10 december 2019 | Leestijd: 4 Minuten

Waar denkt u aan bij kerst? Aan de heerlijk geur van kaneel, glühwein en dennennaalden? Of aan het gezellig samenzijn met familie en vrienden? Veel mensen vinden kerst de mooiste tijd van het jaar en kunnen dan ook niet wachten tot het eindelijk zover is. Al weken van tevoren beginnen zij met de voorbereidingen. Het huis wordt van boven tot beneden versierd met schitterende kerstlichtjes en er worden heerlijke kerstlekkernijen gebakken. Dit soort gewoontes maken kerst zo fijn. Wij delen vandaag vier tradities met u die voor extra gezelligheid zorgen.

Traditie 1: een kerstkrans aan de voordeur hangen

Al vroeg in december worden de eerste huizen versierd met kerstdecoraties. In en om het huis wordt het extra gezellig gemaakt. Aan de voordeur wordt traditiegetrouw een kerstkrans gehangen. Die is er in allerlei varianten, van klassiek tot modern. Groenblijvende dennentakjes, echte dennenappels, kerstballen en kerstfiguurtjes geven de kransen hun typische kerstlook. De deurkrans van Tewa met een rendier en rode details past helemaal bij een klassieke kerststijl.

Houdt u van iets moderner? Hang dan de stervormige krans met dennenappels en dennentakjes aan uw voordeur. Gecombineerd met houten decoraties ontstaat een warme sfeer.

Als u niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en ’s ochtends vroeg wilt genieten van uw deurkrans, ga dan voor de krans met geïntegreerde ledlampjes. Hij heeft rode besjes, zilverkleurige blaadjes en groene dennentakjes, en tovert elke keer weer een glimlach op uw gezicht als u thuiskomt.

Traditie 2: het huis versieren met houten kerstdecoraties

Kerstdecoraties van natuurlijke materialen zoals hout zorgen voor een gezellige, rustgevende sfeer. Wat vindt u bijvoorbeeld van de kleurrijk beschilderde rookmannetjes? Zet ze op een mooie plek in de huiskamer en plaats er een rookkegel met uw favoriete kerstgeur in. Uw kamer vult zich snel met een heerlijk aroma.

De houten kerstpiramide is nog zo’n typische decoratie voor de feestdagen. Hij bestaat uit drie lagen en is versierd met allerlei figuurtjes. Door de opstijgende warmte van de kaarsen begint de propeller te draaien. Leuk voor jong en oud!

Kerstversiering komt niet alleen goed tot zijn recht op een tafel of een kast, maar zeker ook voor het raam. Met sfeervol verlichte raamdecoratie zorgt u voor een ultiem kerstgevoel. De houten raamhanger met besneeuwd winterlandschap is een lust voor het oog. Ook de drie houten sterren met ledlampjes hebben iets magisch. Doordat ze met een zuignap bevestigd worden, lijken ze zelfs te zweven.

Traditie 3: uw geliefde kussen onder de maretak

Tijdens kerst halen we graag een stukje groen in huis. De kerstboom verdient natuurlijk een mooi plekje in uw huis. Ook ander kerstgroen zoals de maretak, hoort helemaal bij deze tijd van het jaar. Van onze kunststof variant kunt u ieder jaar opnieuw genieten. Wist u dat er een romantisch gebruik schuilgaat achter deze plant met witte besjes? Koppels die elkaar kussen onder de maretak, zouden hun leven lang bij elkaar blijven. Een goede reden om er deze kerst een in huis te hangen, vindt u niet?

Waar deze traditie vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Maar het idee van de eeuwige liefde vinden is heel romantisch. De maretak hangt doorgaans in de deuropening, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. De rotan krans met maretakjes is een mooi alternatief. U hangt hem gewoon aan de muur!

Een laatste bekende kerstplant is de kerstster. De rode schutbladeren lijken net bloemen. De vorm van het blad en de kleuren maken de plant een echte blikvanger. Omdat de kerstster niet de makkelijkste plant is, gaat onze voorkeur uit naar de kerstster van kunststof. Net zo mooi als een echte!

Ook op een feestelijk gedekte tafel mag een stukje groen niet ontbreken. Gaat u voor klassieke kleuren? Dan maakt het rood-groene kerststukje het plaatje compleet.

Traditie 4: cadeautjes kopen voor familieleden

In steeds meer gezinnen is het tegenwoordig traditie om lootjes te trekken voor kerst. Het bedenken en inpakken van de cadeautjes voor de ander brengt ons vaak al weken van tevoren in kerststemming.

Geen cadeau-inspiratie? Geen probleem! Wij hebben een aantal leuke tips voor u. De bestekzakjes in de vorm van een kerstmanpak zijn superleuk om cadeau de toen. Ze zijn een sfeervolle decoratie voor op de tafel tijdens het kerstdiner. Een cadeau dat goed van pas komt tijdens de kerstbrunch zijn de eierwarmers in de vorm van schattige beertjes. Op zoek naar een cadeau voor uw kinderen of kleinkinderen? De Kerstman met ledverlichting zal zeker goed in de smaak vallen. Tot slot is de koekjespot in de vorm van de Kerstman een regelrechte hit. Zeker als u hem volstopt met zelfgebakken koekjes!

Tradities en gebruiken zorgen voor extra gezelligheid tijdens kerst. Welke tradities komen bij u elk jaar terug? Laat het ons weten!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *