• Meer dan 35.000 artikelen
 • Veilig winkelen
 • Gratis retourneren
📧 €10 korting voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan
📧 €10 korting na uw eerste aanmelding voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan
Badmatten(64)
Sorteren op:
Filteren op:

Categorieën

Filter & sorteer

 • Sorteren op:
  Meest populair eerst
 • Kleur
 • Producttype
 • Merk
 • Prijs
 • Materiaal
 • Geslacht
 • Variant
 • Afm. badmat

Sorteren op

Badmatten(64)

Zachte badmatten bij KLINGEL

Een badmat in de badkamer zorgt ervoor dat u niet meteen op de koude tegels staat als u de douche uitkomt. Met de badmatten van KLINGEL geeft u uw badkamer ook meteen een nieuwe look en u loopt minder risico om op een natte vloer uit te glijden. Bent u op zoek naar een badmat, douchemat of een wc-mat? Bij KLINGEL vindt u altijd een mat naar uw zin.

Creëer uw eigen badkamerparadijsje, koop badmatten online bij KLINGEL!

U wilt een badmat online kopen? Onze badmatten zijn pure verwennerij voor uw voeten. Bovendien geven ze kleur aan uw badkamer. Door een mooie kleur te kiezen, tovert u uw badkamer eenvoudig om tot een paradijsje in huis. Dat wil toch iedereen? En wanneer u voor een antislip badmat kiest, maakt u uw badkamer ook nog eens een stuk veiliger!

Badmatten online bestellen? Ja, natuurlijk bij KLINGEL!

U wilt een antislip badmat, grote badmat of kleine badmat online kopen. Dat kunt u heel snel doen, zonder daar lang bij stil te staan. Maar dat is jammer, want badmatten zijn bepalend voor de sfeer in de badkamer. Zonder badmatten zou het daar maar een kale boel zijn. Maar dat niet alleen: kiest u de verkeerde badmatten, dan kan de sfeer een andere zijn dan u wenst. Het is dan ook belangrijk de juiste kleur en het juiste motief uit te kiezen. Dat geldt voor zowel grote badmatten als kleinere exemplaren. Onze tips kunnen u daarbij misschien helpen.

De antislip badmat

Niet alleen geven badmatten sfeer aan een ruimte en zorgen ze ervoor dat u niet met uw voeten op de koude vloer hoeft te komen, badmatten zijn er ook voor uw veiligheid. Zonder matten zou u immers met natte voeten kunnen uitglijden. En daarbij een lelijke smak maken. Maar ook als u matten heeft neergelegd, kunt u nog steeds uitglijden. Want als de matten niet stevig op hun plek liggen, kunnen ze gaan schuiven op het moment dat u uw voet op de mat zet. Daarom zijn antislip badmatten de veiligste keuze. Bij de artikelen in onze webshop is snel te zien of ze voorzien zijn van zo'n antisliplaag aan de onderkant ('rug'). Klikt u daarvoor op de link 'meer informatie' bij het artikel dat uw interesse heeft.

Als u toch een badmat gaat bestellen ...

Gaat u uw badkamer opnieuw stylen? Dan zou u meteen een nieuwe wc-mat aan kunnen schaffen. Ook deze vindt u bij KLINGEL. Als u een hangend toilet hebt, kiest u voor een wc-mat zonder uitsparing. Deze mat kunt u makkelijk deels onder uw toilet leggen. Bij staande toiletten is een wc-mat met een uitsparing het fraaist. Een wc-mat met uitsparing kunt u makkelijk om uw staande toiletpot op de grond leggen, waardoor uw badkamer of toilet een opgeruimde en frisse look krijgt. Wilt u graag wat meer zekerheid in de douche of staat u niet meer zo stabiel? Dan is een mat voor in de douchebak, een douchebakmat, een goed idee voor u. Zo'n mat legt u in de douchebak om uitglijden te voorkomen. Douchebakmatten zijn vaak van PVC gemaakt en hebben zuignappen aan de onderkant. U vindt ze bij KLINGEL.

Interessante feitjes over badkamers

De kranten en stripboeken hebben plaatsgemaakt voor de mobiele telefoon. Even het nieuws kijken, de social media doorscrollen, online shoppen en zelfs bellen: het gebeurt allemaal op het toilet. Zo’n 75 procent van de Nederlanders gebruikt de telefoon op de wc. Per jaar laten zeven miljoen Nederlanders hun telefoon in de wc vallen. Waarschijnlijk valt deze ook wel eens naast de pot en vangt de badmat de klap op. Wie had dat gedacht: een badmat om online zijn veiliger te maken!

Mannen ergeren zich in de badkamer het meest aan make-up op handdoeken en aan losse haren in de wasbak en in het doucheputje. Vrouwen ergeren zich aan tandpasta in de wasbak en de wc-bril die omhoog staat. Een omhoog staande wc-bril is overigens niet zonder risico: 85 procent van de ongelukken in de badkamer wordt hierdoor veroorzaakt.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de helft van de Nederlanders in de badkamer zingt. De meest populaire artiest om na te doen, is Marco Borsato. Ook klassiekers van ABBA en nummers uit de top 40 doen het goed onder de douche. Dat zingen in de badkamer zo populair is, komt door de akoestiek. Die laat de zang beter klinken dan die werkelijk is. De zang echoot heen en weer door de ruimte, waardoor die voller en dieper klinkt. Ook voelen mensen zich in de badkamer vaak onbespied, waardoor zij zich zelfverzekerd genoeg voelen om luid te zingen.

Veel mensen zijn benieuwd naar wat anderen uitvoeren in de badkamer: 70 procent van de mensen die op visite zijn, snuffelt in de badkamerkastjes.

Iemand die 10 minuten onder de douche staat, verbruikt circa 50 liter water. In bad gaan kost 120 liter. Waterbesparing kan dus een goede reden zijn om minder vaak te douchen. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat één keer in de twee of drie dagen douchen beter is voor de huid. Een paar graden warmer dan lauw douchen is het beste. Met temperaturen van boven de 43 graden beschadigt de huid zelfs. Gevolgen kunnen een droge en een geïrriteerde huid zijn, en zelfs eczeem.

Heeft u altijd gedacht dat de wc-bril en –pot de vieste plekken in uw badkamer zijn? Dan heeft u het – zoals de meeste mensen – niet bij het rechte eind. De meeste bacteriën zijn namelijk niet daar te vinden maar op de spoelknop, het fonteinkraantje, de lichtschakelaar en de deurkruk.

Er worden jaarlijks heuse Nederlands Kampioenschappen wc-pot gooien gehouden in Achterberg! Het wc-pot gooien kreeg landelijk bekendheid toen de toenmalige kroonprins Willem-Alexander tijdens Koninginnedag 2012 in Rhenen voor het blok gezet werd om het spelletje mee te spelen!

Hoe geef ik de juiste kleur aan mijn badkamer?

Voor u een badmat gaat bestellen, kunt u het best al gekozen hebben voor een bepaalde tint in de badkamer. Misschien weet u meteen welke kleur of kleuren u wilt. Maar het kan ook zijn dat u nog twijfelt. Leest u dan verder, om te zien wat kleuren met een ruimte doen.

De kleuren in huis moeten aansluiten bij de persoonlijkheid van de bewoner, zo stellen kleurspecialisten. Kleuren zijn immers elektromagnetische golven en ook mensen bestaan uit energie. Als de energieën niet bij elkaar passen, kunt u zich minder op uw gemak voelen. De kleur rood bijvoorbeeld geeft energie en maakt dus actief. Teveel rood in een ruimte kan echter onrustig maken. Blauw, groen en lichtpaars maken kalm, groen oogt daarnaast duurzaam en fris. Blauw geeft bovendien een mooi contrast in een ruimte op het zuiden waar veel warm daglicht binnenkomt. Geel staat voor focus en concentratie, optimisme en positiviteit. Een geel interieur brengt figuurlijk de zon in huis en oogt warm en vriendelijk. Okergeel zorgt voor een klassieke, stijlvolle look. Grijs, zwart, bruin en wit zijn wat neutralere kleuren. Al kan wit ook een gevoel van ruimte, inspiratie en vrijheid geven, en staat bruin voor landelijk. Veel wit geeft het effect van een grotere ruimte. Zwart oogt wat mysterieus.

Hoe creëer ik balans en ruimte in de badkamer?

Door één kleur in een ruimte toe te passen, ontstaat rust en balans. Dat betekent voor de badkamer dat onder andere de handdoeken op de badmatten afgestemd moeten worden. Maar ook een combinatie van de juiste kleuren kan deze balans creëren. Is het aantal gebruikte kleuren beperkt, dan lijkt de badkamer groter. Zo kunt u voor een of twee kleuren kiezen in combinatie met wit of een pastelkleur. Uw grote badmat kunt u dan mooi met de gekleurde muren matchen, terwijl u kleinere badmatten kunt bestellen in een andere kleur. Ook door een felle accentkleur te gebruiken, lijkt uw badkamer groter. Of u geeft de voegen tussen de tegels een lichtere kleur dan de tegels zelf. Door ruimtebesparende voorwerpen in uw badkamer te zetten, verbruikt u niet onnodig de schaarse ruimte die u heeft. KLINGEL heeft bijvoorbeeld handige wasmanden met een zitje. Mocht uw badkamer juist te kaal ogen, dan kunt u wat mooie badkameraccessoires toevoegen.

Geef uw badkamer een retrolook

Gedurende de afgelopen decennia waren telkens andere kleuren populair om toe te passen in huis. Sommige van de 'oude' kleurcombinaties beleven momenteel een herwaardering. Ter inspiratie voor uw eigen badkamer hier de trends die we sinds het eind van de oorlog hebben gekend:

De jaren vijftig stonden in het teken van pasteltinten en bloem- of andere motieven. Een mix van deze stijl en moderne kleuren ('retro') is tegenwoordig weer populair. In de jaren zestig was fel oranje met groentinten een populaire kleurencombinatie. In het daaropvolgende decennium werden bruin, geel en oranje veel toegepast. Als tegenhanger van het roze en zwart en wit van de jaren tachtig kwam in die periode de landelijke stijl op, met rustgevende tinten als crème, ecru en zand. Deze stijl is nu nog steeds erg populair.

Hoe maak ik mijn badmatten schoon?

Is uw badmat alweer smerig? Grote kans. Badmatten laten doorgaans nogal vaak over zich heen lopen. Die worden daardoor snel vies, wat ten koste gaat van de uitstraling van de badkamer. Wilt u de badkamer pico bello houden, dan zult u de matten regelmatig in de machine moeten wassen. Dat kan het best met het programma voor witte was, en met de matten gescheiden van ander wasgoed. Aangeraden wordt dit minimaal eens per maand te doen. De temperatuur is, afhankelijk van het materiaal, tussen 30 en 90 graden. Hebben de badmatten een rubberen antisliplaag? Stel de temperatuur dan op de laagste stand in. Anders lost na verloop van tijd het rubber op.

Hoe voorkom ik uitglijden in de douche?

In Nederland worden jaarlijks gemiddeld zo’n 36.000 ouderen op de Spoedeisende Eerste Hulp* behandeld na een val in hun huis. Een op de acht van deze mensen is gevallen in de badkamer, de douche of het toilet. Van de 55-plussers die jaarlijks in deze ruimtes zijn gevallen en daarvoor op de Spoedeisende Eerste Hulp zijn behandeld, is een kwart uitgegleden. Dit zijn forse getallen. Voor ieder huis, maar zeker voor ouderen, zijn antislip badmatten dan ook geen overbodige luxe.

Hoe maak ik de badkamer schoon?

De badkamer schoonmaken is niet bepaald het leukste klusje in huis. Hier volgen enkele tips om om deze klus gemakkelijker te klaren.

Het schoon schrobben van uw badkuip kan onaangenaam zijn, zeker als u gebruikmaakt van chemische schoonmaakmiddelen. Naast dat ze uw huid irriteren, gaan ze vaak gepaard met sterke chemische geuren. U kunt het anders doen! U begint met een grapefruit, die u doormidden snijdt en bestrooit met zout. Maak daarna uw badkuip nat en strooi zout op de bodem. Gebruik de grapefruit als schrobber. Spoel af met lauw water.

Roest op de toiletpot is vaak hardnekkig en moeilijk te verwijderen. Gelukkig is daar een oplossing voor: puimsteen! Dit is een poreus vulkanisch gesteente dat wordt toegepast als bouwmiddel en als ingrediënt in bepaalde betonsoorten. Het wordt door schilders ook als schuurmiddel gebruikt. Leg de puimsteen in warm water. Pak de puimsteen en start met schrobben over de roestvlekken. De puimsteen moet goed vochtig blijven! Anders laat hij krassen op uw toiletpot achter. Zodra de roestvlekken weg zijn spoelt u het toiletwater door. Het resultaat zal u verbazen! Het is aan te raden om bij deze ‘klus’ rubberen handschoenen te gebruiken!

Heeft u een verstopte wastafel of verstopt toilet? Gelukkig is er de ontstopper. Als u hiermee echter niet het beoogde resultaat bereikt, dan kan vaseline helpen. Smeer de rand van uw ontstopper in met vaseline. Dit vergroot de zuigkracht van de ontstopper en houdt hem daarnaast scheurvrij.

KLINGEL: veel meer dan badmatten online

Mensen brengen zo’n drie jaar van hun leven in de badkamer door. Alleen dat al is een reden voor het mooi aankleden van uw badkamer. Naast fraaie badmatten bestellen kunt u denken aan mooie verlichting, kunstbloemen en sfeervolle foto’s aan de muur. En ook toiletkastjes, wasmanden, douchegordijnen en toiletborstelhouders kunnen bijdragen aan een prettige ambiance, als u de juiste modellen kiest. In onze online shop vindt u veel artikelen die uw badkamer op kunnen fleuren. Heeft u nog nieuwe handdoeken nodig? Ook dat is geen probleem. KLINGEL heeft een ruim assortiment aan woontextiel, met daarbij handoeken die bij uw nieuwe badmatten passen. Voor u het weet doet uw badkamer niet meer onder voor de andere ruimtes in uw huis.

Kijk eens verder rond bij KLINGEL

Het handige van winkelen in onze shop is dat u heel gemakkelijk kunt zoeken en door kunt klikken naar de artikelen. Bovendien is de website van KLINGEL altijd beschikbaar. Op welk moment u ook zin en tijd hebt, onze online shop is altijd open. Wist u dat u ook voor kleding en sieraden bij KLINGEL terecht kunt? Wij hebben een zeer ruim assortiment waar u altijd vindt wat u zoekt. Neem dus vooral ook nog een kijkje in de rest van ons assortiment!


waiting...

€10 welkomstkorting¹

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting¹

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting¹

* Verplicht veld
CONTACT
010 - 447 98 00* *Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 8.30 tot 17.00 uur.
VEILIG BETALEN
 • Acceptgiro
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
VOLG ONS
SHOPPING-APP
 • AppStoreNL
 • PlayStoreNL
ONZE PARTNERS
 • Parcelshop
 • DHL
VEILIG WINKELEN
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
 • TS
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten € 5,95 per bestelling.