• Meer dan 35.000 artikelen
  • Veilig winkelen
  • Gratis retourneren
📧 €10 korting voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan
📧 €10 korting na uw eerste aanmelding voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan
Bodywarmers(90)
Filteren op:
Sorteren op:

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst
  • Maat
  • Kleur
  • Producttype
  • Prijs
  • Merk
  • Materiaal
  • Mouwlengte
  • Sluiting
  • Dessin
  • Stijl

Sorteren op:

Bodywarmers(90)

Heren en bodywarmers: een fraaie match

Heren, bodywarmers doen wat hun naam belooft: ze houden uw lichaam warm. Heren dragen bodywarmers, en ook gilets, daarom als extra kledinglaag over een T-shirt of overhemd. Maar het zijn ook fraaie modeaccessoires. Welk jaargetijde en welke situatie ook: heren kunnen altijd een geschikte bodywarmer vinden. Bodywarmers en gilets: heren kunnen er maar beter een paar van in huis hebben!

Heren en bodywarmers: een warm verbond

Heren en bodywarmers vormen een goede combinatie als het wat fris is. Is het te warm voor een jas en net te koud om alleen maar een shirt of overhemd te dragen? Dan is een bodywarmer een goede keuze. U krijgt net dat beetje extra warmte waardoor u zich prettiger voelt. Is het te warm voor een blazer maar u wilt er toch 'gekleed' uitzien? Dan is een gilet een goede suggestie. Zowel de bodywarmer als het gilet geeft het bovenlichaam een extra kledinglaag, terwijl de armen onbedekt blijven. Dat kan in veel situaties handig zijn. Bijvoorbeeld bij 'vieze' klusjes waar lange mouwen smerig door kunnen worden. Of bij outdoorsporten als zeilen en paardrijden. Zeker gewatteerde bodywarmers hebben een prima reputatie als het gaat om bescherming tegen lagere temperaturen. Zij zijn door hun dikke, goed isolerende materiaal perfect voor in de lente, herfst en winter. Voor de zomer kunt u een bodywarmer kiezen van een koele, lichtere stof.

Bodywarmers anno nu: moderne snit

Misschien kunt u ze zich nog herinneren, heren: de bodywarmers in de jaren tachtig en negentig. Dat waren puur functionele kledingstukken, en dat was ze goed aan te zien. Flatteren deden ze niet bepaald, daar waren ze simpelweg te dik en vormloos voor. Bovendien waren er weinig andere exemplaren te koop dan die in fluorescerende felle kleuren. Maar de tijden zijn veranderd! Zo hebben de felle kleuren grotendeels plaatsgemaakt voor rustige, klassieke tinten die goed met andere kledingstukken te combineren zijn. Daarnaast is de snit van de bodywarmer door de jaren heen flink veranderd, met name door het gebruik van dunnere materialen. Hierdoor geeft de moderne bodywarmer een slank silhouet en is hij voor meer gelegenheden geschikt dan vroeger. U kon hem al dragen als alternatief voor een jas. Tegenwoordig is het, door de slankere pasvorm, niet vreemd meer om heren een bodywarmer te zien dragen over een overhemd of shirt én daarbij onder een jas. De bodywarmer neemt in dat geval eigenlijk de plaats in van het gilet.

De bodywarmers van KLINGEL zijn ook nog eens erg praktisch. Dat komt door de details die de ontwerpers aan de bodywarmers hebben meegegeven. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan zakken, die opbergruimte bieden voor allerlei spulletjes. Er zijn steekzakken, ritszakken, zakken met drukknoop en binnenzakken. Qua opbergruimte doen de bodywarmers bij KLINGEL niet onder voor jassen!

Heren kunnen bodywarmers gemakkelijk combineren

De toepassingsmogelijkheden van de bodywarmer zijn dus enorm toegenomen. Heren kunnen bodywarmers dragen als alternatief voor een jas, onder een jas en zelfs in combinatie met formele kleding. Maar dat is niet alles. De bodywarmer is ook een modeaccessoire geworden. Hetzelfde geldt voor het gilet. Het oog wil ook wat, toch? Met de bodywarmer en het gilet kunnen heren alle kanten op. Het is maar net welke look zij kiezen. Heeft u zin in een wat stoere, 'urban' look? Draag dan eens een geruit overhemd onder uw bodywarmer in combinatie met een nette broek. Of draag uw bodywarmer op een jeans. Geeft u de voorkeur aan een gilet? U kunt dan gaan voor een klassieke variant. Maar u kunt ook kiezen voor een model van jeansstof, voor een stoere vrijetijdslook. Onder een jeansgilet ziet ook een ruitjesoverhemd er sportief uit. Voelt u weinig voor een geruit overhemd? Draag er dan een effen overhemd of T-shirt onder. Wilt u een nóg stoerdere look? Dan kunt u voor een gilet van leer kiezen. Of voor een bodywarmer van leer: daar is eindeloos mee te combineren. Zo staat hij perfect op een dikke trui, een sweatshirt en een overhemd.

Waar komt de bodywarmer vandaan?

Al heel lang geleden droegen heren bodywarmers, of kledingstukken die daar sterk op lijken: rond het jaar 1200 droegen ridders een lederen variant onder hun ridderkleding. De reden is simpel: het kledingstuk beschermde het bovenlichaam in het geval van een aanval door vijandelijke ridders. Na verloop van tijd werd de bodywarmer ook door andere mannen dan alleen ridders gedragen. Om sindsdien nooit meer echt uit het modebeeld te verdwijnen.

Gilet geeft heren cachet

Het gilet voor heren is eigenlijk een vestje zonder mouwen. Het kan geopend en gesloten worden met een enkele of dubbele knopenrij, waarbij iedere rij zo'n vier tot zes knopen telt. Gilets ziet men vaak als onderdeel van een driedelig pak. Daarbij wordt het gilet over een overhemd en onder het colbert gedragen. Bij zo'n driedelig pak heeft het gilet dezelfde kleur als het colbert en de pantalon. Het is echter niet noodzakelijk om een colbert over het gilet te dragen. Een gilet over een T-shirt of overhemd geeft al een chique, feestelijke uitstraling. U kunt met een gilet dus uw colbert uittrekken zonder het risico te lopen dan opeens 'underdressed' te zijn.

Hoe lang bestaat het gilet voor heren?

Het gilet bestaat al sinds halverwege de zeventiende eeuw. Het werd bedacht door een koning: Charles II van Engeland, Schotland en Ierland. In de tweede helft van de zeventiende eeuw en in de daaropvolgende eeuw droegen veel heren een gilet over hun overhemd en onder hun colbert. Vaak was het bont van kleur en rijk versierd. Hun zakhorloge droegen de heren in een zak van hun gilet. Het was daarbij met een ketting vastgemaakt aan een knoopsgat. Na de Franse revolutie was het dragen van dure kleding niet langer 'bon ton'. Dus gingen ook de mensen uit de hogere klassen zich simpel kleden. Het gilet verloor daardoor terrein. Wel bleef het kledingstuk populair in de zakenwereld. Ook de komst van het polshorloge en van sweaters en andere dikkere bovenkleding droeg bij aan de teloorgang van het kledingstuk. Tot de jaren zeventig, toen de disco-rage ontstond. Veel fans van deze muziekstijl herontdekten het gilet. Ook de film 'Annie Hall' van Woody Allen zorgde voor heroplevende aandacht voor het kledingstuk.

Hoe hoort het gilet door heren gedragen te worden?

Hoe heurt het eigenlijk? Deze naam van een tv-programma met Jort Kelder is zeker van toepassing op het dragen van een gilet door heren. Het gilet heeft namelijk een nogal lange traditie. En tradities … die horen in ere te worden gehouden. Volgens een ongeschreven regel moeten heren het onderste knoopje van hun gilet open laten. Daardoor gaat het gilet niet knellen als de drager gaat zitten. Het schijnt dat deze gewoonte terug te voeren is op alweer een koning: Eduard VII van Wales. Die had volgens de overlevering zijn onderste knoopje vaak los omdat het gilet tijdens het diner anders knelde. Al wordt ook beweerd dat hij simpelweg vergat het knoopje dicht te doen. Als het gilet deel uitmaakt van een rokkostuum of driedelige smoking, dan horen wel alle knoopjes dicht te zitten.

Wordt het gedragen bij een rokkostuum, dan dient het gilet wit te zijn. Bij een smoking, waarbij een witte blouse en zwarte vlinderdas worden gedragen, is het gilet zwart. Een gilet hoort dicht op het lichaam te zitten. Een op maat gesneden gilet zit dicht op het lichaam zonder dat het te strak aanvoelt of dat de stof gaat trekken. Een gilet moet bovendien lang genoeg zijn om de gehele tailleband van de broek te bedekken: tussen de broek en het gilet mag geen stof zichtbaar zijn van het shirt eronder. Een gilet hoort tot slot goed op zijn plek te blijven zitten. Immers, het moet mooi aansluiten op de achterkant van de kraag van het overhemd dat eronder gedragen wordt. Het is daarom van belang dat een gilet goed past, zodat het niet verschuift.

Uw favoriete bodywarmer is snel gevonden

Alle kledingstukken in onze online-shop kunt u op uw gemak bekijken en u kunt bij elke foto inzoomen op de details. Dat laatste is vooral handig als u een bodywarmer of gilet wilt kopen met een leuk dessin. Door met de muis over de foto te bewegen, verandert de cursor in een vergrootglas. Beweeg dit vergrootglas over de foto en u zoomt in op de details van het kledingstuk. U kunt ook de filters gebruiken om gericht te zoeken. Zo kunt u filteren op bijvoorbeeld kleur, maat, dessin en merk. Het kleurenfilter is natuurlijk handig met het oog op het combineren met andere kledingstukken. Welk item uit onze webshop u uiteindelijk ook kiest, u zult er lang plezier van hebben. Immers: bij KLINGEL vinden heren alleen bodywarmers en gilets van uitstekende kwaliteit.

Wat te doen als uw bodywarmer of gilet niet past?

Voor een bodywarmer of gilet hoeven heren niet lang te zoeken: een gilet kopen doet u gewoon bij KLINGEL. Het gevarieerde aanbod, de goede kwaliteit en de perfecte service zijn allemaal punten die het aantrekkelijk maken bij KLINGEL uw bodywarmer of gilet te kopen. En er is nog een heel groot voordeel: u hoeft de deur niet uit. De items die u bestelt, worden gewoon thuis afgeleverd. U kunt meteen zien of uw nieuwe mode-items passen en naar uw zin zijn. Omdat wij goede service zo belangrijk vinden, kunt u uw bestelling binnen veertien dagen gewoon terugsturen als u onverhoopt toch niet helemaal tevreden bent. Heeft u vragen, dan kunt u zeven dagen per week contact opnemen met onze vriendelijke klantenservice. Dit kan telefonisch of via het online contactformulier. U kunt altijd op ons rekenen!

Wat zijn de voordelen van een bodywarmer of gilet van polyester

Wat veel mensen niet weten, is dat polyester voordelen heeft voor mensen die veel transpireren. In tegenstelling tot een natuurlijke stof als katoen neemt polyester transpiratievocht niet op. Het geeft het af aan de buitenlucht, waar het verdampt. Zo ontstaan geen ontsierende transpiratieplekken. Doordat het vocht niet in de stof blijft zitten, kan dat ook niet klam aan gaan voelen als het kouder wordt. Twee vliegen in een klap dus. Ook behouden kledingstukken van polyester hun kleuren langer dan andere stoffen. Dit komt doordat polyester pas op een zeer hoge temperatuur smelt. Zo kunnen betere printtechnieken gebruikt worden dan bij veel andere stofsoorten. Deze technieken zijn perfect bestand tegen invloeden van buitenaf als zonlicht, wassen en strijken. Maar dat is nog niet alles. Polyester kreukt veel minder snel en hoeft na het wassen amper gestreken te worden. Gewoon uithangen is genoeg om de polyester kleding klaar te krijgen voor een nieuwe draagronde. Ten slotte gaat polyester over het algemeen langer mee dan andere materialen. Zeker bij kleding in de hogere prijsklassen is het gebruikte polyester vaak op een innovatieve wijze gefabriceerd, en daarmee niet te vergelijken met het polyester van vroeger.

Hoe was ik mijn gewatteerde bodywarmer?

De wijze waarop u uw gewatteerde kleding moet wassen, hangt sterk af van de gebruikte vulling. Daarom is het belangrijk om het wasvoorschrift in het kledingstuk goed te lezen. Daarnaast is er een aantal algemene regels die u kunnen helpen uw aanwinst zo lang mogelijk goed te houden. Zo is het aan te raden uw gewatteerde bodywarmer niet warmer dan op 40 graden Celsius te wassen. U kunt daarnaast een tennisbal gebruiken bij het wassen. Die klopt de inhoud van de bodywarmer op, waardoor deze zijn vorm behoudt en de vulling volume blijft houden. De meeste gewatteerde bodywarmers kunnen wel in de droger, maar gebruik daarbij alleen een langdurend programma op lage temperaturen. Ook hier kunt u de tennisballen weer mee laten draaien om dezelfde reden. Hang de bodywarmer bij het drogen aan de lijn niet in de volle zon. Zo houdt u zo lang mogelijk plezier van uw bodywarmer!


waiting...

€10 welkomstkorting⁴

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

  • de nieuwste trends
  • exclusieve kortingsacties
  • leuke aanbiedingen
  • stylingtips van onze mode-experts

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

* Verplicht veld
CONTACT
010 - 447 98 00* *Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 8.30 tot 17.00 uur.
VEILIG BETALEN
  • Factuur
  • Betaling in 3 termijnen
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
  • IDeal
VOLG ONS
SHOPPING-APP
  • AppStoreNL
  • PlayStoreNL
ONZE PARTNERS
  • Parcelshop
  • DHL
VEILIG WINKELEN
  • Thuiswinkel Waarborg
  • ECommerce Europe
  • ForusP Secure
  • TS
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten € 5,95 per bestelling.