7 februari 2020 | Leestijd: 4 Minuten

Wat zou u een dierbare voor boodschap mee willen geven? En hoe zou u dat doen? Onze tip: zeg het met een sieraad. Dit is namelijk het cadeau bij uitstek om iets te vertellen. Veel vrouwen kiezen een armband of een ketting die gewoon mooi bij de outfit past, maar er schuilt vaak een diepe betekenis achter sieraden. Heeft u er bijvoorbeeld ooit over nagedacht waar de levensboom aan uw ketting voor staat? Vandaag duiken wij in de wereld van de symboolsieraden. We hebben de populairste motieven onder de loep genomen en uitgezocht wat ze betekenen. Zo kunt u iemand een bijzonder cadeautje geven!

Hart & Oneindigheidsteken: trouw en eeuwige liefde

We beginnen met het bekendste symbool dat er is: het hart. Iedereen zal weten dat dit het symbool van de liefde is. En spreken doen we vanuit ons hart. Er zijn momenten in het leven waarbij woorden tekortschieten. Om iemand een hart onder de riem te steken, is een sieraad een mooi gebaar. Geef bijvoorbeeld een hartjesarmband van Magnetic Balance cadeau en laat zien dat u aan iemand denkt.

Met een hart kunt u ook uw liefde naar uw partner uiten. Wat is er leuker dan een hartjessieraad krijgen op Valentijnsdag?

Als u de trends van de laatste tijd heeft gevolgd, dan kent u hem al: het oneindigheidsteken. Het ‘achtje’ staat voor eeuwigheid en grenzeloosheid. Door het zogenaamde Infinity-symbool aan een vriendin te geven laat u zien dat de vriendschap tussen jullie eeuwig zal duren. Of beloof uw partner op originele wijze eeuwige trouw met een Infinity-armband!

Levensboom & Ginkgoblad: stabiliteit, familiegeluk en kracht

In heel veel culturen komt de levensboom voor. Zijn stevige wortels zorgen voor stabiliteit en de kronkelende takken met bladeren en vruchten staan voor wijsheid en levenskracht. Wilt u iemand kracht en sterkte wensen, dan kiest u dus een sieraad met de boom des levens. Wat dacht u bijvoorbeeld van de goudkleurige oorstekers? Een dierbare heeft zo altijd een stukje van u bij zich en zal zich gesterkt voelen als ze ernaar kijkt.

Het ginkgoblad bestaat uit twee bladeren die samengegroeid zij. Net als twee mensen dat kunnen doen. Daarom symboliseert het teken vriendschap, een diepe relatie en liefde. Met de gouden hanger van Ursula Christ zegt u tegen een vriendin “ik ben heel blij met je”. Tegelijkertijd wenst u haar liefde, geluk en gezondheid.

De Hand van Fatima & het Magische Oog: geluk en bescherming tegen kwade geesten

Bent u wel eens in Turkije of Griekenland geweest? Dan heeft u de Hand van Fatima en het Magische Oog zeker al eens gezien! Beide symbolen zouden ongeluk en boze geesten uit de buurt houden. De Hand van Fatima, ook wel Hamsa of Chamsa genoemd, geeft bovendien geluk. Fatima was de jongste dochter van de profeet Mohammed. In Islamitische culturen wordt zij vereerd als zondeloze vrouw en beschouwd als voorbeeld voor alle moeders.

Sieraden met dit symbool passen bij mensen die graag een talisman bij zich dragen. De zilverkleurige Hamsa-hanger met Magisch Oog is het perfecte cadeau voor een 18e verjaardag of een belangrijk examen. Kent u iemand die van opvallend houdt, dan maakt u haar zeker blij met de ketting met fonkelende ooghanger. Hiermee wenst u haar veel geluk, bijvoorbeeld met een nieuwe baan. Iets minder opvallend, maar net zo mooi is de damesring met veel ogen, die eruitzien als parels.

Wereldbol & Anker: voor wereldreizigers en avonturiers

Heimwee, een open blik naar de wereld en de hoop op een veilige haven. Dat zijn nog maar een paar betekenissen van onze vierde groep sieraden. Misschien heeft u een dochter of kleindochter die een wereldreis aan het plannen is? U wilt haar natuurlijk een goede reis wensen. Wat is er dan toepasselijker dan haar een wereldbol mee te geven? Met deze gouden hanger zal ze onderweg steeds aan u blijven denken.

Het anker staat voor een diepe en veilige verbinding. U kent natuurlijk wel de uitdrukking ‘diep verankerd zitten’. Met een anker belooft u eeuwige trouw. Dit motief is daarom hét symbool om aan uw geliefde te geven. De ontvanger van de vergulde ketting met anker zal u eeuwig dankbaar zijn.

Geluk, gezondheid, vrijheid en steeds weer de liefde: met symbolische sieraden geven we een boodschap mee. Zo blijft iemand altijd in gedachten. Welk motief heeft u geluk gebracht? Wij zijn benieuwd!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *