Betaling

Nieuwe BKR-richtlijn

Wij wijzen u graag op het volgende:
Vanaf 1 december 2016 worden alle kredieten geregistreerd die langer dan 1 maand meer dan € 250,- bedragen.  Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het Bureau Kredietregistratie te Tiel (www.bkr.nl).
Als uw KLiNGEL–krediet bij het BKR is geregistreerd , wordt deze registratie weer ongedaan gemaakt nadat  uw saldo is afgelost.

Betalen bij KLiNGEL

Bij KLINGEL kunt u kiezen hoe u wilt betalen. U kunt contant, dat wil zeggen alles in één keer betalen. Dit kunt u doen door te betalen via iDEAL, PayPal, acceptgiro of creditcard. Maar u kunt ook kiezen voor gespreide betaling en iedere maand een bepaald bedrag overmaken.U vindt hieronder meer informatie over de verschillende betaalwijzen. 

Betalen via iDEAL 

Als u kiest voor betalen via iDEAL wordt u tijdens het bestelproces doorgeleid naar uw eigen bank, waar de betaling voor u klaarstaat. U kunt dan op de gebruikelijke wijze online betalen.

Betalen via PayPal

PayPal is een veilige en gemakkelijke manier om online te betalen. Om gebruik te kunnen maken van PayPal opent u gratis een PayPal rekening. Hierna kunt u via uw computer, tablet of smartphone altijd en overal met alleen uw e-mailadres en wachtwoord veilig online betalen. 

Betalen per acceptgiro

Als u kiest voor betaling per acceptgiro dient u uw bestelling ineens, binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling, te betalen.

Betalen met creditcard

KLiNGEL biedt u de mogelijkheid om online gemakkelijk en veilig met creditcard te betalen. Bij facturatie zal uw creditcardrekening worden belast met het bedrag van de bestelling. Uw persoonlijke gegevens (adres, klantnummer, bestelgegevens etc.) worden bij ons uit alle formulieren door middel van de zogenaamde SSL-techniek (Secure Locket Layer) gecodeerd overgedragen. Daarmee zijn de gegevens beveiligd tegen toegang van onbevoegden. Meer informatie over ons SSL-certificaat vindt u onder "Veiligheid en privacy". Wanneer u uw online bestelling met creditcard wilt betalen, kiest u tijdens het bestelproces voor "Betalen met creditcard" en vervolgens de gewenste creditcard. Wij accepteren VISA en MasterCard. Aan het eind van het bestelproces hebben wij de volgende informatie nodig:

- Kaartsoort
- Kaarthouder
- Creditcardnummer
- Het uit drie cijfers bestaande controlegetal dat u op de achterkant van de creditcard vindt
- De vervaldatum van de creditcard

Rembours

U kunt er ook voor kiezen uw bestelling te betalen wanneer deze afgeleverd wordt. U betaalt het bedrag dan contant aan de bezorger. De kosten voor rembours bedragen € 5,-.

Betalen in termijnen 

Als gebruik wilt maken van de mogelijkheid om in termijnen te betalen, zijn er specifieke richtlijnen van toepassing. Voor betalen in termijnen heeft de overheid namelijk regels opgesteld die als doel hebben om te voorkomen dat consumenten zich binden aan te zware financiële maandlasten. Bedrijven mogen klanten alleen betaling in termijnen aanbieden als vastgesteld is dat dit in financieel opzicht voor de  klant verantwoord is. Om dit te kunnen bepalen, is inzicht nodig in de zogenaamde vrije bestedingsruimte van de klant. Dit inzicht verkrijgt KLiNGEL door vragen te stellen over het gezinsinkomen, woonlasten en eventuele betalingsverplichtingen.

Deze vragen, ook wel de inkomens- en lastentoets genoemd, stellen wij als u voor de eerste keer in termijnen wilt betalen en voor meer dan € 250,- bestelt. Ook als u al eerder gespreid betaald heeft maar de kredietlimiet wilt verhogen, vragen wij u opnieuw naar uw financiële verplichtingen. Wanneer u voor minder dan € 250,- bestelt, hoeft u alleen via een opt-in te bevestigen dat u minimaal het termijnbedrag van € 10,- kunt betalen.* 

Als uit de gegeven antwoorden blijkt dat uw vrije bestedingsruimte onvoldoende is, mogen wij u geen gespreide betaling aanbieden. U kunt dan uiteraard kiezen voor een andere manier van betalen, bijv. via acceptgiro of iDEAL.

Als gebleken is dat uw vrije bestedingsruimte toereikend is en u in termijnen gaat betalen, ontvangt u iedere maand een rekeningoverzicht. Hierop staat aangegeven welk totaalbedrag u nog moet betalen en welk bedrag u die maand minimaal dient te betalen. Natuurlijk mag u ook meer dan het minimumbedrag betalen. Of alles ineens. KLINGEL berekent u daarvoor geen extra kosten of boeterente.

Als u wilt betalen in termijnen, krijgt u vooraf precontractuele informatie en een kredietovereenkomst toegestuurd. Mocht u na de levering van uw bestelling toch alles in één keer willen betalen, dan kan dat natuurlijk altijd nog.

Rekenvoorbeeld bij betaling in termijnen

maandtermijn kredietlimiet
(1)
debet
rentevoet (JKP)
duur van de
overeenkomst
(2)
totaal te
betalen
bedrag
laatste
termijn-
bedrag
€ 10,00 € 300,00 14% 37 365,92 € 5,92
€ 15,00 € 500,00 14% 59 662,36 € 7,36
€ 20,00 € 600,00 14% 69 823,54 € 8,54
€ 30,00 € 1000,00 14% 96 1459,66 € 9,66

1) Andere limieten, ook tussenliggende zijn mogelijk. De termijnbedragen worden door KLiNGEL bepaald.
2) Looptijd als u niet bijbestelt, iedere maand het minimumbedrag betaalt en de debet rentevoet (JKP) niet wijzigt.


* Graag wijzen wij u op het volgende:
Met ingang van 1 januari 2018 worden de minimum maandtermijnen verhoogd, zodat de periode waarin u in termijnen betaalt beter aansluit bij de periode waarin u van uw aankopen kunt genieten. Met andere woorden: u lost uw krediet sneller af. 

In onderstaand overzicht ziet u de huidige en de nieuwe maandtermijnen:
 
Kredietlimiet Maandtermijn OUD Maandtermijn NIEUW
minder dan 250 10 15
251 - 349 10 35
350 - 500 15 35
501 - 574 20 45
575 - 750 20 45
751 - 950 25 60
951 - 1000 30 60

De debet rentevoet blijft ongewijzigd.