13 december 2019 | Leestijd: 4 Minuten

Ben u een keukenprinses? Of maakt u liever snelle en eenvoudige gerechten, zodat er in no-time iets moois op tafel staat? Hoe graag u ook in de keuken staat, met kerst hebt u vast veel te doen! Daarom hebben wij vandaag drie snelle recepten voor de kerst voor u uitgezocht, waar uw familie en vrienden versteld van zullen staan. De maximale bereidingstijd? 35 minuten! Deze gerechten zijn ook een perfect alternatief voor het geval de kalkoen per ongeluk iets te lang in de oven heeft gestaan. Ze zijn zo snel klaar dat de gasten niets van dat ongelukje hoeven te merken.

Rodekoolsalade met noten

Deze kleurrijke salade van knapperige rode kool is een feest voor het oog. Het heerlijke recept is een beetje zoet dankzij de appel en de kaneel zorgt voor een kerstachtig tintje. Walnoten geven ten slotte een lekkere bite. Het grootste pluspunt: de salade staat binnen 15 minuten op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 rode kool
  • 1 appel
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 theelepel suiker
  • 10 walnoten
  • 1 bosje peterselie
  • 1 el sesamzaad
  • Specerijen: zout, peper, kaneel
  • Naar wens: 100 g feta

Bereiding:

Verwijder de buitenste bladeren en maak de rode kool schoon. Snijd de rode kool in kwarten, verwijder de stronk en snijd alles in dunne reepjes. Dit gaat het makkelijkst met de »elektrische multisnijder, die supersnel groenten snijdt. Meng 1 eetlepel olie door de rode kool. Fruit de rode kool ca. 5 minuten in de pan, meng hierna de zout, peper, kaneel en suiker erdoor en doe alles in een schaal.

Hhet hakken van de walnoten is snel gedaan met de »elektrische hakmolen. Halveer vervolgens de appel en snijd deze in dunne schijfjes. Doe nu de noten en de appel bij de rode kool en meng alles goed door elkaar. Van de rest van de olijfolie en het citroensap maakt u een lekkere dressing die u over de salade giet. Als finishing touch strooit u de sesamzaadjes en de peterselie er overheen. Ook kunt u nog blokjes feta over de salade strooien.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Kerstburger à la Rudolf

Wie komt er daar aan met de arrenslee? Het is een hele kudde rendieren in de vorm van lekkere burgers! Gegarandeerd een succes bij kinderen en ook nog eens erg lekker. Verras uw geliefden dus met deze rendierburgers die u in maar 20 minuten op tafel tovert.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg rundergehakt
  • 1 ui
  • 5 el Worcestersaus
  • 10 hamburgerbroodjes
  • 10 blaadjes sla
  • 10 schijfjes tomaat
  • 10 schijfjes augurk
  • 10 plakjes (smelt)kaas
  • 10 olijven
  • 10 kleine cherrytomaatjes
  • 10 pretzels
  • Ketchup
  • Mayonaise
  • 2 el olie
  • Zout, peper
  • 10 cocktailprikkers

Bereiding:

Snijd 10 plakjes van de ui en leg deze opzij. Hak de rest van de ui fijn en meng dit door het gehakt samen met zout, peper en Worcestersaus. Kneed alles goed door elkaar. Vorm nu van het gehakt 10 mooie ronde burgers van max. 1 cm dik en even breed als de broodjes. Verhit olie in een pan en braad de burgers. Hiervoor kunt u ook een »burgergrill gebruiken, hiermee worden de burgers extra sappig.

Toast de hamburgerbroodjes kort op »de broodrooster tot ze warm en licht gebruind zijn. Nu kunt u ze beleggen. Leg de sla, burger, uienringen, augurk, tomaat en kaas op de onderste helften van de broodjes en doe hier ten slotte ketchup overheen. Leg nu de bovenste helften van de broodjes hierop. Snijd de pretzels doormidden en steek de twee helften als geweien boven in de broodjes. Steek de cherrytomaatjes met cocktailprikkers als neus in de broodjes. Als laatst zijn de ogen aan de beurt: snijd de olijven doormidden en plak ze met wat mayonaise op de broodjes. Zet de rendieren op mooie kerstborden en eet smakelijk!

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Winterse zalmtaartjes

Deze kleine hapjes zullen snel verdwenen zijn! De heerlijke gerookte zalm wordt nog lekkerder met aardappel en fruit. Probeer deze combinatie zelf en geniet deze kerst van modern fingerfood.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g kruimige aardappels
  • 1 ei
  • 120 g meel
  • 20 g maïzena
  • 70 g zure room
  • 16 plakken gerookte zalm
  • 50 g roomboter
  • Specerijen: een snufje gemalen anijs, een snufje nootmuskaat, zout, peper
  • 1 kaki of citroen
  • 16 peterselieblaadjes of takjes dille

Bereiding:

Schil de aardappels en kook ze in gezouten water in ca. 25 minuten gaar en giet ze af. Maak met »een aardappelpers van de nog hete aardappels een puree. Meng de puree met het meel, het ei en de maïzena, dit gaat extra snel met de »handmixer. Daarna brengt u de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en anijs. Smelt de boter in een pan. Leg een eetlepel puree in de pan, druk deze met een lepel plat en bak aan beide kanten tot de kleine schijf goudbruin is. Herhaal tot de aardappelpuree op is.

Laat de aardappelkoekjes afkoelen op keukenpapier. Schil de kaki, snijd deze in vieren en snijd hier nu 16 dunne plakjes van. Als u geen kaki kunt vinden, kunt u ook de schil van een citroen raspen. Beleg de aardappelkoekjes met een toef zure room, een schijfje kaki of wat citroenrasp en een plakje gerookte zalm. Garneer met wat peterselie of dille. Serveer de zalmtaartjes op een mooie houten plank of een etagère.

Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Wat staat er bij u deze kerst op tafel? Laat het ons weten!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *