• Meer dan 35.000 artikelen
 • Veilig winkelen
 • Gratis retourneren
📧 €10 korting voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan
📧 €10 korting na uw eerste aanmelding voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan

Hangers met diamanten(224)

Filteren op:
Sorteren op:

Categorieën

Filter & sorteer

 • Sorteren op:
  Meest populair eerst
 • Kleur
 • Producttype
 • Merk
 • Prijs
 • Materiaal
 • Legering
 • Geslacht
 • Sluiting
 • Steensoort
 • Soort ketting

Sorteren op:

Hangers met diamanten(224)

Diamanten hangers: Pure schoonheid

De diamant is een fascinerende edelsteen die het licht op een unieke manier weerkaatst. Diamanten hangers zijn dan ook felbegeerde sieraden. Een hanger met een diamant of briljant staat voor rijkdom en een goede smaak. Diamanten hangers zijn er in heel veel soorten, kwaliteiten en slijpingen, en ook op het gebied van hangers is er veel keus. Bijvoorbeeld als solitair, als ruwe diamant of in een zetting met andere edelstenen.

Inhoudsopgave

De koning der edelstenen: dames dragen graag hangers met een diamant

De fascinatie van dames voor hangers met een diamant

De vier C’s: Carat, Colour, Clarity, Cut

Hanger met diamant of hanger met briljant

Hangers met zirkonia’s: “diamantjes” voor de kleine beurs

Hoe combineer ik diamanten hangers?

Shoppen bij KLiNGEL

De koning der edelstenen: dames dragen graag hangers met een diamant

Zeldzaam, kostbaar en van een fascinerende schoonheid: de diamant wordt ook wel de koning onder de edelstenen genoemd. In allerlei sieraden fonkelen diamanten: in hangers, ringen, broches, armbanden, tiara’s, horloges… Maar ook in accessoires, kleding en zelfs in kunstwerken worden diamanten verwerkt. Beroemd is het kunstwerk “For the Love of God” van de Britse kunstenaar Damian Hirst. Het is een schedel van platina die bezet is met maar liefst 8601 diamanten. Op het voorhoofd prijkt een roze peervormige diamant: de Skull Star Diamond van 52,4 karaat.

De fascinatie van dames voor hangers met een diamant

Diamanten staan symbool voor eeuwige liefde. De steen wordt dan ook vaak in trouwringen gezet. Maar het is niet alleen maar romantiek als het om diamanten gaat. In de James Bond-film Diamonds are forever gaat het over diamantsmokkel. En er worden zelfs oorlogen gefinancierd met zogenaamde bloed- of conflictdiamanten. Om een beetje te begrijpen waar de fascinatie voor de diamant vandaan komt, is het goed iets meer van deze steen te weten. De diamant bestaat uit pure koolstof die onder zeer hoge druk en hoge temperaturen diep in de aarde samengeperst wordt en daardoor kristalliseert tot het hardste materiaal dat er op deze wereld bestaat. Van alle edelstenen heeft de diamant de eenvoudigste structuur: hij heeft een achtkantige grondvorm die bestaat uit twee piramides die met de basis aan elkaar zitten. De naam diamant komt uit het Oudgriekse adamas. Dit betekent onverslaanbaar. Diamanten zijn moeilijk te vinden en daardoor zijn ze erg zeldzaam. Oorspronkelijk werden diamanten alleen in India gevonden tussen het grind in rivierbeddingen. Daar werden de ruwe diamanten zo rond 2500 voor Christus al als sieraad gedragen. In de 5ee en 6ee eeuw kwamen de diamanten naar Europa. Nadat in de 15ee eeuw in Brugge het diamantslijpen was uitgevonden, ontstond een levendige handel rond de steen: de diamantnijverheid was geboren. Tegenwoordig worden diamanten op meer plaatsen gedolven. Onder andere in diamantmijnen in Brazilië, Australië, Rusland, Botswana en Zuid-Afrika. Diamant is overigens niet alleen zeer gewild in hangers en andere juwelen maar door de unieke hardheid ervan is het ook een heel belangrijk materiaal in de moderne techniek.

De vier C’s: Carat, Colour, Clarity, Cut

De waarde van een diamant wordt bepaald aan de hand van vier criteria: Carat, Colour, Clarity en Cut, ook wel de vier C’s genoemd.

 • Carat, ook wel Caratweight staat voor het gewicht van de diamant. In het Nederlands wordt dit het karaat of ook wel karaatgewicht van de diamant genoemd. Het karaat van een edelsteen moet niet verward worden met dat van een edelmetaal. Bij de steen gaat het puur om het gewicht, of ook wel de grootte, bij de edelmetalen om de puurheid. 1 karaat weegt 200 milligram. Een karaat wordt weergegeven met twee decimalen achter de komma: bijvoorbeeld 0,25 karaat. Zo kan heel nauwkeurig worden vastgesteld hoe zwaar de steen is.
 • Colour is de kleur van de diamant. Hoe minder kleur, des te waardevoller de diamant. De kleur van een diamant wordt bepaald aan een set ijkstenen, ook wel masterstones genoemd. De diamant wordt door de diamantair vergeleken met de ijkstenen. Wanneer een diamant een intense kleur heeft, wordt dit een “fancy colour” genoemd. Maar de kleurloze diamant, in de volksmond ook wel de witte diamant genoemd, is het populairst en wordt het vaakst verwerkt in sieraden.
 • Clarity staat voor de zuiverheid van de diamant. Voor het bepalen van de zuiverheid wordt een schaal gebruikt die varieert van loepzuiver tot onvolmaakt. In de vele eeuwen waarin een diamant gevormd wordt, kunnen vreemde elementen in de steen terechtkomen. Wanneer deze aan de binnenkant zitten (intern) worden het inclusies of insluitsels genoemd. Aan de buitenkant (extern) kunnen vlekken zitten. Zowel insluitsels als vlekken verminderen de waarde van een diamant. De insluitsels kunnen heel klein en nauwelijks zichtbaar zijn (VVS oftewel Very Very Small Inclusions), maar het kunnen ook grotere foutjes zijn die met het blote oog waar te nemen zijn (P oftewel Pique).
 • Cut, oftewel slijpvorm verwijst naar de vorm waarin de diamant geslepen is. De slijpvorm wordt grotendeels bepaald door de interne verhoudingen (de symmetrie) van de steen en door zijn proporties (measurements). Wanneer deze perfect met elkaar in balans zijn, kan een steen geslepen worden die het licht optimaal weerkaatst. Voor de interactie van de diamant met het licht zijn ook de afwerkingsgraad (de vorm en de plaatsing van de facetten) en de glans belangrijk. Er mogen bijvoorbeeld geen polijststrepen op de steen te zien zijn.

Hanger met diamant of hanger met briljant

Ruwe diamanten zijn op zichzelf al heel mooi en bijzonder. Daarom vindt u in de webshop van Klingel ook hangers met ruwe diamanten. Wanneer ruwe diamanten echter worden geslepen, gaan ze het licht nog vele malen mooier weerkaatsen. Van een goed geslepen diamant spatten de vonken af. Maar voordat de ruwe diamanten worden geslepen, worden onzuiverheden zoveel mogelijk verwijderd en worden de kristallen gespleten om de mooiste en best bewerkbare vorm te krijgen. De meest gebruikelijke slijpvorm is de briljant met 58 facetten, maar er zijn ook andere slijpingen, zoals de emerald, de marquise, het hart of de ovaal. Een briljantgeslepen diamant heeft een nog sterkere lichtreflectie dan een “gewone” diamant. Omdat een briljant zo bijzonder is, en het waard is om alle aandacht te krijgen, wordt hij vaak als solitair gezet. Dat betekent dat hij de enige steen in het sieraad is.

Hangers met zirkonia’s: “diamantjes” voor de kleine beurs

Houdt u wel van de schittering van een diamanten hangertje, maar is uw budget niet toereikend voor een echt exemplaar? Dan vindt u in onze webshop heel veel sieraden, ringen, hangers en andere juwelen met synthetische zirkonia’s. Deze kristalsteentjes worden fabrieksmatig in grote hoeveelheden geproduceerd. Ze kosten bijna niets maar zijn bijna net zo mooi als echte diamantjes. Ze zijn bovendien in allerlei kleuren en afmetingen te koop. Gouden hangers met echte diamanten zult u vanwege de hoge waarde waarschijnlijk niet dagelijks dragen. Synthetische zirkonia’s maken het mogelijk elke dag voor een prikje te schitteren en te stralen. Zo maakt u van elke outfit met een trendy hangertje iets bijzonders.

Hoe combineer ik diamanten hangertjes?

Diamanten worden meestal gezet in goud, witgoud of platina. Draagt u meerdere sieraden tegelijk, bijvoorbeeld kettingen, armbanden, oorbellen en broches of bedeltjes, dan is het mooi wanneer het basismateriaal hetzelfde is. Dus goud bij goud, platina bij platina en witgoud bij witgoud. Diamanten willen liever niet gecombineerd worden met andere stenen of met parels. Dat leidt de aandacht alleen maar af. Draagt u een sieraad met een solitair, dan zitten er in de andere sieraden die u draagt bij voorkeur geen stenen. Een solitair, het woord zegt het al, blijft graag alleen. In onze webshop vindt u ook complete sieradensets. Weet u niet zo goed welke sieraden bij uw hanger met diamant of briljant passen, dan kunt u inspiratie opdoen door deze sets eens te bekijken.

Shoppen bij KLiNGEL

Het moederbedrijf van KLiNGEL is gevestigd in Pforzheim, hét Duitse centrum van de edelsmeedkunst. U kunt er dus op vertrouwen dat de juwelen die u bij ons koopt van de allerhoogste kwaliteit zijn. Maar u kunt bij ons uiteraard niet alleen voor diamanten hangertjes terecht. Wij staan ook bekend om onze hoogwaardige damesmode. En wist u dat u onze dameskleding ook in grote maten kunt bestellen? Naast bovenkleding vindt u bij ons ook een grote collectie hoogwaardige en vooral comfortabele ondermode en accessoires. Wanneer u bij ons bestelt, kunt u ervan verzekerd zijn dat wij ons uiterste best doen een goede service te leveren. Bestellen is dan ook gemakkelijk en vooral veilig. Het gemakkelijkst bestelt u online, via uw eigen account. In een eigen account kunt u namelijk altijd zien wat de staat van uw bestellingen is.


waiting...

€10 welkomstkorting⁴

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

* Verplicht veld
CONTACT
010 - 447 98 00* *Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 8.30 tot 17.00 uur.
VEILIG BETALEN
 • Factuur
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
VOLG ONS
SHOPPING-APP
 • AppStoreNL
 • PlayStoreNL
ONZE PARTNERS
 • Parcelshop
 • DHL
VEILIG WINKELEN
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
 • TS
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten € 5,95 per bestelling.