• Meer dan 35.000 artikelen
 • Veilig winkelen
 • Gratis retourneren
📧 €10 korting voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan
📧 €10 korting na uw eerste aanmelding voor de nieuwsbrief!Meld u nu aan

Strijken & naaien(14)

Filteren op:
Sorteren op:

Strijkijzer kopen, waar let u op?

Strijken: het is een klusje waar niet iedereen naar uitkijkt. Maar goed gereedschap is het halve werk, en daarom heeft het nut om te investeren in een goed stoomstrijkijzer. Met het juiste strijkmateriaal wordt strijken namelijk stukken makkelijker, kost het minder tijd en is het minder arbeidsintensief. Een win-win-situatie! Wanneer u een stoomstrijkijzer wilt aanschaffen, is het belangrijk om van tevoren goed te bedenken wat u er precies mee wilt gaan doen. U zegt misschien “nou, strijken!” maar er komt echt meer bij kijken!

Een stoomstrijkijzer voor snelheid

Wilt u snel klaar zijn met uw strijkwerk? Hoe meer stoom er uit de strijkzool van uw stoomstrijkijzer komt, hoe makkelijker de kreukels uit uw was verdwijnen en hoe sneller de strijk gedaan is! Stoom dringt namelijk tot diep in de vezels en trekt uw kleding recht. Als de stoomprodctie hoog genoeg is hoeft u uw kleding voor een goed resultaat zelfs maar aan 1 zijde te strijken! Zo gaat u snel door de stapel wasgoed heen. We spreken over een hoge stoomproductie bij minimaal 50 g/min.

Extra stoom voor extra ontkreuken

Heeft u last van hardnekkige kreukels? Vaak komt dat door dikke of stugge stoffen. De standaard stoomproductie van uw stoomstrijkijzer is voor zulke stoffen te laag om diep in de vezels door te dringen, met als resultaat dat u meerdere keren over een kreukel heen moet strijken om hem er uit te werken. Wanneer u veel stugge stoffen of hardnekkige kreukels in uw wasgoed heeft, is het aan te raden om een strijkijzer met stoomstoot te kiezen. Hiermee kunt u kort de stoomproductie een soort boost geven waardoor er extra stoom uit het strijkijzer komt. Zo verdwijnen ook de lastigste kreukels in een handomdraai.

Wat u kunt doen met delicate stoffen

Stugge en zware stoffen zijn moeilijk te strijken, maar ook kwetsbare stoffen hebben een speciale behandeling nodig. Een stof als zijde bijvoorbeeld, kan snel beschadigen. Om er voor te zorgen dat ook uw fijne stoffen veilig kreukvrij worden, raden wij u aan om deze niet te strijken, maar te stomen. U hoeft hier niet meteen voor naar de stomerij, u kunt uw kwetsbare overhemden en blouses heel goed zélf stomen. Hiervoor gebruikt u een stoomstrijkijzer dat geschikt is voor verticaal stomen. U hangt het gekreukte kledingstuk op aan een hanger en strijkt dan langs de stof met uw strijkijzer. De stoom trekt vervolgens niet alleen de vezels recht, maar reinigt ook en laat nare geurtjes verdwijnen!

Grote hoeveelheden strijkwerk?

Verder is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van het waterreservoir. Wanneer u altijd veel kleding te strijken heeft, dan kiest u voor een strijkijzer met een grote capaciteit. Misschien kunt u zelfs beter kiezen voor een stoomgenerator met een losse watertank! Hiermee wordt het strijken lichter omdat het strijkijzer geen reservoir meer heeft.

Naaimachine kopen, waar let u op?

Kleding maken voor uw partner, (klein-) kinderen of vrienden, kleding of woontextiel repareren, het kan allemaal met een naaimachine. Naaimachines zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, van eenvoudige instapmodellen voor beginners tot geavanceerde en geautomatiseerde machines. Waar moet u precies op letten wanneer u een naaimachine wilt kopen? Na het lezen van deze tekst bent u helemaal op de hoogte!

Voordat u een naaimachine gaat kopen, is het natuurlijk belangrijk dat u goed nadenkt wat u er mee wilt gaan doen. Om een gordijn of een tafelkleed om te zomen heeft u allicht niet dezelfde functies nodig als voor het maken van een tricot rokje.

Naaimachines met veel steken

Laten we beginnen bij de steken en programma’s. Veel machines bieden talloze steken en programma’s aan. In de meeste gevallen voldoen een stuk of 5 steken voor het meeste naaiwerk. De belangrijkste steken zijn: een rechte steek, een zigzagsteek, een blindzoomsteek, een overlocksteek en een stretchsteek voor elastische stoffen. Als u graag experimenteert met siersteken dan kan een grotere keuze aan steken natuurlijk wel interessant zijn. De mogelijkheid om de steeklengte en –breedte aan te passen is overigens zeer handig, zo heeft u altijd de passende lengte en breedte voor het materiaal dat u gaat bewerken.

Een vrije arm kan handig zijn

Voor het naaien van broekspijpen of mouwzomen is een naaimachine met een vrije arm onmisbaar. Bij deze machines is een gedeelte van de naaitafel verwijderbaar zodat er een kleiner naaioppervlak ontstaat. Daar past dan precies een mouw of broekspijp omheen en zo loopt u minder risico om de broekspijp per ongeluk dicht te naaien!

Naaimachines met handige functies

Een ontzettend handige functie is een automatische draadinrijger. Dankzij een handig mechanisme rijgt de naaimachine zélf de draad door de naald. Dit bespaart u frustraties (want wees eerlijk, het is soms een crime om dat zelf te doen!) én tijd, zodat u sneller kunt beginnen met naaien.

Zeer prettig is een naaimachine met een naaldstop. Hiermee kunt u zelf bepalen waar de naald stopt wanneer u uw voet van het pedaal haalt. Wanneer u de naald beneden stopt kan de stof niet verschuiven en kunt u de ene steek precies laten aansluiten op de andere.

Ook de start-stopfunctie is bijzonder praktisch. Met deze functie kunt u de maximale naaisnelheid bepalen. Onmisbaar wanneer u precisiewerk moet doen zoals het naaien van een lastig hoekje of het inzetten van een rits.

Koop uw naaimachine of stoomstrijkijzer nu bij KLINGEL!

U heeft nu voldoende informatie om een goede keuze te maken en een strijkijzer of naaimachine te kopen. Kijk eens rond in de online shop van KLINGEL en vind stoomstrijkijzers en naaimachines die perfect aansluiten bij uw wensen!


waiting...

€10 welkomstkorting⁴

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

* Verplicht veld
CONTACT
010 - 447 98 00* *Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 8.30 tot 17.00 uur.
VEILIG BETALEN
 • Factuur
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
VOLG ONS
SHOPPING-APP
 • AppStoreNL
 • PlayStoreNL
ONZE PARTNERS
 • Parcelshop
 • DHL
VEILIG WINKELEN
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
 • TS
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten € 5,95 per bestelling.