26 september 2018 | Leestijd: 3 Minuten

Het is herfst. Tijd voor gezelligheid! We koken weer wat uitgebreider en eten samen aan tafel terwijl buiten de wind tekeer gaat en de regen tegen de ramen slaat. Het sterrenbeeld van deze maand is daarbij volledig in haar element: de Weegschaal brengt graag mensen bij elkaar en houdt van harmonie. Na het esprit van de » Maagd staan nu de natuurlijkheid van de Weegschaal-dame in het middelpunt. Dit kunnen we u alvast verklappen: ze is een echte diplomate!

De weegschaal en haar stijl

Krijgt u van een grijze lucht en regenachtig weer heimwee naar de zomer? Niet de Weegschaal-dame. Zij ziet bontgekleurde bladeren en gouden zonlicht en ze geniet van wandelingen in de knisperend-frisse herfstlucht. Ze is een echte optimist. Ze ziet de schoonheid in de dagelijkse dingen en heeft oog voor de warme kleuren van “haar” jaargetijde. Ook haar medemensen bekijkt de Weegschaal vooral van de positieve kant. Ze heeft nu eenmaal een grote behoefte aan eensgezindheid. Ze houdt van goed gezelschap, omringt zich graag met interessante mensen, kan goed luisteren en wil graag alles van haar medemensen weten.
Net zo nieuwsgierig en onbevangen is de Weegschaal-dame bij het kiezen van sieraden: ze houdt van nieuwe trends en is niet bang voor het experiment. Daarbij behoedt haar gevoel voor esthetiek haar voor missers. Ze combineert met het grootste gemak echte eyecatchers met subtiele klassiekers. Maar verfijnde en enigszins speelse sieraden passen het best bij haar spirituele ongekunsteldheid.

Goud, zilver of roodgoud?

De Weegschaal-vrouw heeft een groot communicatietalent. Dit komt zowel op haar werk als in haar privéleven van pas. Ze is spontaan, ondernemend en altijd in voor een leuke actie: met haar verveel je je nooit. Ze heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid en is altijd bereid om compromissen te sluiten. Hierdoor is ze een fijne collega en een nog betere vriendin.
De Weegschaal is een echte teamspeler: ze brengt tegenpolen bij elkaar en sticht vrede voordat anderen zelfs maar gemerkt hebben dat ze weer een diplomatiek wondertje heeft verricht. Ook bij het kiezen van sieraden zet de Weegschaal in op samenspel. Ze combineert graag glanzende parels met koel zilver of warm goud. Zo verbindt ze de onderdelen van haar outfits en geeft deze bovendien een heel persoonlijk accent. De Weegschaal maakt elke keer weer indruk met haar luchtige stijl: niet al te serieus maar ook zeker niet oppervlakkig. Alles is net zo perfect in balans als de Weegschaal zelf!

De weegschaal-dame en haar edelstenen

[horoskoop_smaragden]

Het uitgesproken gevoel voor schoonheid van de Weegschaal komt ook naar voren in haar keuze voor edelstenen. Daar is de smaragd er een van. Deze prachtige groene steen laat de Weegschaal-vrouw niet alleen stralen, maar helpt haar ook om voor zichzelf op te komen en is daardoor een belangrijke steun voor de genereuze Weegschaal-vrouw!

De peridot wordt beschouwd als de steen van de harmonie. Hij is als gemaakt voor de vredelievende Weegschaal. Omdat hij negatieve emoties als jaloezie en egoïsme in hun tegendeel omzet, helpt hij zijn draagster een oplossing te vinden voor conflicten tussen mensen. Deze mooie, lichtgroene steen is trouwens een vorm van het mineraal olivijn. Hij heeft een mooie glans en is soms bijna helemaal doorzichtig.

Jade is de hoofdsteen van het sterrenbeeld Weegschaal. Het mineraal spreekt tot de verbeelding en wordt genoemd in talrijke mythen en sagen. In China worden al duizenden jaren prachtige kunstwerken uit jade gesneden. Door zijn prachtige groene kleurschakeringen is de jade niet alleen een lust voor het oog, hij versterkt ook het rechtvaardigheidsgevoel van degene die hem draagt. Omdat de Weegschaal de neiging heeft zich omwille van de lieve vrede al te zeer naar anderen te plooien, doet zij er goed aan deze prachtige steen vaak te dragen. Hij zal haar namelijk helpen wat assertiever te zijn. Alleen een Weegschaal die zelf in balans is kan immers recht doen!

Bent u onder het sterrenteken Weegschaal geboren en hebt u zich in onze beschrijving herkend? Welk sieraad of welke steen helpt u in evenwicht te blijven? Wij horen het graag van u!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *