• Meer dan 35.000 artikelen
 • Veilig winkelen
 • Gratis retourneren
📧 €10 korting voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan
📧 €10 korting na uw eerste aanmelding voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan
Bh's(359)
Filteren op:
Sorteren op:

Categorieën

Filter & sorteer

 • Sorteren op:
  Meest populair eerst
 • Maat
 • Kleur
 • Producttype
 • Prijs
 • Merk
 • Materiaal
 • Sluiting
 • Dessin
 • Stijl
 • Materiaaleigenschappen

Sorteren op:

Bh's(359)

De bh – comfortabele ondersteuning van natuurlijke schoonheid voor iedere vrouw

De bh die u onder uw bovenkleding draagt, bepaalt voor een groot deel uw verschijning en uitstraling. Daarom is het belangrijk bh’s in verschillende modellen, van diverse materialen en voor allerlei gelegenheden in uw kast te hebben. Hier leest u over de mogelijkheden en hoe u een perfect passende comfortabele bh met of zonder beugel online koopt bij KLINGEL.

Inhoudsopgave

De bh is de basis van uw vrouwelijk voorkomen

Een bh ondersteunt en versterkt het vrouwelijk silhouet

De bh: onmisbare onderkleding voor elke vrouw

Een bg in verschillende materialen

Zo kiest u de bh die bij u past

FAQ – belangrijke vragen over een bh

De bh is de basis van uw vrouwelijk voorkomen

De bh die u draagt, bepaalt voor een groot deel uw totale verschijning en uitstraling. Met een bh kunt u lichaamsvormen versterken, benadrukken, modelleren of corrigeren. Daarom is het belangrijk om bh’s in verschillende modellen, van diverse materialen en voor allerlei gelegenheden te hebben. Hier leest u welke mogelijkheden het assortiment van KLINGEL voor u heeft en hoe u een perfect passende comfortabele bh online koopt bij KLINGEL.

Een bh ondersteunt en versterkt het vrouwelijke silhouet

De basisvorm voor de meeste bh’s is een borstband met cups voor de borsten, een sluiting aan de achterkant en bandjes voor over de schouders. De bustehouder of beha bestaat echter in bijna eindeloze variaties in model, materiaal, kleur en uitvoering. Sommige vrouwen dragen het liefst een soft bh. Andere dames kiezen juist voor een beugel bh. De voorkeur voor een al dan niet voorgevormde bh met of zonder beugel kan afhankelijk zijn van omvang en vorm van de borsten, te maken hebben met de gelegenheid waarbij u de bh wilt dragen, of gewoon samenhangen met een puur persoonlijke voorkeur. Het ene type bh benadrukt het decolleté, een ander model biedt extra ondersteuning van de borsten, terwijl er ook pasvormen zijn die de boezem modelleren, qua vorm of qua volume. Sommige modellen hebben een sluiting aan de voorzijde, een haltersluiting in de nek, of zijn helemaal uit één stuk gemaakt zonder sluiting. Ook wat betreft de schouderbandjes zijn er speelse variaties, zoals de sluiting in de nek, op de rug gekruiste bandjes of de strapless bh zonder schouderbandjes. Voor alle modellen geldt dat ze de natuurlijke schoonheid van het vrouwelijke silhouet ondersteunen en versterken, op precies de manier die u wenst.

De bh: onmisbare onderkleding voor elke vrouw

De bh heeft de afgelopen eeuw een grote ontwikkeling doorgemaakt en dit kledingstuk is tegenwoordig voor bijna iedere vrouw een onmisbaar onderdeel van elke outfit. De bh is immers niet alleen praktische en comfortabele onderkleding, maar is vaak ook de basis van van uw vrouwelijk voorkomen. Waar korsetten en rijglijfjes de boezem van dames vroeger vooral plat maakten of als één geheel omhoog duwden, zorgt de bh nu voor subtiele ondersteuning en het gewenste vrouwelijk lichaamsprofiel. De eerste moderne bh had twee cups waarmee elke borst apart vormgegeven kon worden. De schouderbandjes zorgden voor een subtiele lifting van de borsten.

Met de ontdekking van steeds weer nieuwe materialen en gebruiksmogelijkheden, verbeterde productieprocessen en een altijd veranderend modebeeld, is de bh steeds meer een kledingstuk geworden dat in verschillende modellen en maten voor iedere vrouw en voor elke dag beschikbaar én onmisbaar is. Tegenwoordig beginnen de meeste vrouwen tijdens de puberteit met het dragen van bh’s. Bijna iedereen heeft meerdere en verschillende types bh. Voor elke denkbare activiteit, voor iedere soort bovenkleding en voor speciale gelegenheden altijd een perfecte bh. Van sport bh tot elegante lingerie. U vindt ze bij KLINGEL.

Een bh in verschillende materialen

Bh's zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals:

 • katoen
 • Lycra of elastaan
 • Jersey
 • een mix van materialen

Katoenen ondergoed draagt altijd aangenaam. Een soft bh van katoenen jersey is heerlijk zacht voor de huid en draagt comfortabel. Dat geldt ook voor een beugel bh van een mix van katoen en lycra. Lycra of elastaan is een rekbaar materiaal dat uitermate geschikt is om aansluitend op het lichaam te dragen. Deze elastische stoffen worden gebruikt voor ondergoed en bh’s die tegelijk ondersteuning en optimale bewegingsvrijheid bieden. Bh’s met cups die uit twee, drie of zelfs meer delen bestaan, zijn meestal gevoerd. De binnenkant van deze bh’s is vaak van een zachte en comfortabel draagbare stof. Voor de bekleding van de buitenkant kunnen mooie materialen als zijde en satijn of kant worden gebruikt. De cupnaden raken dan nergens de huid, omdat ze aan de binnenzijde tussen beide stoffen zitten. Een beugel bh bevat metalen of kunststof baleinen aan de onderkant van de cups. De beugels zijn in de borstband verwerkt en aan de binnenzijde bekleed met een zachte stof die aangenaam aanvoelt tegen de huid, zonder te verschuiven.

Zo kiest u de perfecte bh die bij u past

 • Voor onder dunne bovenkleding: Onder dunne bovenkleding is een bh van lycra, of een mix van katoen met lycra een goed idee. Deze stof is zo glad dat alle bovenkleding soepel over uw bh valt, zonder die duidelijk zichtbaar te maken. Dat geldt zeker wanneer u kiest voor een naadloos of nagenoeg naadloos model. De zogenaamde t-shirt bh heeft bijvoorbeeld cups zonder naden, waardoor deze bh zelfs onder een dun t-shirt onzichtbaar is. Wanneer u kiest voor een lichte padding in de cups ontstaat een mooie afgeronde borstvorm waarbij ook de tepel niet zichtbaar is.
 • Voor extra lifting: Bent u op zoek naar een bh die uw boezem wat meer modelleert? Dan is een beugel bh met gedeelde cups een goed idee. De beugels zorgen voor extra ondersteuning en liften de borsten ietwat omhoog. Uit hoe meer delen de cups bestaan, hoe meer de bh vorm geeft aan uw borsten.
 • Stijlen en kleuren:Zijden en satijnen lingerie heeft een luxe uitstraling. Kant zorgt voor subtiele verleiding en kan mooi verwerkt worden aan de bovenzijde van de cups. Onder een los vallende blouse van soepel materiaal geeft dit een bijzonder mooi klassiek elegant effect. Soms is de bovenkleding gebaat bij een bh in een basiskleur zoals wit, zwart of huidskleur. Op andere momenten of bij andere kledingstukken uit uw garderobe kan een bh in een mooie pasteltint of juist een felle kleur juist net iets extra's bieden aan uw outfit. Niet verwonderlijk dus dat de online-shop van KLINGEL zoveel verschillende uitvoeringen van de bh biedt.

FAQ – belangrijke vragen over een bh

Hebt u vragen over het online bh kopen, over een beugel bh of over het reinigen van uw bh’s? Hier vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen.

Waarop letten bij het kopen van een bh?

Bij de aanschaf van elk type bustehouder is het van belang om de juiste maat en pasvorm te kiezen. Dat geldt des te meer bij een voorgevormde en een beugel bh. Alleen een bh in een passend model en met de goede maatvoering draagt comfortabel en biedt de perfecte subtiele ondersteuning of modellering die u wenst. Een goed passende bh ondersteunt en versterkt een mooi figuur en decolleté.

De uiteindelijke maat van uw bh is afhankelijk van de combinatie van uw cupmaat en uw borstomtrek. De cupmaat wordt berekend op basis van het volume van de borsten en de omtrek van uw torso bepaalt de bandmaat van de bh. Beide kunt u eenvoudig zelf bepalen met een centimeter. Als iemand anders de meting doet, is die meestal nog nauwkeuriger. De omvang van uw torso in centimeters gemeten onder de borsten geeft de bandmaat van uw bh aan. De cupmaat berekent u door uit te gaan van het verschil tussen de omtrek van uw torso gemeten over de borsten op tepelhoogte en de omtrek gemeten onder de borsten. Hoe kleiner dit verschil is, hoe kleiner de cupmaat.

Welk model bh kiezen?

De keuze van een model of pasvorm is iets persoonlijk. Niet alleen de omvang en vorm van uw boezem spelen daarbij een rol. Ook de bovenkleding die u over deze bh gaat dragen en de gelegenheid waarvoor u een bh zoekt zijn belangrijk. Er zijn bh’s die de borsten liften of voor wat meer volume zorgen. Een gedeelde cup geeft de borst elke gewenste vorm, van puntig tot rond. Met een minimiser bh kan een grote cupmaat optisch worden verkleind. Onder strak vallende kleding past een naadloze of speciale t-shirt bh. Als u gaat sporten heeft u stevige ondersteuning nodig.

Welke soorten bh zijn er?

De bh bestaat in verschillende uitvoeringen. Enkele voorbeelden:

 • Voorgevormd: de bh met moulded of padded cups die de borsten mooi in model houdt en de natuurlijke vorm benadrukt.
 • Soft: de soft-bh met naadloze of gedeelde cups voor een zacht gevoel en natuurlijke uitstraling.
 • Full-cup: de bh met cups die de borst omsluiten en ondersteunen.
 • Push-up: een bh die de borsten van onderen ondersteunt en zo een liftend effect heeft.
 • Balconette: een laag uitgesneden beugel bh met verder uit elkaar staande schouderbandjes, waardoor het decolleté benadrukt wordt.
 • Plunge: een bh met een extra laag middenstuk voor een diep uitgesneden decolleté.
 • Strapless: een bh die u zonder schouderbandjes kunt dragen.

Wat is een beugel bh?

Tot halverwege de 20e eeuw bestond onderkleding voor dames uit een rijglijfje of korset. Dit kledingstuk omsloot zowel de taille als de boezem en werd zo strak mogelijk rond het lijf gesloten. Het korset creëerde en benadrukte tegelijk een slanke taille en een verleidelijke boezem. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd de beugel bh ontworpen. De bustehouder omsloot niet langer het gehele bovenlijf maar enkel de boezem. Nadat de korsetten vooral zorgden voor een afgevlakte boezem werd het vrouwelijke silhouet natuurlijker en verleidelijker met de fullcup beugel b die elke borst apart ondersteunde.

De beugel bh is een bh die extra ondersteuning geeft en vorm biedt aan de borsten. Onder de borsten, langs de onderkant van de cups, zijn halfronde beugels van kunststof of van metaal in de bh verwerkt. Deze beugels zorgen dat de borsten uit elkaar worden gehouden en omhoog geduwd worden. Zo worden boezem en decolleté subtiel ondersteund en verkrijgt iedere dame een elegant vrouwelijk silhouet. De beugel bh is tegenwoordig één van de meest populaire modellen onder de bh’s. Er bestaan verschillende modellen, van fullcup bh tot balconette push-up bh. Ook is de variatie in gebruikte materialen en kleuren enorm.

Hoe moet een bh zitten?

Voor iedere bh geldt dat de juiste maat en pasvorm belangrijke voorwaarden zijn voor een aangenaam draagbare bh met de gewenste ondersteuning. Als een bh goed past, ligt de borstband aan de voor- en achterkant plat en aansluitend op het lichaam. Op de rug blijft de borstband op de juiste hoogte zitten, zonder te verschuiven. De schouderbandjes liggen vlak over de schouders zonder te schuiven. De cups sluiten mooi aan over de borsten, zonder open te staan of de borsten in te drukken. De juiste bh zit als gegoten.

Als uw beugel bh de juiste pasvorm en maat heeft, draagt deze ondersteunende bh bijzonder comfortabel. Dat geldt zowel voor kleine als voor grote cupmaten. De halfronde beugels die aan de onderzijde van de cups in de band verwerkt zijn, liggen onder de borsten plat tegen de huid. De beugels wijken niet van het lichaam en raken de borst zelf evenmin. Ook tussen de borsten sluiten de beugels mooi aan op het lichaam. Als u de beugels nergens voelt, zit uw beugel bh precies goed.

Hoe wast u een bh het beste?

Over het algemeen is aan de binnenzijde van uw bh een label ingenaaid, met het merk en de maat. Daar vindt u een wasvoorschrift. In sommige bh’s is vindt u deze informatie op de binnenzijde van de borstband. Om uw lingerie mooi te houden, kunt u die in speciale zakjes in de wasmachine op een programma voor wol of zijde wassen.


waiting...

€10 welkomstkorting⁴

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

* Verplicht veld
CONTACT
010 - 447 98 00* *Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 8.30 tot 17.00 uur.
VEILIG BETALEN
 • Factuur
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
VOLG ONS
SHOPPING-APP
 • AppStoreNL
 • PlayStoreNL
ONZE PARTNERS
 • Parcelshop
 • DHL
VEILIG WINKELEN
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
 • TS
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten € 5,95 per bestelling.