nachtrust

U heeft uw slaapkamer met veel liefde en in uw eigen stijl ingericht en u voelt zich er helemaal op uw gemak - zo hoort het ook! Maar wist u dat u de kamer van de nachtrust met slechts weinig moeite en een paar kleine details kunt veranderen in een ware oase van welzijn? Want alleen een bed in een verder lege kamer is nog lang geen gezellige slaapkamer. Kussens, planten, nachtkastjes, kasten, commodes, foto's en misschien zelfs een televisie zijn slechts enkele van de elementen die mensen in hun slaapkamers plaatsen. Wat hiervan echt voor ontspanning zorgt en zo uw slaap bevordert, legt onder andere de bekende inrichtingsdeskundige Eva Brenner uit in een leerzaam interview.

Onze tip: Let vooral op de plaats van het bed om rustig te kunnen slapen.

Maar de juiste inrichting is nog lang niet alles. Ook het klimaat in uw slaapkamer is belangrijk. Weet u hoe warm het in uw kamer is terwijl u slaapt en wat de luchtvochtigheid is? We vertellen u bij welke temperaturen u het beste kunt slapen.

Slapen wereldwijd – andere landen, andere zeden

Niet elke slaapkamer in de wereld ziet er hetzelfde uit. Volgens het motto "Andere landen, andere gewoonten" hebben mensen buiten Nederland meestal andere slaapgewoonten of zelfs andere slaapplaatsen.

Misschien ontdekt u nieuwe mogelijkheden om zelf beter te slapen in de kamers van andere landen!

Van de juiste matras tot het optimale bedlinnen - de beddenwereld van de Slaapgids

Wie kent het niet: De matras is doorgelegen en in het midden is een kleine kuil ontstaan. Het kussen is niet meer zo zacht en uw hoofd ligt niet lekker. Het bedlinnen is verbleekt en geeft in de zomer geen verkoeling in de zomer of laat u in de winter bevriezen – uw slaap wordt steeds onrustiger en 's morgen bent u niet uitgerust. Dus tijd voor verandering. Maar de ruime keuze aan materialen, stoffen en verschillende afwerkingen kan verwarrend zijn: Voor wie welke matras geschikt is en in welk beddengoed u het beste slaapt, kunt u lezen in onze Slaapgids.

U kunt zich al verheugen op de voordelen van bedlinnen van

Ook krijgt u antwoord op de vragen:

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij wensen u veel plezier bij het lezen van onze Slaapgids. Rest ons een ding om te zeggen: Slaap wel!